4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γαλλία – Πολωνία 1-1: Γκέλαραν οι «μπλε» κι έχασαν την πρωτιά του ομίλου (video)

Γαλλία – Πολωνία 1-1: Γκέλαραν οι «μπλε» κι έχασαν την πρωτιά του ομίλου (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/6/2024 20:57
Η Γαλλία έμεινε στο 1-1 με την αποκλεισμένη Πολωνία στο Ντόρτμουντ και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από την τρομερή Αυστρία, που νίκησε τους Ολλανδούς και τους άφησε τρίτους. Εμπαπέ (56’) και Λεβαντόφσκι (79’) τα γκολ από εκτελέσεις πέναλτι.

Απίθανο φινάλε στον 4ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με την Γαλλία να μην καταφέρνει να νικήσει την αποκλεισμένη Πολωνία και το τελικό 1-1 να την αφήνει στην 2η θέση του γκρουπ με πέντε βαθμούς.

Οι «μπλε» ήταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Κίλιαν Εμπαπέ, ο οποίος επέστρεψε ως βασικός μετά τον τραυματισμό του, αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Σκορούπσι, ο οποίος αντικατέστησε τον Σέζνι κάτω από τα δοκάρια της Πολωνίας και ήταν συγκλονιστικός.Εν τέλει η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν βρήκε τη λύση από την άσπρη βούλα, ανοίγοντας το σκορ με εύστοχο χτύπημα του Εμπαπέ, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά σε Euro. Ωστόσο η Πολωνία εμφανίστηκε αποφασισμένη να μην μείνει με μηδέν βαθμούς σε μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία της και στο 79’ απάντησε με το ίδιο νόμισμα ισοφαρίζοντας με πέναλτι του Λεβαντόφσκι, το οποίο κέρδισε ο Σβιντέρσκι λίγο μετά την είσοδο του στο ματς.

Παρά τις προσπάθειες των Γάλλων, το 1-1 έμεινε ως το φινάλε κι έτσι οι «μπλε» τερμάτισαν στην 2η θέση του ομίλου με μόλις δύο γκολ, ένα αυτογκόλ και ένα πέναλτι. Μετά από αυτήν την εξέλιξη θα παίξουν στους «16» με το δεύτερο του 5ου ομίλου, όπου όλα είναι ανοιχτά (Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία και Ουκρανία έχουν από τρεις βαθμούς). Βέβαια το θέμα είναι ότι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2018 κατέληξαν στο πάνω ταμπλό των νοκ-άουτ στο οποίο βρίσκονται Ισπανία, Γερμανία και Πορτογαλία.

Κυρίαρχη από το ξεκίνημα η Γαλλία αλλά απειλούσε μόνο στο τρανζίσιον

Η Γαλλία, που είχε τον Εμπαπέ στο αρχικό σχήμα μετά την απουσία του στο ματς με την Ολλανδία, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά και έψαχνε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Πολωνίας. Η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο ματς καταγράφηκε στο 11ο λεπτό όταν μετά από γύρισμα του Ντεμπελέ στο δεύτερο δοκάρι, ο Ερναντές έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση αλλά ο Σκορούπσκι απέκρουσε με τα πόδια.



Ο Πολωνός γκολκίπερ αντικατέστησε τον Σέζνι κάτω από τα δοκάρια και στο 19’ προχώρησε σε νέα μεγάλη επέμβαση, αποκρούοντας το κοντινό σουτ του Ντεμπελέ ύστερα από γρήγορη αντεπίθεση της Γαλλίας.



Δεν εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη της στιγμή η Πολωνία

Η Πολωνία από την πλευρά της πλησίασε για πρώτη φορά στο γκολ στο 34’ με τον Ζιελίνσκι να βρίσκει ωραία τον Λεβαντόφσκι στην «καρδιά» της γαλλικής άμυνας αλλά η κεφαλιά του περάσει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μενιάν.



Ανέβασε ταχύτητα με Εμπαπέ η Γαλλία αλλά έπεσε πάνω στον Σκορούπσκι

Οι «μπλε» διατηρούσαν την υπεροχή αλλά δεν είχαν μεγάλη ένταση στην κυκλοφορία και δυσκολευόντουσαν να απειλήσουν σε σετ παιχνίδι. Αυτό άλλαξε στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, όπου η ομάδα του Ντεσάν «άγγιξε» σε άλλες δύο περιπτώσεις το 1-0. Στο 42’ οι Γάλλοι έκρυψαν τη μπάλα με Μπαρκολά και Εμπαπέ, ο τελευταίος έπιασε το σουτ από πλεονεκτική θέση αλλά ο Σκορούπσκι προχώρησε σε ενστικτώδης επέμβαση με το ένα χέρι αρνούμενος το γκολ στον Γάλλο σούπερ σταρ.



Από συνεργασία Μπαρκολά-Εμπαπέ προέκυψε και νέα ευκαιρία της Γαλλίας στο 44’ με τον νέο άσο της Ρεάλ να πλασάρει από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή αλλά ο Σκορούπσι βγήκε ξανά νικητής. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου το οποίο έληξε δίχως τέρματα.



Πολύ πιεστική στην επανάληψη η Γαλλία, έλυσε το γόρδιο δεσμό από την άσπρη βούλα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, με την Γαλλία να πιέζει ασφυχτικά για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Στο 49’ ο Εμπαπέ επιχείρησε φαλτσαριστό πλασέ αλλά ο Σκορούπσι του είπε ξανά όχι, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Γάλλος άσος δοκίμασε ξανά το πόδι του από λίγο πιο μακρινή απόσταση στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.



Οι «μπλε» είχαν διαρκώς τη μπάλα στα πόδια τους και στο 55’ κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντεμπελέ από τον Κίβιορ. Ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση και αυτή τη φορά κατάφερε να νικήσει τον ανίκητο έως τότε Σκορούπσι, «γράφοντας» το 1-0. Ήταν μάλιστα το πρώτο γκολ του 25χρονου σε Euro (χρειάστηκε 535 αγωνιστικά λεπτά), αλλά και το πρώτο της Γαλλίας από τα πόδια δικού της παίκτη στο τουρνουά της Γερμανίας. Αξιοσημείωτο επίσης πως η Γαλλία έφτασε τα έξι γκολ με πέναλτι στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Ολλανδίας.



Τριπλή αλλαγή από Γαλλία μετά το 1-0

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μετά το 1-0 και στο 60’ ο Μπαρκολά απείλησε και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Σκορούπσι του αρνήθηκε το γκολ.



Ήταν η τελευταία φάση του Γάλλου άσου στο ματς αφού στο 61’ αντικαταστάθηκε από τον Ζιρού, ενώ στο παιχνίδι μπήκαν επίσης οι Γκριεζμάν και Καμαβινγκά αντί των Ραμπιό και Καντέ σε μια τριπλή αλλαγή από πλευράς Ντεσάν. Ο Γκριεζμάν μάλιστα με την είσοδο στο ματς έφτασε τις 33 συμμετοχές με την Γαλλία σε μεγάλα τουρνουά, τις περισσότερες από οποιονδήποτε στην ιστορία των «μπλε». Στον αντίποδα, ο Πρόμπιερζ έριξε στο παιχνίδι τους Σβιντέρσκι και Σκόρα στη θέση των Ζαλέφσκι και Σιμάνσκι.

Κερδισμένο πέναλτι ο Σβιντέρσκι, σκόραρε με τη… δεύτερη ο Λεβαντόφσκι

Στον αντίποδα, ο Πρόμπιερζ έριξε στο παιχνίδι τους Σβιντέρσκι και Σκόρα στη θέση των Ζαλέφσκι και Σιμάνσκι. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ πήγε δίπλα στον Λεβαντόφσκι στην κορυφή της επίθεσης και στο 72’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Ουπαμεκανό. Ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί αλλά μετά από αρκετή καθυστέρηση κλήθηκε μέσω VAR για να δει τη φάση και έδωσε την εσχάτη των ποινών. Είναι αξιοσημείωτο πως σε αυτό το διάστημα ο Εμπαπέ είχε χαμένο τετ-α-τετ για το 2-0 αλλά ακόμα κι αν έβρισκε δίχτυα, το γκολ θα ακυρωνόταν.

Ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, νικήθηκε αρχικά στο 78’ από τον Μενιάν αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη καθώς ο Γάλλος γκολκίπερ είχε και τα δύο πόδια εκτός γραμμής. Στη δεύτερη εκτέλεση ο Πολωνός σέντερ φορ δεν αστόχησε με τη βοήθεια του δοκαριού και ισοφάρισε το σκορ σε 1-1.



Η Πολωνία απέκτησε ψυχολογία μετά την ισοφάριση κερδίζοντας μέτρα και απειλώντας στο 82’ με ένα άστοχο σουτ του Λεβαντόφσκι. Η Γαλλία από την πλευρά της «άγγιξε» το 2ο γκολ στο 85’ με σουτ του Ζιρού από την «καρδιά» της πολωνικής άμυνας αλλά ο Μπέντναρεκ έβαλε σωτήρια την κόντρα. Δύο λεπτά μετά οι «μπλε» απείλησαν ξανά με κεφαλιά-πάσα του Γάλλου φορ προς τον Γκριεζμάν αλλά ο Σκορούπσι βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε παίρνοντας τη… μπουκιά από το στόμα του επιθετικού της Ατλέτικο.



Η Γαλλία τα έδωσε όλα στα τελευταία λεπτά ψάχνοντας τη νίκη που θα της έδινε την πρώτη θέση στον όμιλο. Ωστόσο η Πολωνία αμυνόταν σωστά θέλοντας πάση θυσία την ισοπαλία ώστε να μην αποχωρήσει χωρίς βαθμό από μεγάλη διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το 1-1 έμεινε εν τέλει ως το φινάλε, και οι Γάλλοι τερμάτισαν στην 2η θέση του ομίλου που τους φέρνει στο πάνω ταμπλό των νοκ-άουτ με τα... θηρία (Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία). Στους «16» θα αντιμετωπίσουν τον 2ο του 5ου ομίλου, όπου τα πάντα είναι ανοιχτά (Βέλγιο, Σλοβακία, Ουκρανία και Ρουμανία έχουν από τρεις βαθμούς). Στον αντίποδα, η Πολωνία αποχώρησε από τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά, αποφεύγοντας το σενάριο να γίνει η μοναδική ομάδα δίχως βαθμό στα γήπεδα της Γερμανίας.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ (61΄Γκριεζμάν), Τσουαμενί (81΄Φοφανά), Ραμπιό (61΄Καμαβινγκά), Μπαρκολά (61΄Ζιρού), Ντεμπελέ (86΄Κόλο Μουανί), Εμπαπέ

Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερτς): Σκορούπσκι, Μπεντνάρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Μόντερ, Ζιελίνσκι, Φρανκόφσκι, Ζαλέφσκι (68΄Σκόρας), Σιμάνσκι (68΄Σφιντέρσκι), Ουρμπάνσκι, Λεβαντόφσκι

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες