3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-3: Φινάλε με τριάρα και 3η θέση για τους «κίτρινους»

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-3: Φινάλε με τριάρα και 3η θέση για τους «κίτρινους»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/5/2022 21:54
Ο Άρης επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 3η θέση της βαθμολογίας. Φαμπιάνο (8’), Καμαρά (22’) και Εμπακατά (81’) τα γκολ για τους «κίτρινους», που πήραν τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους στους «Ζωσιμάδες». Αποθεώθηκαν οι δύο ομάδες στο φινάλε.

Λίγες μέρες μετά την επική νίκη επί της ΑΕΚ που «σφράγισε» την ευρωπαϊκή του έξοδο, ο Άρης πέρασε με 3-0 από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, έκλεισε τη σεζόν στην 3η θέση της βαθμολογίας.Οι «κίτρινοι» ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, παίρνοντας από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ στην επανάληψη έκαναν σωστή διαχείριση, δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα και λίγο πριν το φινάλε πέτυχαν και τρίτο τέρμα.

Φουριόζος από το ξεκίνημα ο Άρης, έθεσε από νωρίς βάσεις νίκης

Ο Άρης μπήκε πιο δραστήρια στο παιχνίδι, είχε την πρώτη τελική στο 2’ με ένα άστοχο σουτ του Ιτούρμπε και έξι λεπτά μετά πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαντσίνι πήρε την κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Φαμπιάνο, ο οποίος με δυνατό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Παρά το προβάδισμα, οι «κίτρινοι» διατήρησαν την κατοχή και στο 22’ έκαναν δύο τα τέρματα τους. Ο Ιτούρμπε έβγαλε κάθετη πάσα για τον Καμαρά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και πλάσαρε εύστοχα τον Λοντίγκιν κάνοντας το 2-0.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να αναπτυχθεί ορθολογικά, με τους Θεσσαλονικείς να ήταν αυτοί που έψαχναν περισσότερο ένα τρίτο τέρμα, χωρίς πάντως να δημιουργούν άλλη αξιόλογη φάση μέχρι το ημίχρονο.

Πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη οι Ηπειρώτες

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί στο πρώτο μέρος και η πρώτη τους καλή στιγμή ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης όταν στο 48’ ο Γκαρντάφσκι επιχείρησε σουτ υποχρεώνοντας τον Κουέστα να πέσει στη γωνία του και να διώξει τη μπάλα. Στο 53’ ο Μπούργος έβαλε στο ματς τον Γκαρσία αντί του τραυματία Ιτούρμπε και τρία λεπτά μετά την είσοδο του ο Αργεντινός αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Λοντίγκιν. Η σημαία έμεινε κάτω ωστόσο ο παίκτης του Άρη ήταν εκτεθειμένος κι αν έβρισκε δίχτυα το γκολ δεν θα μετρούσε. Στο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους πέρασε και ο Γκάμα αντί του Μαντσίνι, με τον Μπούργος να αλλάζει τα δύο άκρα της επίθεσης, ενώ ο Μεταξάς έβαλε τον Κόντε αντί του Ποζνάσκι.

Φλύαρος ο ΠΑΣ, τον τιμώρησε ο Εμπαγκατά

Οι Ηπειρώτες είχαν κερδίσει ποσοστό κατοχής στο δεύτερο μέρος αλλά δυσκολεύονταν να απειλήσουν σημαντικά. Μάλιστα στο 70’ κινδύνευσαν με τρίτο γκολ, με τον Εραμούσπε να κόβει σωτήρια τον Πάλμα πριν αυτός πλασάρει σε κενή εστία. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 80’ ο Εμπαγκατά βρήκε χώρο στα αριστερά, σύγκλινε και με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Λοντίγκιν, σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τον Άρη στο πρωτάθλημα.

Διαδικαστικά τα εναπομείναντα λεπτά, με το 3-0 να μένει ως το φινάλε και τους οπαδούς και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο γήπεδο να αποθεώνουν τους παίκτες.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες