1

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-4: Καταλανικό πάρτι στο «Μπερναμπέου»!

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-4: Καταλανικό πάρτι στο «Μπερναμπέου»!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/3/2022 23:52
Η Μπαρτσελόνα διέλυσε με 4-0 την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη σε «κλάσικο» μετά από τρία χρόνια. Ομπαμεγιάνγκ (29’, 51’), Αραούχο (38’) και Τόρες (47’) οι σκόρερ των Καταλανών που είχαν φάσεις και για 5ο γκολ, στα… χαμένα χωρίς Μπενζεμά η «βασίλισσα».

Μια Μπαρτσελόνα από τα παλιά, ισοπέδωσε με 4-0 την Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο «Μπερναμπέου», με το σκορ μάλιστα να μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού και τα τέσσερα γκολ σημειώθηκαν έως το 51’ και οι παίκτες του Τσάβι έχασαν ευκαιρίες για 5ο τέρμα.

Παρά την ήττα, η Ρεάλ είναι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα, όντας στην κορυφή και στο +9 από την 2η Σεβίλλη, αλλά και στο +12 από Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο, με τους Καταλανούς να έχουν ένα ματς λιγότερο.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο Τσάβι έγινε ο 3ος προπονητής της Μπαρτσελόνα που νικάει το πρώτο του «κλάσικο» με 4+ γκολ στην Λα Λίγκα μετά τους Φέρντιναντ Ντάουτσικ (1951, 7-2) και Ελένιο Ερέρα (1959, 4-0).Το ματς:

Η Μπαρτσλεόνα πατούσε καλύτερα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και έφτασε μια «ανάσα» από το γκολ στο 12’, με τον Κουρτουά να πραγματοποιεί διπλή απόκρουση στις προσπάθειες των Ομπαμεγιάνγκ και Ντεμπελέ. Το γκολ για τους Καταλανούς ήρθε εν τέλει στο 29’ μετά από συνεργασία των δύο πρωταγωνιστών της προηγούμενης φάσης. Ο Γάλλος εξτρέμ έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Γκαμπονέζος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν σε εξαιρετική ημέρα και στο 35’ έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0 με σουτ εντός περιοχής αλλά αυτή τη φορά ο Κουρτουά αναδείχθηκε νικητής. Η Ρεάλ απάντησε στις ευκαιρίες στο 35’ με τον Βινίσιους, ο οποίος νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Τερ Στέγκεν και στο 38’ οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν σε δεύτερο γκολ. Ο Ντεμπελέ εκτέλεσε κόρνερ και ο Αραούχο με κεφαλιά ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ρεάλ «έγραψε» το 2-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με την Ρεάλ να αδυνατούσε να φανεί απειλητική χωρίς τον Μπενζεμά, ενώ το πλάνο του Αντσελότι να παρατάξει την ομάδα με σύστημα που έμοιαζε με 4-6-0 και τους Ροντρίγκο, Βινίσιους στα πλάγια, δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν αποκαρδιωτικό για την Ρεάλ, η οποία ήταν σα να μη βγήκε στο γήπεδο. Στο 46’ ο Τόρες αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Κουρτουά αλλά ο ίδιος πήρε το αίμα του πίσω στο 47’, κάνοντας το 3-0 με τρομερό τελείωμα έπειτα από ασίστ-τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ.

Το καταλανικό πάρτι συνεχίστηκε, με τον Γκαμπονέζο να παίρνει τη σκυτάλη στο 53’ και να «γράφει» το 4-0, περνώντας τη μπάλα πάνω από τον Κουρτουά. Έγινε έτσι έγινε ο πρώτος μετά τον Ντι Στέφανο με δυο γκολ και ασίστ σε ντεμπούτο του σε «κλάσικο».

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και στο 58’ είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος αστόχησε με προβολή εξ επαφής, χάνοντας την ευκαιρία για χατ-τρικ. Η Μπαρτσελόνα είχε διπλάσιο αριθμό τελικών πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, υποχρεώνοντας σε απόλυτα παθητικό ρόλο την Ρεάλ, που είχε κορυφαίο τον Κουρτουά σε παιχνίδι που ο πίνακας του σκορ έγραψε 0-4. Ο Βέλγος γκολκίπερ απέκρουσε και σουτ του Τόρες στο 64', ενώ στο 78' νίκησε και τον Ντεπάι ο οποίος είχε μόλις περάσει στο παιχνίδι.

Το 4-0 ήταν το τελικό σκορ και η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες στα «κλάσικο» μετά από έξι ματς (0-1-5) ενώ έφυγε με το «διπλό» από τη Μαδρίτη μετά τις 2 Μαρτίου του 2019.

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες