3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-1: Σαν στο… σπίτι του! (video)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-1: Σαν στο… σπίτι του! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/3/2022 21:30
Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Τσόλακ (50’) κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έμεινε αήττητος για 11 διαδοχικά παιχνίδια στην έδρα της «Ένωσης» και μείωσε στο -10 τη διαφορά από την κορυφή. Μόνο ο Αραούχο πάλευε για τους γηπεδούχους, που έχουν μπλέξει πλέον όσον αφορά την Ευρώπη.

Τι και να έπαιζε στο Βέλγιο την Πέμπτη; Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 1-0 από την έδρα της ΑΕΚ και «κλείδωσε» την 2η θέση του πρωταθλήματος, ενώ μείωσε στο -10 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

«Χρυσός» σκόρερ για τους «ασπρόμαυρους» ο Τσόλακ, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας στο 50ο λεπτό και πλάσαρε εύστοχα τον Στάνκοβιτς, σκοράροντας το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Νευρική και με πολλά λάθη η ΑΕΚ, η οποία απείλησε ελάχιστα τους Θεσσαλονικείς, έχοντας ως μοναδικό διακριθέντα τον Αραούχο που πάλευε μόνος του μπροστά. Μάλιστα ο «Τσίνο» αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι κατά τα άλλα αποδοκίμασαν τους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ παρέμεινε χωρίς εντός έδρας νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ από τον Νοέμβριο του 2017 και έχει μπλέξει πλέον για τα καλά στη μάχη για την Ευρώπη, παραμένοντας 3η αλλά μόλις στο +1 από τον 4ο Άρη και στο +3 από τον 5ο Παναθηναϊκό.

Το ματς:

Με ένταση αλλά χωρίς ευκαιρίες

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πλούσιο σε ένταση και πάθος, όχι όμως και σε θέαμα, καθώς καμία δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις. Η ΑΕΚ ήταν πιο κινητική αλλά μεγάλη φάση δε δημιούργησε. Η πρώτη στιγμή καταγράφτηκε στο 2’ με διπλή προσπάθεια των Αραούχο και Τζαβέλλα έπειτα από στατική φάση, αλλά ο Πασχαλάκης δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Ακολούθησαν δύο σουτ των Κριχόβιακ (19’) και Άμραμπατ (36’) που επίσης δεν απείλησαν την εστία του Έλληνα γκολκίπερ, ενώ οι Θεσσαλονικείς απείλησαν για πρώτη φορά στο 36’. Μετά από γύρισμα του Ζαμπά, ο Τσόλακ δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα προς την εστία, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μίτριτσα λίγο έλειψε να σκοράρει μετά από κόντρα, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 43’ ένα μακρινό σουτ του Ζαμπά ήταν εύκολη λεία για τον Στάνκοβιτς, ενώ η τελευταία φάση καταγράφηκε στο επόμενο λεπτό με σουτ του Κριχόβιακ από το ύψος της μεγάλης αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Γκολ με το... καλησπέρα ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία. Στο 50’, ο Μιτρίτσα έφυγε στο τρανζίσιον και την κατάλληλη στιγμή έδωσε με ωραία κάθετη στον Τσόλακ, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με εύστοχο πλασέ «έγραψε» το 1-0.



Ο Στάνκοβιτς κράτησε «όρθια» την ΑΕΚ

Αμέσως μετά το γκολ ο Οφρυδόπουλος πέρασε τον Γκαρσία αντί του Μάνταλου, αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να ήταν απειλητικός, φτάνοντας δύο φορές κοντά σε δεύτερο γκολ. Στο 60’ ο Τσόλακ έπιασε την κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Στάνκοβιτς σε απόκρουση, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ είπε «όχι» και σε σουτ του Τσιγγάρα.



Πέταξε την ευκαιρία ο Σιμάνσκι

Από την πλευρά της, η «Ένωση» είχε μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι και δεν μπορούσε να αναπτυχθεί με αξιώσεις. Ο Οφρυδόπουλος έβαλε τον Σιμάνσκι αντί του Χατζισαφί και στο τελευταίο πεντάλεπτο έπαιξε με δύο φορ, ρίχνοντας τον Ανσαριφάρντ δίπλα στον Αραούχο. Μια ήταν η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ και αυτή ήρθε στο 87’. Ο Ανσαριφάρντ έδωσε στον Λιβάι, αυτός πάτησε περιοχή και γύρισε προς το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Σιμάνσκι προσπάθησε με τακουνάκι να βρει δίχτυα, χωρίς αποτέλεσμα.



Αυτή ήταν η τελευταία φάση του ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ, με κορυφαίο τον Ίνγκασον που «καθάριζε» όλες τις φάσεις, κράτησε στο μηδέν την «Ένωση» και έφυγε με το τρίποντο από την Αθήνα, «σφραγίζοντας» την 2η θέση.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Μισελέν (84' Ρότα), Χατζισαφί (71' Σιμάνσκι), Κριχόβιακ, Μάνταλος (56' Λιβάι Γκαρσία), Τσούμπερ (84' Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Αραούχο

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Βαρέλα, Ίνγκασον, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Μιτρίτσα (67' Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Ζαμπά (76' Τέιλορ), Τσόλακ (85' Άκπομ)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες