Να πλησιάσει στην πρώτη θέση η Μπάγερν
Φράιμπουργκ και Μπάγερν Μονάχου έρχονται αντιμέτωπες για την 16η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Να μειώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά τους από την κορυφή θέλουν οι Βαυαροί.
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ
Είχε την κατοχή στο παιχνίδι με τη Χέρτα, δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες και γνώρισε την ήττα με 1-0 το Σάββατο. Σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο απείλησε ελάχιστα και στην επανάληψη είδε τον πρώην παίκτη της, Ντάριντα, να ανοίγει το σκορ με εξαιρετικό σουτ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ανέβασε την απόδοση της, είχε δύο καλές στιγμές με τους Κοχ και Γκούλντε αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Η συντηριτική τακτική της δεν μπορεί να αποδίδει πάντα και δεν γίνεται να σκοράρει συνέχεια όταν δημιουργεί λίγες ευκαιρίες. Από την άλλη αμυντικά τα πηγαίνει περίφημα έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 18 γκολ παθητικό. Βρίσκεται εντός εξάδας με 25 βαθμούς, η λογική λέει ότι θα περιμένει στο μισό γήπεδο της την Μπάγερν.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού έμειναν ο φορ Βάλντσμιντ (10/4), ο στόπερ Λίνχαρτ (11/0) και ο μέσος Γκόντορφ (2/0). Αμφίβολη η συμμετοχή του τερματοφύλακα Σβόλοφ (8/0) και του μπακ Σμιντ (15/4).
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Ξέσπασε επάνω στην Βέρντερ Βρέμης για τις δύο συνεχόμενες ήττες που υπέστη στην Μπουντεσλίγκα , καθώς φιλοδώρησε την ομάδα της Βρέμης με 6 τέρματα το Σάββατο. Δυσκολέυτηκε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 24’. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όμως ανέλαβε δράση ο Κουτίνιο, ο οποίος ισοφάρισε αρχικά στο 45’ και στις καθυστερήσεις σέρβιρε στον Λεβαντόφσκι για το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Βαυαροί έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο και στο 63’ ο Κουτίνιο με μαγικό ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 3-1 για να έρθουν στη συνέχεια ο Λεβαντόφσκι (72’) και ο Μίλερ (78’) να γράψουν το 5-1. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Κουτίνιο και πάλι με ένα ακόμα υπέροχο τελείωμα σημειώνοντας χατ τρικ στο 78’.
Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε μία Βέρντερ που πραγματικά έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει. Με μία ενδεχόμενη νίκη σήμερα έχει την ευκαιρία να πιάσει την Ντόρτμουντ στην 3η θέση και να μειώσει τη διαφορά από την πρώτη Λειψία στους 4 βαθμούς.
Η κλήρωση βέβαια του Τσάμπιονς Λιγκ την Δευτέρα δεν φάνηκε και πολύ ευνοϊκή μαζί της καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Τσέλσι, σε ένα ζευγάρι που φέρνει μνήμες από τον τελικό του 2012 στο Μόναχο.
«Η ομάδα δεν είναι πλήρης όπως θα θέλαμε. Μένουν ακόμα δύο παιχνίδια μέχρι το τέλος του χρόνου και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι οι παίκτες που είναι διαθέσιμοι θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση και ίσως έχουμε και μία ή δύο επιστροφές. »
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο στόπερ-μέσος Χάβι Μαρτίνεθ (9/0). Τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Βέρντερ ο μέσος Γκορέτσκα και θα απουσιάσει. Παραμένουν οι στόπερ Ζίλε (8/0) και Ερναντές (6/0) ο μέσος Τολισό (8/1) και ο εξτρέμ Κομαν (12/1). Επέστρεψε μετά από καιρό στις προπονήσεις ο φορ Αρπ, αλλά δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο.

Εκτίμηση
Η Μπάγερν έδειξε απέναντι στη Βέρντερ ότι όταν ανεβάζει στροφές δύσκολα μπορεί να τη σταματήσει κάποιος. Προφανώς και έχει την ποιότητα να φύγει με το διπλό από την έδρα της Φράιμπουργκ, δεν υπάρχει όμως αξία στον άσο ή στο over. Ακόμα και το over 3.5 βρίσκεται κοντά στο 1.70, αν υπάρχει λόγος για κάτι θα είναι στο live.