2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναιτωλικός - Άρης 0-4: Έβγαλαν... γούστα οι Θεσσαλονικείς με... τεσσάρα και σκέφτονται την ΑΕΚ (video)

Παναιτωλικός - Άρης 0-4: Έβγαλαν... γούστα οι Θεσσαλονικείς με... τεσσάρα και σκέφτονται την ΑΕΚ (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
14/1/2024 16:56
Ο Άρης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο Αγρίνιο και νίκησε εύκολα τον Παναιτωλικό (0-4), σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League.

Οι Θεσσαλονικείς πήγαν στην έδρα των αντιπάλων τους με πάρα πολλές απουσίες, καθώς έχουν «κυκλώσει» το παιχνίδι με την ΑΕΚ (17/1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο οποίο θα παλέψουν για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Ωστόσο έπαιξαν αρκετά καλά και κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, φτάνοντας σε μία δίκαιη και άνετη επικράτηση και δίνοντας συνέχεια στις επιτυχίες έπειτα από το «τρίποντο» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.Πλέον το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου έχει συγκεντρώσει 30 βαθμούς και βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, προσπαθώντας να πλησιάσει τον τέταρτο Ολυμπιακό.

Από την άλλη οι Αγρινιώτες υπέστησαν δεύτερη διαδοχική ήττα μετά από εκείνη από τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» κι έχουν «κολλήσει» στους 14 πόντους, συνεχίζοντας να δίνουν τη δική τους «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία.

Όσον αφορά τα γκολ της αναμέτρησης, στο 19' ο Τζούρασεκ σκόραρε για το 0-1, στο 78' ο Σουλεϊμάνοφ πέτυχε το 0-2 και στο 90' ο Σαβέριο με υπέροχο τέρμα διαμόρφωσε το 0-3. Στις καθυστερήσεις ο Σαμόρα έφυγε στην κόντρα και με φοβερό σουτ «έγραψε« το τελικό 0-4.

Ο Τζούρασεκ έβαλε σε θέση «οδηγού» τον Άρη

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα ήταν αναγνωριστικό, με τις δύο ομάδες να μην θέλουν να ρισκάρουν και να αφήσουν κενούς χώρους στα μετόπισθεν.

Στο 10' ο Άρης ήταν εκείνος που απείλησε σε φάση διαρκείας έπειτα από την εκτέλεση ενός φάουλ, ωστόσο το καλύτερο σουτ έγινε από τον Ρόουζ, με την μπάλα πάντως να κοντράρει και να μην καταλήγει στην εστία.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός κατόρθωσε να φτιάξει την πρώτη του καλή στιγμή στο 16', καθώς έπειτα από ωραία συνεργασία και γύρισμα από δεξιά, ο προωθημένος Τορεχόν δοκίμασε ένα σουτ με το δεξί πόδι, με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Χουτεσιώτη.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο και πιο συγκεκριμένα στο 19' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Τζούρασεκ πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και πλάγια δεξιά κι αφού έκανε μία προσποίηση, στη συνέχεια σούταρε συρτά και νίκησε τον Καπίνο για το 0-1.



Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα και στο 24' η ομάδα του Άκη Μάντζιου «άγγιξε» το 0-2 σε δύο περιπτώσεις και μάλιστα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Μενέντες αρχικά σούταρε από μεγάλη απόσταση κι ανάγκασε τον Καπίνο σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στη συνέχεια της φάσης το πλασέ του Φετφατζίδη μέσα από την περιοχή κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.



Ο ρυθμός είχε γίνει πολύ γρήγορος και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι Αγρινιώτες βγήκαν στην κόντρα, με την «κοφτή» σέντρα του Σενγκέλια να κοντράρει και τον Χουτεσιώτη να απομακρύνει ενστικτωδώς.

Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη είχε ανεβάσει την απόδοσή του κι έψαχνε το γκολ πιο έντονα, με τον Χατζηθεοδωρίδη να δοκιμάζει ένα σουτ έξω από την περιοχή στο 31' και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, δίχως πάντως να ανησυχήσει πραγματικά τον γκολκίπερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το παιχνίδι ναι μεν είχε ρυθμό αλλά όχι και φάσεις στη συνέχεια και στο 45' καταγράφηκε η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, με τον Πέρες να δοκιμάζει ένα σουτ από καλή θέση και τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει στη γωνία του.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Πέρες έκανε υπέροχη πάσα στον Σενγκέλια και ο Γεωργιανός βρέθηκε πλάγια μέσα στην περιοχή, αλλά η προσπάθειά του κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, με το 0-1 να είναι το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.



Το... τελείωσε ο Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο και Σαμόρα έβαλαν το «κερασάκι στην τούρτα»

Και το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έμοιαζε στα πρώτα λεπτά με το πρώτο και δεν υπήρχαν συγκινήσεις, με το σουτ του Φρεντ Ντουάρτε στο 53' να περνάει άουτ.

Το ρολόι έδειξε το 65ο λεπτό για να δημιουργήσει ο Άρης την πρώτη του μεγάλη φάση στην επανάληψη. Έπειτα από ωραίο συνδυασμό τριών ποδοσφαιριστών, η μπάλα έφτασε στον Σουλεϊμάνοφ ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Καπίνο, όμως ο τελευταίος απέκρουσε εντυπωσιακά διατηρώντας το 0-1 και κρατώντας «ζωντανό» τον Παναιτωλικό.

Το ματς κυλούσε δίχως σπουδαίες στιγμές αλλά στο 72' οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πλησίασαν στο 0-2, όμως το πλασέ του Σαβέιρο αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ρόουζ πήρε εντυπωσιακά μία κεφαλιά, ο Καπίνο όμως «εκτινάχθηκε» και με σπουδαία επέμβαση δεν επέτρεψε να γίνει το 0-2, ενώ στη συνέχεια της φάσης η μπάλα απομακρύνθηκε σε κόρνερ.



Οι Θεσσαλονικείς ήταν σαφώς ανώτεροι και στο 78' «καθάρισαν» το ματς. Ο Φατόρε έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Σουλεϊμάνοφ από τη μικρή περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.



Πλέον η αναμέτρηση είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα και ο Άκης Μάντζιος έδωσε την ευκαιρία στον Μανού Γκαρθία να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά από περίπου έναν χρόνο.

Στο 89' πάντως οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη πλησίασαν σ' ένα γκολ. Έπειτα από ωραία κίνηση και σέντρα του Ζοάο Πέδρο, ο Σενγκέλια σούταρε μέσα από την περιοχή όμως ο Γεωργιανός εξτρέμ στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ένα λεπτό μετά ο Άρης ευτύχησε να πετύχει και τρίτο τέρμα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του. Ο Σαβέιρο έκανε υπέροχη κίνηση και με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 0-3 μέσα σε αποθέωση από τον πάγκο της ομάδας του.

Τελικά οι «κίτρινοι» δεν σταμάτησαν εκεί και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η σειρά του Σαμόρα να φύγει στην κόντρα και με υπέροχο τελείωμα να «γράψει» το τελικό 0-4.



Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μάλης, Ντουάρτε Μπρούνο, Μλάντεν, Σίλβα, Λιάβας (70' Μαυρίας), Πέρες (77' Τσιγγάρας), Χατζηθεορωρίδης (71' Ντίας), Ντουάρτε Φ. (63' Χουάνπι), Καρέλης (63' Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, Ντουκουρέ (56' Μοντόγια), Τζούρασεκ (56' Σουλεϊμάνοφ), Παναγίδης (67' Σαβέριο), Φετφατζίδης (46' Νταρίντα), Μενέντες (80' Μενέντες), Σαμόρα

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες