1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3: Γιούχα, ανατροπή και «τριπλός» Ελ Αραμπί στο ΟΑΚΑ (video)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3: Γιούχα, ανατροπή και «τριπλός» Ελ Αραμπί στο ΟΑΚΑ (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
17/5/2022 21:57
Ο Ολυμπιακός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν αφού επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 10η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League Interwetten χάρης σε μία απίστευτη εμφάνιση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν ξανά αήττητοι κόντρα στην ΑΕΚ για 15ο σερί ματς «βυθίζοντας» σε περαιτέρω εσωστρέφεια την Ένωση, που καθ' όλη τη διάρκεια του ματς αποδοκιμαζόταν από τους οπαδούς της, ακόμα κι όταν προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ με Τσούμπερ (14') και Γκαρσία (48'). Ο Ολυμπιακός πάντως είχε τις απαντήσεις με τον «καυτό» Ελ Αραμπί να ισοφαρίζει δύο φορές (20', 69') και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του στο 87' με πανομοιότυπα γκολ, στα οποία φέρει εξ ολοκλήρου την ευθύνη η «κιτρινόμαυρη» άμυνα.

Αποδοκιμασίες για όλους, γκολ και για τους δύο
Το κλίμα ήταν από την αρχή περίεργο -με πανό κατά διοίκησης και παικτών στο πέταλο των οργανωμένων- και με τη σέντρα έγινε χειρότερο, αφού οι οπαδοί της ΑΕΚ γιούχαραν τους παίκτες της ομάδας τους, αλλά και αυτούς του Ολυμπιακού σε κάθε επαφή με την μπάλα.

Οι δύο ομάδες πάντως μην έχοντας κάποιο κίνητρο ή σκοπιμότητα άνοιξαν το παιχνίδι από την αρχή. Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος, αρχικά με κεφαλιά του Ελ Αραμπί να περνάει λίγο άουτ στο 2' και εν συνεχεία με τον Βρουσάι να ανακόπτεται πριν βγει τετ-α-τετ με τον Στάνκοβιτς στο 6', ενώ η ΑΕΚ πιέζοντας ψηλά απείλησε με τον Λιβάι Γκαρσία να ανακόπτεται τελευταία στιγμή από τον Μπα στο 9'.



Μετά από ένα διάστημα που κυριάρχησαν τα λάθη επί λαθών, η Ένωση τελικά άνοιξε το σκορ στο 14' με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, πριν προλάβει ο Σισέ να τον κόψει, και πανηγύρισε υπό τις αποδοκιμασίες των φίλων της Ένωσης, που συνεχίζονταν αμείωτες.



Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα, πρώτα με επικίνδυνο σουτ του Φορτούνη, που πέρασε λίγο άουτ στο 16' και τελικά βρήκε την ισοφάριση στο 20' μετά από λάθος εκτίμηση του Στάνκοβιτς σε σέντρα και κεφαλιά του Ελ Αραμπί σε κενή εστία, για το 1-1.



Η φρεσκάδα που έδωσαν τα νέα πρόσωπα στον Ολυμπιακό ήταν ο κινητήριος μοχλός των φιλοξενούμενων, που με Ανδρούτσο, Κίτσο και Κούντε εκμεταλλεύονταν τους χώρους δημιουργώντας συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 34' και στο 37' οι «ερυθρόλευκοι» πλησίασαν σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Στάνκοβιτς στην πρώτη περίπτωση μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Κίτσου, προ του επερχόμενου Ελ Αραμπί, ενώ στην δεύτερο έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Κούντε από το ημικύκλιο της περιοχής.



Το πάνω-κάτω συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τις μισές φάσεις να «μυρίζουν» γκολ, αλλά καμία ομάδα να μην κάνει τη σωστή επιλογή, καταφεύγοντας σε λαναθσμένες τελικές πάσες και άστοχα σουτ και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο.

Ακυρωθέντα γκολ, Ελ Αραμπί και συνέχεια του «ερυθρόλευκου» αήττητου

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Με τις δύο ομάδες δηλαδή να έχουν διάθεση να επιτεθούν και την ΑΕΚ να είναι αυτή που βρήκε γρήγορα το γκολ παίρνοντας ξανά το προβάδισμα, μετά την εξαιρετική κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσί που σηκώθηε ψηλότερα απ'όλους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 48' μετά από σέντρα του Χατζισαφί.



To γκολ ανέβασε κι άλλο την αυτοπεποίθηση της ΑΕΚ, που πίεσε ψηλά, πήρε πρωτοβουλίες και στο 58' ο Τσούμπερ ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας των Πειραιωτών πλσάροντας εύστοχα τον Κρίστινσον, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μέσω VAR.



Στο 61' το σουτ του Μισελέν από καλή θέση βρήκε στα σώματα για την ΑΕΚ, αλλά κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι, που ήδη μετρούσαν τις διπλάσιες τελικές προσπάθειες σε εκείνο το σημείο του αγώνα, πήραν ξανά... μπροστά. Αρχικά Κούντε και Μπουχαλάκης απείλησαν διαδοχικά και τελικά μετά από ένα διάστημα υπεροχής με σέντρες του Βαλμπουενά να «πολιορκούν» την άμυνα της Ένωσης, ήρθε η ισοφάριση.

Ο Ελ Αραμπί στο 69' μετά από απόκρουση του Στάνκοβιτς σε κεφαλιά του Κούντε, έστειλε εξ επαφής τη μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ να επικυρώνεται μετά από αρκετά λεπτά ελέγχου στο VAR.



Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και ευτύχησε να βρει το γκολ, όταν μετά από τραγική εκτίμηση του Κρίστινσον σε εκτέλεση φάουλ, ο επερχόμενος Σάκχοφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, αλλά και αυτή τη φορά το VAR ακύρωσε το γκολ της Ένωσης για οριακό οφσάιντ.



Τελικά αφού δεν έγινε το 2-2, έγινε το 2-3. Στο 85΄ σουτ του Ρόνι Λόπες μπορεί να πέρασε ελάχιστα άουτ, αλλά στο 88΄ ο Ελ Αραμπί ολοκλήρωσε τη σπουδαία βραδιά του με χατ-τρικ καθώς διαμόρφωσε το τελικό 2-3 με προβολή από κοντά μετά από κεφαλιά του Σισέ.



Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα ο Ελ Αραμπί πλησίασε και σε «καρέ», αλλά ο Στάνκοβιτς σταμάτησε το σουτ του Μαροκινού επιθετικού, ενώ είπε «όχι» και σε σουτ του Μασούρα στις καθυστερήσεις.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (53΄ λ.τρ. Κορνέζος), Λε Ταλέκ, Σβάρνας (77΄ Ρότα), Μισελέν, Μοχαμαντί (77΄ Μιτάι), Κριχόβιακ (46΄ Σάκχοφ), Χατζισαφί, Τάνκοβιτς, Τσούμπερ, Γκαρσία (83΄ Μουστακόπουλος)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90΄ Καραργύρης), Ανδρούτσος, Σισέ, Μπα, Κίτσος, Κούντε, Μπουχαλάκης (71΄ Κανέ), Φορτούνης (46΄ Μασούρας), Βαλμπουενά (79΄ Καρβάλιο), Βρουσάι (64΄ Λόπες), Ελ Αραμπί

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες