1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3: Ο Ελ Αραμπί τον «λύτρωσε» και με δέκα παίκτες! (video)

Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3: Ο Ελ Αραμπί τον «λύτρωσε» και με δέκα παίκτες! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
14/1/2024 19:04
Ο Ολυμπιακός σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε με 3-2 της Κηφισιάς για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Super League παίζοντας με δέκα παίκτες για σαράντα πέντε λεπτά.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με δύο γκολ (Μασούρας 11', Ναβάρο 39') και είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού όμως στο 44' η αποβολή του Ρέτσου άλλαξε τα δεδομένα. Η Κηφισιά μείωσε με τον Μιλίτσεβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ισοφάρισε με πέναλτι του Οζέγκοβιτς στο 63' αλλά ο Ελ Αραμπί στο 86' «χάρισε» τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία, είδε να του ακυρώνονται δύο γκολ μέσω VAR αλλά και ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ροντινέι. Με δέκα παίκτες τελείωσε το παιχνίδι και η Κηφισιά με τον Κρισιούμα να αποβάλλεται στο 90+3'.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές και μείωσαν τη διαφορά από τους ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις τρεις βαθμούς, έχοντας βέβαια ένα παιχνίδι παραπάνω. Πλέον στρέφουν όλη την προσοχή τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη για το Κύπελλο Ελλάδας.

Από την άλλη η Κηφισιά παρέμεινε στην τελευταία θέση με 12 βαθμούς και ξέρει πως έχει ακόμα πολύ δρόμο για να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία.

Υπεροχή Ολυμπιακού αλλά και αποβολή Ρέτσου

O Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 1' με τον Μπιανκόν να παίρνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και τον Κρίστινσον να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφορούσαν την μπάλα και στο 11' προηγήθηκαν με ένα υπέροχο τέρμα του Μασούρα. Ο Φορτούνης συνεργάστηκε με τον Καρβάλιο, ο Ισπανός «έστρωσε» για τον Έλληνα άσο και αυτός με τρομερό σουτ σημάδεψε το «παραθυράκι» της αντίπαλης εστίας κάνοντας έτσι το 1-0.



Η Κηφισιά θέλησε να απαντήσει και είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 15' αλλά το σουτ του Κρισιούμα δεν βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί όμως που απείλησαν και πάλι αυτή τη φορά με τον Ναβάρο ο οποίος όμως δεν έπιασε όπως ήθελε την κεφαλιά και την έστειλε πάνω στον Κρίστινσον.

Στο 37' βέβαια ο Καρβάλιο μέσα από την περιοχή πήρε την κεφαλιά έπειτα από διώξιμο της αντίπαλης άμυνας, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κρισιούμα και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Ο Ναβάρο ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας λογαριασμό με τη νέα του ομάδα και κάνοντας το 2-0.



Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή και να ψάχνει και τρίτο γκολ όμως στο 44' τα δεδομένα άλλαξαν καθώς ο Μανούχος έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ρέτσο για μαρκάρισμα με τα χέρια πάνω στον Οζέγκοβιτς.



Στην εξέλιξη της φάσης μάλιστα ο Τζολάκης συγκρούστηκε με τον Καμαρά στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, αυτή στρώθηκε έξω από την περιοχή στον Μιλίτσεβιτς που με ένα δυνατό σουτ την έστειλε την γωνία του Τζολάκη ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει.



Πρωταγωνιστές VAR και Ελ Αραμπί

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος έχοντας επιθετικές και πέτυχαν το 3-1 με τον Μασούρα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Έλληνα επιθετικού.



Ο Ολυμπιακός πάντως είχε και πάλι την κατοχή αλλά από μία στατική φάση στο 61' η Κηφισιά κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπιανκόν μέσα στην περιοχή. Ο Οζέγκονιτς ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Τζολάκη ο οποίος διάλεξε γωνία και έτσι έγινε το 2-2.



Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν αμέσως μπροστά και είχαν μία καλή στιγμή με τον Μασούρα αλλά αυτή τη φορά το σουτ του διεθνή άσου δεν είχε δύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Κρίστινσον.

Στο 69' όμως ο Καρβάλια βγήκε από τα δεξιά, έκανε μία ωραία σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Ελ Αραμπί με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Κρίστινσον. Μετά από εξέταση της φάσης από τον VAR πάντως ακυρώθηκε κι αυτό το γκολ για οφσάιντ του Μαροκινού φορ.



Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για να πάρει και πάλι το προβάδισμα και στο 80' ο Ντόι από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ροντινέι διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στη φάση, παράβαση υπήρχε αλλά έπειτα και εξέταση της φάσης στο VAR δόθηκε οφσάιντ πάνω στον Βραζιλιάνο.



Το παιχνίδι είχε πολλές διακοπές αλλά γρήγορο ρυθμό όποτε παιζόταν μπάλα και τελικά στο 85' ο Ελ Αραμπί σκόραρε ξανά και πάλι με κεφαλιά και αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε κανονικά. Ο Ζέλσον Μάρτινς έκανε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Μαροκινός με κεφαλιά σημάδεψε για άλλη μία φορά σωστά.



Η Κηφισιά στο πρώτο από τα δέκα λεπτά των καθυστερήσεων «άγγιξε» εκ νέου την ισοφάριση με τον Κωνσταντακόπουλο που βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά μετά ωστόσο ο Ζέλσον Μάρτινς υποδέχτηκε ωραία την μπάλα στα δεξιά, απέφυγε τον Κρισιούμα ο οποίος τον ανέτρεψε και ο Μανούχος απέβαλε τον παίκτη της Κηφισιάς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Έως το τέλος ο Ολυμπιακός δεν ανησύχησε και πανηγύρισε έτσι μία σημαντική νίκη με βάση την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Κηφισιά (Νίλσεν): Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Γκόμπελιτς, Μιλίτσεβιτς, Πέιος, Ιπαλίμπο (90+6' Νίνης), Ίλιεφ (65' Κλωναρίδης, 77' Κωνσταντακόπουλος), Κρισιούμα, Οζέγκοβιτς, Μπιφούμα

Ολυμπιακός (Καρβαλιάλ): Τζολάκης, Ρέτσος, Μπιανκόν, Κίνι, Ροντινέι (84' Ζέλσον Μάρτινς), Καμαρά (84' Αλεξανδρόπουλος), Καρβάλιο, Φορτούνης (89' Ορτέγκα), Μασούρας, Ποντένσε (46' Ντόη), Ναβάρο (65' Ελ Αραμπί).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες