Με την έκπληξη στο Χοφενχάιμ
ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ
Η καλύτερη ομάδα της Μπουντεσλίγκα σε εκτός έδρας συγκομιδή έπειτα από τη Μπάγερν είναι η Χοφενχάιμ μετά την άνετη νίκη επί της Ζανκ Πάουλι με 3-0. Ήταν η τρίτη εκτός έδρας, έχει και μία ισοπαλία, ακόμη δεν έχει χάσει. Στο τελευταίο ματς ήταν για μία ακόμη φορά ουσιαστική και αποτελεσματική. Μετά από το άκαρπο πρώτο μέρος με λίγες φάσεις στις εστίες η ομάδα του Αυστριακού Κρίστιαν Ίλτσερ μποήκε αποφασισμένη και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ σε πέντε λεπτά. Στο 54’ με τον Τουρέ και στο 59’ με τον Κράμαριτς. Η κατάσταση απλοποιήθηκε όταν ο Προμέλ που είχε έρθει από τον πάγκο λίγα λεπτά νωρίτερα έγραψε το τελικό σκορ στο 79’.
Στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων όλα καλά, σε εκείνο όμως που χρειάζεται να πάρει την πρωτοβουλία ως γηπεδούχος παίρνει χαμηλό βαθμό. Τρείς ήττες σε ισάριθμα ματς στο Σινσχάιμ με μοναδικό ελαφρυντικό ότι υποδέχτηκε Μπάγερν, Άιντραχτ. Με την Κολωνία θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα. Με άνεση έως τώρα κινείται στην 8η θέση της κατάταξης, ελπίζοντας στο παρθενικό για φέτος τρίποντο μπροστά στο κοινό της
Αγωνιστικά Νέα:Τραυματίστηκε στην προχθεσινή προπόνηση ο κεντρικός αμυντικός Τσάβες (5/0) και θα απουσιάσει. Λείπει καιρό ο στόπερ Ματσίντα (2/0). Εκτός αγώνων από το ξεκίνημα της σεζόν ο αριστερός μπακ Μπέρενς, ο δεξιός μπακ Ζεντρέ κι ο μεσοεπιθετικός Χλόζεκ.
ΧΑΪΝΤΕΝΧΑΙΜ
Σημάδια ανάκαμψης έδειξε στο 2-2 με αντίπαλο την Βέρντερ Βρέμης. Εάν δεν είχε εμφανίσει και πάλι την ανασφάλεια στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού θα είχε πετύχει μια ευρεία νίκη. Στο πρώτο μέρος είχε τρείς σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί, συνέχισε στο ίδιο ρυθμό αλλά στην πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων έγινε το 0-1 στο 50’. Συνέχισε να επιτίθεται ισοφάρισε στο 67’ με τον Ζίμερ αλλά δύο λεπτά αργότερα η άμυνα πελαγοδρόμησε για να δεχτεί κι άλλο γκολ. Από εκεί και πέρα έκλεισε την Βέρντερ στην περιοχή της με την πίεση να αποδίσει καρπούς στο 83’ με τον Φόρενμπαχ. Καταιγιστική η ομάδα του Φρανκ Σμίντ τελείωσε το ματς με 31 τελικές εκ των οποίων οι 11 στην αντίπαλη εστία. Πάντως δείχνει βελτίωση έχει πάρει τέσσερις βαθμούς στα τρία τελευταία ματς που έδωσε, αφήνοντας τελευταία την Γκλάντμπαχ και τώρα θα διεκδικήσει τους πρώτους βαθμούς εκτός έδρας μετά από τρείς αποτυχημένες απόπειρες.
Αγωνιστικά Νέα: Ο επιθετικός Κάουφμαν (8/2) τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς με την Βέρντερ και είναι εκτός. Απών ο μεσοεπιθετικός Κόντεχ (5/2) ο αριστερός μπακ Πασαράντα (1/0) και ο τερματοφύλακας Φέλερ που δεν έχει συμμετοχή φέτος.
Εκτίμηση
Αγκάθι η εντός έδρας αγωνιστική συμπεριφορά της Χόφενχαϊμ που θα βρεί απέναντι μια ομάδα διψασμένη για βαθμούς. Έχει προβλήματα η φιλοξενούμενη, εσχάτως όμως προσπαθεί και μπορεί να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία. Με ρίσκο διπλή ευκαιρία. Χ2.
2/3 goal...!