3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Super League: «Εφτάψυχος» ΟΦΗ  σταμάτησε με... buzzer beater τον ΠΑΟΚ, μοιρασιά ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Αστέρα (video)

Super League: «Εφτάψυχος» ΟΦΗ σταμάτησε με... buzzer beater τον ΠΑΟΚ, μοιρασιά ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Αστέρα (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
18/9/2022 21:11
Ο ΠΑΟΚ δεν νίκησε εκτός έδρας τον ΟΦΗ με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν 1-1 στην τελευταία φάση του αγώνα, ενώ ο Λεβαδειακός αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με τον Αστέρα Τρίπολης, σε αγώνες για την πέμπτη αγωνιστική της Super League.

Οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν αήττητοι παραχωρώντας όμως τη δεύτερη φετινή τους ισοπαλία έχοντας πανηγυρίσει και τέσσερα «τρίποντα». Στέκονται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με έντεκα βαθμούς, τέσσερις πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο κι αήττητο Παναθηναϊκό. Στον αντίποδα οι Κρητικοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα κι «ανέβηκαν» στους τέσσερις πόντους, φτάνοντας τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννινα στην ένατη θέση.Γρήγορο προβάδισμα για τον ΠΑΟΚ με Νάρεϊ

Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που έψαξε ένα γρήγορο γκολ και είχε δύο υποψίες ευκαιριών στο ξεκίνημα με τον Γκερέρο και τον Ντίκο.



Ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός ο οποίος στην πρώτη του φάση βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί. Στο 8' ο Νάρεϊ δέχτηκε μία υπέροχη μπαλιά τον Βιεϊρίνια και με ωραίο κοντρόλ και σουτ άνοιξε το σκορ. Ο βοηθός αρχικά σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ όμως μετά από χρήση VAR το γκολ μέτρησε κανονικά για το 0-1.



Οι Κρητικοί έψαχναν την ισοφάριση και στο 22' ο Λάρσον με ωραία κίνηση και σέντρα-σουτ ανησύχησε τον Κοτάρσκι όμως η μπάλα έφυγε παράλληλα από τη εστία των φιλοξενούμενων.



Εννιά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου να πλησιάσουν στο γκολ. Ο Ολιβέιρα έστρωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Ντάγκλας Αουγκούστο και ο τελευταίος πλάσαρε προς την εστία, με τον Στίβενς να αποκρούει σωτήρια.



Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 36' με τον Ντιουσέ να αστοχεί ενώ βρέθηκε μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας της Θεσσαλονίκης.



Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν ο ΠΑΟΚ εκείνος που «άγγιξε» το γκολ με τον Νέλσον Ολιβέιρα να αστοχεί σε αμαρκάριστη κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.



Ανούσια κατοχή του ΟΦΗ, προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα ο ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη ήταν φανερό ότι ο ΟΦΗ ήθελε να πιέσει τον ΠΑΟΚ και να αναζητήσει την ισοφάριση.

Βέβαια οι πρώτες καλές στιγμές ήταν για τους Θεσσαλονικείς με τις προσπάθειες των Νάρεϊ και Κουλιεράκη να μην καταλήγουν στα δίχτυα στο 48'.

Στο 60' υπήρξε μία μικρή διακοπή λόγω των πυρσών που άναψαν οι φίλοι των γηπεδούχων και μετά την επανέναρξη της αναμέτρησης οι Κρητικοί βγήκαν μαζικά στην επίθεση πιέζοντας.

Ο Διαμαντής «μίλησε» τελευταίος

Παρά την πίεση δεν υπήρξε κάποια μεγάλη φάση μπροστά στην εστία του Κοτάρσκι. Ωστόσο στο 76' ο Ντίκο θέλησε να βγει στην κόντρα και ο Λύρατζης ως τελευταίος παίκτης τον τράβηξε κάνοντας φάουλ. Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια ζήτησαν κόκκινη κάρτα, με τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο να δείχνει όμως την κίτρινη σε μία φάση που θα συζητηθεί.



Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις, με τον Μπράντον Τόμας να σπαταλά μία καλή στιγμή στο 84'.



Στο 97' ο ΟΦΗ έχασε μία τεράστια ευκαιρία. Ο Ντίκο βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του βρήκε στον Κοτάρσκι και ο Τσαούσης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 102', οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ και ο προωθημένος Διαμαντής με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-1, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην προλαβαίνουν να κάνουν ούτε σέντρα.



Όπως είναι λογικό τα συναισθήματα ήταν έντονα και στις δύο πλευρές, καθώς οι Θεσσαλονικείς κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους μέχρι το τέλος, όμως οι γηπεδούχοι στο φινάλε «άρπαξαν» την ισοπαλία



ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίβενς, Λάρσον, Πασαλίδης (62' Ντουρμισάι), Διαμαντής, Βούρος, Μπαλογιάννης (79' Θοράριρσον), Ντιουσέ, Μεγιάδο, Περέα (84' Στάικος), Γκερέρο (84' Μπιφουμά), Ντίκο

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατσης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (25' Τσαούσης), Ντάντας, Κούρτιτς (80' Σβαμπ), Αουγκούστο (72' Ελ Καντουρί), Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (72' Τόμας)

Δείτε τα highlights του αγώνα:





Ανώτερος ο Λεβαδειακός αλλά «όρθιος» ο Αστέρας

Στη Λιβαδειά, ο Λεβαδειακός αναζητούσε την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα. Πραγματοποίησε πιθανότατα την καλύτερή του εμφάνιση, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο», μένοντας στο 1-1.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι πήραν τον δεύτερο βαθμό τους στη σεζόν κι άφησαν πίσω τους έστω και προσωρινά τον ουραγό Ιωνικό. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι «έπιασαν» στους 4 πόντους και στην ένατη θέση τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όσον αφορά τη εξέλιξη του αγώνα, η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους Αρκάδες στο 3' αλλά από εκείνο το σημείο κι έπειτα ήταν οι Βοιωτοί εκείνοι που κυριάρχησαν στο χορτάρι.

Στο 34' μάλιστα έχασαν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία με τον Λούα Λούα να γυρνάει όμορφα στον Δούμτσιο και τον τελευταίο να αστοχεί μέσα από την περιοχή.

Μόλις τρία λεπτά μετά τη σέντρα στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ και να προηγηθούν. Μετά από φάουλ του Μουτίνιο ο Λιάγκας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν την άμεση απάντηση και τη βρήκαν μόλις έξι λεπτά αργότερα με τον Καστάνιος να χρίζεται σκόρερ για το 1-1.

Ο χρόνος κυλούσε και ήταν φανερό ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν είχε διάθεση για ρίσκο.

Οι δύο αντίπαλοι είχαν από μία καλή στιγμή στη συνέχεια και στο 85' ο ρέφερι Περράκης καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Μπαρτόλο. Ωστόσο μέσω VAR διορθώθηκε το λάθος καθώς το φάουλ ήταν εκτός περιοχής. Η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη και δεν άλλαξε απολύτως τίποτα μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Χάμοντ, Μεχία (59' Τσιριγώτης), Λιάγκος, Βινίσιους, Κωνσταντινίδης, Παναγιώτου (88' Μπάχανακ), Μουτίνιο (69' Σκβάρκα), Μπελμόντ, Λούα Λούα (89' Ρεγκίς), Δούμτσιος (59' Βρακάς)

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Άλβαρες, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Μπερτόλιο (74' Μπαράλες), Τιλίκα (46' Μπαρτόλο), Ριέρα (46' Γκαρντάβσκι), Μπενίτο (59' Ρετζίς)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες