4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολλανδία-Αυστρία 2-3: Νικητές στη ματσάρα και πρώτη θέση για τους Αυστριακούς! (video)

Ολλανδία-Αυστρία 2-3: Νικητές στη ματσάρα και πρώτη θέση για τους Αυστριακούς! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
25/6/2024 20:59
Η Αυστρία επικράτησε με 3-2 της Ολλανδίας σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι για την τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου του Euro 2004 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Γαλλίας πήραν την πρώτη θέση! Τρίτοι τερμάτισαν οι Ολλανδοί.

Σε μία από τις συναρπαστικότερες αναμετρήσεις της φετινής διοργάνωσης έως τώρα, η Αυστρία έδειξε χαρακτήρα καθώς προηγήθηκε τρεις φορές των «οράνιε» και πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.

Οι Ολλανδοί απάντησαν δύο φορές με τους Χάκπο (47') και Ντεπάι (75') στα γκολ των Μάλεν (6') και Σμιντ (59') όμως ο Ζάμπιτσερ με ένα υπέροχο σουτ στο 80' ήρθε για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Έτσι η Αυστρία κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πήρε την πρώτη θέση σε έναν όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στους «16». Από την άλλη οι Ολλανδοί τερμάτισαν μεν τρίτοι, πήραν δε την πρόκριση αλλά σίγουρα δεν έμειναν ικανοποιημένοι με την απόδοση τους.

Κινητική η Αυστρία, μοιραίος ο Μάλεν

Η Αυστρία ήταν πιο κινητική στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6'. Ο Πρας βγήκε ωραία από τα αριστερά κι έκανε τη σέντρα ψάχνοντας τον Αρναούτοβιτς μέσα στην περιοχή αλλά ο Μάλεν στην προσπάθεια του να κόψει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.



Η Ολλανδία θέλησε να αντιδράσει και στο 14' είχε την πρώτη της καλή στιγμή στην αναμέτρηση όταν ο Ρέιντερς βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή κι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ.

Η Αυστρία είχε ψυχολογία κι έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, όμως οι Ολλανδοί «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 24'. Ο Ρέιντερς έβγαλε με ωραία κάθετη τον Μάλεν τετ α τετ όμως ο επιθετικός της Ντόρτμουντ δεν βρήκε στόχο στο πλασέ που επιχείρησε.



Το παιχνίδι μπορεί να μην είχε γρήγορο ρυθμό όμως η Αυστρία βρήκε μία μεγάλη διπλή φάση κι έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ. Αρχικά ο Ζάμπιτσερ έκανε το σουτ, με τον Φερμπρούχεν να διώχνει ενώ στη συνέχεια ο Αρναουότοβιτς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε το πλασέ και ο Ολλανδός τερματοφύλακας απέκρουσε ξανά.

Τρομερή εξέλιξη, γκολάρα Ζάμπιτσερ και αυστριακή πρωτιά!

Η Ολλανδια ήταν αυτή που μπήκε φουριόζα στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά έφτασε στην ισοφάριση. Ο Σίμονς έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση μετά από κλέψιμο του Χερτράουντα, πάσαρε στον Χάκπο και αυτός με πολύ ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.



Oι «οράνιε» πλέον είχαν το μομέντουμ, απείλησαν με μία κεφαλιά του Φαν Ντάικ στο 54' κι έδειχναν πως μπορούν να φτάσουν στην ανατροπή. Οι Αυστριακοί όμως κόντρα στη ροή του αγώνα, πήραν εκ νέου το προβάδισμα όταν στο 59' ο Γκρίλιτς βρήκε τον Σμιντ μέσα στην περιοχή αυτός έκανε την καρφωτή κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει και στον Ντε Φράι και να καταλήγει στα δίχτυα.



Το γκολ αυτό έφερε μία μικρή απογοήτευση στους Ολλανδούς, ο Κούμαν προχώρησε σε αλλαγές και οι «οράνιε» λίγο μετά έκαναν το 2-2. Ο Βέγκχορστ που είχε περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι, πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ο Ντεπάι έκανε το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και με ωραίο σουτ «έγραψε» το 2-2. Ο διαιτητής αρχικά ακύρωσε το γκολ για χέρι του σκόρερ αλλά ο VAR πολύ σωστά τον κάλεσε να δει το βίντεο καθώς ο Ολλανδός φορ κοντρόλαρε με το σώμα την μπάλα.



Οι Ολλανδοί πάντως δεν πρόλαβαν να χαρούν για πολύ καθώς στο 80' ο Σάμπιτζερ μπήκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση τελείωσε εξαιρετικά τη φάση με το αριστερό και δεν άφησε περιθώρια αντίδραση στον Φερμπρούχεν κάνοντας έτσι το 3-2.



Οι «οράνιε» έψαξαν άμεσα την ισοφάριση και στο 86' είχαν μία πολύ καλή στιγμή με τον Βέγκχορστ αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Κούμαν πίεσαν ασφυκτικά, δεν μπόρεσαν όμως να βρουν μία ευκαιρία και Στο τέλος η Αυστρία πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη που την έφερε στην κορυφή του ομίλου!

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν):Φερμπρούχεν, Χερτράουντα, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Ακέ (66' Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν, Ρέιντερς (66' Βαϊνάλντουμ), Φέιρμαν (35' Σίμονς), Μάλεν (72' Βέγκχορστ), Χάκπο, Ντεπάι

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Βίμερ (64' Μπάουμκαρτνερ), Σμιντ (90+2' Βάιμαν), Λίνχαρτ (64' Κέρφελντ), Ζάμπιτσερ, Ζάιβαλντ, Πρας, Γκρίλιτς (64' Λάιμερ), Αρναούτοβιτς (78' Γκρέγκοριτς)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες