Διπλό το κίνητρο της Βαλένθια, με... μισή ομάδα η Ατλέτικο
* Μόλις μία φορά έχει κερδίσει η Βαλένθια στις 10 πιο πρόσφατες επισκέψεις της Ατλέτικο (1-3-6).
** Α' γύρος (13/12/2025): Ατλέτικο - Βαλένθια 2-1.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Μετά από πολύ καλή εμφάνιση, παίζοντας για την ιστορία και την παραμονή στην κατηγορία, νίκησε την αξιόμαχη Τζιρόνα με 2-1 και πήρε βαθμολογική ανάσα. Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες δεν ανοίχτηκαν, ωστόσο στο 15' είχε δοκάρι με τον Μπελτράν. Στο δεύτερο ημίχρονο (50') ο Ραμαζανί έκανε το 1-0 και στο 60' ο Σαδίκ με ωραία κεφαλιά διπλασίασε. Δέχτηκε τη μείωση του σκορ σε 2-1 σχετικά άμεσα στο 63', τέρμα που έβαλε την αντίπαλό της στο παιχνίδι της ισοφάρισης. Τελικά αν και στο 90' κινδύνεψε να ισοφαριστεί, κατάφερε να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς.
Μετά την νίκη της μάλλον ξεφεύγει από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά βέβαια χρειάζεται διαρκής εγρήγορση για τη συνέχεια, μια και απομένουν ακόμη 5 αγωνιστικές. Στη βαθμολογία βρίσκεται στην 12η θέση με 39 βαθμούς +5 από αυτή που υποβιβάζεται. Παράλληλα, εφόσον κερδίσει σήμερα θα αυξήσει τις πιθανότητες να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Επόμενος αγώνας στις 10/5, εκτός έδρας με την Μπιλμπάο.
Αγωνιστικά Νέα: Θα απουσιάσουν, ο βασικός κίπερ Αγκιρεθαμπάλα (18/0), οι στόπερ Ντιακαμπί (8/1), Κοπέτε (21/0), ο δεξιός μπακ Φουλκιέ (15/0), ο δεξιός μπακ Κορέιρα (22/0) κι ο μέσος Μπελτράν (27/1). Επανέρχονται ο στόπερ Κομέρτ (14/2) κι ο αριστερός εξτρέμ Ριόχα (32/2).
Προσφορά* που δεν χάνεται 👇
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Άρσεναλ, έφερε ισοπαλία με 1-1, αποτέλεσμα που δίνει ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στην αντίπαλό της, καθώς ο επαναληπτικός θα γίνει στο Λονδίνο (5/5). Σε άσχημο χρονικό σημείο στο 44' η αντίπαλός της έκανε το 0-1. Πάντως, ήταν καλύτερη από τους Λονδρέζους, αλλά άστοχη. Στο 56' ο Άλβαρες έκανε το 1-1, από τα 11 βήματα.
Για τη Λα Λίγκα είχε νικήσει στην έδρα της την Μπιλμπάο με 3-2, εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, μέσω του πρωταθλήματος. Ήταν καλύτερη και παρά την ψυχρολουσία του 0-1 (23'), αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο, επέβαλε το παιχνίδι της, έκανε την ανατροπή και τελικά πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ισοφάρισε σε 1-1 με τον Γκριεσμάν στο 49', έκανε την ανατροπή στο 54' με τον Σόρλοθ και σφράγισε τη νίκη της με 3-1 στο 90+3', με τον ίδιο παίχτη. Στο 90+7 η Μπιλμπάο μείωσε σε 3-2, που ήταν και το τελικό σκορ.
Δύσκολη η ρεβάνς για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στην ομάδα υπάρχει αισιοδοξία για πρόκριση στον τελικό. Για τη Λα Λίγκα βρίσκεται στην 4η θέση με 60 βαθμούς +10 από την 5η Μπέτις, έχοντας πρακτικά εξασφαλίσει θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τον επαναληπτικό με την Άρσεναλ υποδέχεται τη Θέλτα (9/5).
Αγωνιστικά Νέα: Γεμάτο το απουσιολόγιο του Σιμεόνε. Θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμών, οι στόπερ Χιμένεθ (15/0), Χάντσκο (26/0), ο δεξιός μπακ Γιορέντε (26/0), ο μέσος Μπάριος (23/1), οι εξτρεμ Γκονδάλεθ (24/5), Τζιουλιάνο Σιμεόνε (29/4, 6 ασίστ) και οι επιθετικοί Σέρλοτ (31/12), Αλβαρες (29/4). Πέραν των απουσιών, θα κάνει και ροτέισον ο Αργεντίνος κόουτς, με το μυαλό στο ματς του Λονδίνου.
Εκτίμηση
Η Βαλένθια εμφανίζεται βελτιωμένη στις τελευταίες της εμφανίσεις και θα συνεχίσει με την ίδια ένταση αφενός για να εξασφαλίσει την παραμονή κι αφετέρου για να προσεγγίσει την ευρωπαϊκή ζώνη. Η Ατλέτικο έχει σίγουρα το μυαλό της στο Τσάμπιονς Λιγκ και κομβικές απουσίες. Όλα αυτά έχουν υπολογιστεί στο σετ αποδόσεων (1.70 ο «άσος»), εμείς θα πάμε με τα γκολ εκατέρωθεν. ΠΡΟΤΑΣΗ : Χ
4.45???