1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0: Ανώτερος Δικέφαλος και ραντεβού στον τελικό

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0: Ανώτερος Δικέφαλος και ραντεβού στον τελικό

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
17/5/2022 21:59
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και τερμάτισε στην δεύτερη θέση της Super League Interwetten. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν εμφανώς ανώτερος του αντιπάλου του και με γκολ των Σβαμπ (14') και Άκπομ (21') πήρε ισχυρό προβάδισμα από το πρώτο μέρος και το διαχειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές και δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Οι δύο ομάδες είχαν προφανώς το μυαλό τους στην μεταξύ τους αναμέτρηση το Σάββατο για τον τελικό του Κυπέλλου απλά ο ΠΑΟΚ έδειξε περισσότερη διάθεση και στο πρωτάθλημα.Η ήττα αυτή έριξε τον Παναθηναϊκό στην 4η θέση που δεν παίζει κανένα ρόλο βέβαια από τη στιγμή που έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συμμετοχή. Πέρα από το αποτέλεσμα το «τριφύλλι» μπορεί να είναι ενοχλημένο και για την αποβολή του Μακέντα, με τον Ιταλό να χάνει έτσι τον τελικό του Σαββάτου.

Τον απόλυτο έλεγχο ο ΠΑΟΚ, άφαντος ο Παναθηναϊκός

Οι δύο προπονητές «ανακάτεψαν» την τράπουλα έχοντας στο μυαλό τους και τον τελικό του Κυπέλλου το Σάββατο και ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έδειξε να παίρνει τον έλεγχο στην αρχή του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα και δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία στο 12 όταν ο Άκπομ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά ο Διούδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά ωστόσο ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά με τον Σβαμπ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη ο οποίος είχε καθυστερημένη αντίδραση και φέρει ευθύνη όπως και ο Σάρλια.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν σταμάτησε να έχει τον έλεγχο και να επιτίθεται και στο 21' έφτασε σε δεύτερο τέρμα. Για άλλη μία φορά η αντίδραση της άμυνας του Παναθηναϊκού ήταν κακή, ο Διούδης απέκρουσε την κεφαλιά του Σίντκλεϊ αλλά ο Άκπομ στην επαναφορά "έγραψε" από κοντά το 2-0.

Οι «πράσινοι« δεν μπορούσαν να αντιδράσουν σε κανέναν σημείο και παρακολουθούσαν απλά τους αντιπάλους τους να φτάνουν με χαρακτηριστική ευκολία στην εστία του Διούδη. Στο 37' μάλιστα λίγο έλειψε οι παίκτες του Λουτσέσκου να πετύχουν και τρίτο γκολ όμως το σουτ του Σοάρες κόντραρε στον Σένκεφελντ και κατέληξε κόρνερ.

Έπεσε ο ρυθμός, δεν απείλησε ο Παναθηναϊκός

Το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε και το πρώτο, με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που φάνηκε και πάλι απειλητικός. Ο ρυθμός βέβαια δεν ήταν ο ίδιος με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο «σφιχτός» και να προσπαθεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 65' ο Καρλίτος πέρασε κάθετα για τον Αλεξανδρόπουλο που έκανε την προβολή αλλά ο Πασχαλάκης αρχικά πρόλαβε ενώ στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να απαντήσει και μετά από μία ωραία κάθετη πάσα του Μιτρίτσα, ο Ολιβέιρα βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη αλλά ο Βαγιαννίδης με πολύ ωραία προβολή πρόλαβε τον αντίπαλο του και «γλίτωσε» την ομάδα του. Λίγα λεπτά μετά μάλιστα και συγκεκριμένα στο 75' οι γηπεδούχοι άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα, ο Σβαμπ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Από εκεί και πέρα και εκτός από ένα σουτ του Ζίβκοβιτς δεν σημειώθηκε άλλη αξιόλογη φάση και απλά στις καθυστερήσεις ο Μακέντα δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αποβλήθηκε και θα απουσιάσει από τον τελικό του Σαββάτου.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (72' Βιεϊρίνια), Βαρέλα, Ίνγκασον (61' Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Σοάρες (72' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (61' Μιτρίτσα), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (61΄Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κουρμπέλης, Σάρλια, Σένκεφελντ (62' Πούγγουρας), Γκατσίνοβιτς (62' Βαγιαννίδης), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (75' Μακέντα) , Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης (75' Κώτσιρας), Καρλίτος.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες