Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος πέτυχε το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα της Στουτγκάρδης, μειώνοντας σε 3-1 το σκορ στο...
Ικανές και οι δύο για αποτέλεσμα
Η Στουτγκάρδη υποδέχεται την Φράιμπουργκ για την 3η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Από βαριά ήττα στην Λειψία οι γηπεδούχοι, από μεγάλη νίκη απέναντι στην Ντόρτμουντ προέρχονται οι γηπεδούχοι.
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ
Μπορεί στην πρεμιέρα απέναντι στην Γκροίτερ Φιρτ να ήταν εντυπωσιακή, όμως η Λειψία είναι σαφώς ανώτερη ομάδα και δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, γνωρίζοντας την ήττα με 4-0. Από την αρχή του παιχνιδιού δεν ακολούθησε τον ρυθμό της αντιπάλου της, χρειάστηκε τις αποκρούσεις του τερματοφύλακα της Μίλερ για να μείνει όρθια στο παιχνίδι αλλά στο 38’ ο Γερμανός ήταν δύσκολο να αντιδράσει στο πλασέ του Σζόμποζλαϊ.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης δέχτηκε και 2ο τέρμα, στο 52’ η Λειψία έκανε το 3-0 και κάπου εκεί έσβησαν οι όποιες ελπίδες της για κάτι καλό. Στο 65’ μάλιστα ο Αντρέ Σίλβα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, από εκεί και έπειτα ο ρυθμός έπεσε αλλά και πάλι δεν δημιούργησε κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία.
Προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα και κατάλαβε ότι θα πρέπει να φανεί προσεκτική απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους. Δεν πρόκειται βέβαια να αλλάξει το στυλ της, με την Λειψία την πάτησε, μπορεί να κλείσει καλύτερα τους χώρους απέναντι στην Φράιμπουργκ το θέμα είναι αν επιθετικά θα μπορέσει να δημιουργήσει.
«Η Φράιμπουργκ έχει καθιερώσει ένα ποδοσφαιρικό πλάνο εδώ και χρόνια, φέρνει μεγάλη ενέργεια στο γήπεδο και αυτό δείχνει ότι ο Στράιχ κάνει εξαιρετική δουλειά. Βρίσκουν λύσεις μέσα στο παιχνίδι ενώ έχουν στοιχεία που τους κάνουν επικίνδυνους», επισήμανε ο κόουτς Ματαράτσο.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός οι μέσοι Μανγκαλά, Νάρτεϊ, Εντό, Αχαμαντά, Κάρατσορ, Μπεγιάζ και Σισέ, ο μπακ Μολά, ο εξτρέμ Σιλάς και ο τερματοφύλακας Έγκλοφ. Νέα απώλεια ο φορ Κάλαϊτζιτς. Επιστρέφει ο φορ Κουλιμπαλί.
Πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Ντόρτμουντ και πήρε μία σημαντική νίκη με 2-1. Με μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκρίφο άνοιξε το σκορ στο 6’, δέχτηκε πίεση στη συνέχεια αλλά αρχικά ο Φλέκεν και στη συνέχεια το δοκάρι την κράτησαν όρθια. Ο Γέονγκ στο 32’ έχασε μεγάλη ευκαιρία από πλεονεκτική θέση για να κάνει το 2-0, στο 53’ όμως ο Σζάλαϊ μετά από ωραία ομαδική συνεργασία διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Μπορεί να δέχτηκε άμεσα την μείωση του σκορ, όμως φρόντισε να αμυνθεί σωστά στη συνέχεια και να πανηγυρίσει μία μεγάλη νίκη.
Μας έχει συνηθίσει από πέρσι σε τέτοιες εμφανίσεις αλλά και αποτελέσματα, θα μας απασχολήσει και φέτος με την πορεία της και μοιάζει απίθανο να κινδυνέψει. Το θέμα μάλιστα είναι ότι μπορεί να αφήνει την μπάλα στην αντίπαλο της αλλά έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο και ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Λογικά στις αντεπιθέσεις θα στηριχτεί και σήμερα και μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Σουτγκάρδη.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βρούμε λύσεις καθώς η Στουτγκάρδη είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει μεγάλο κίνητρο και είναι έτοιμη για “πόλεμο” αλλά το ίδιο και εμείς», τόνισε ο κόουτς Στράιχ.
Αγωνιστικά Νέα:Ο φορ Πέτερσεν ετοιμάζεται για την επιστροφή του, λογικά και ο φορ Μπούρκαρτ. Δεν ταξίδεψε στην Στουτγκάρδη ο μπακ Σμιντ καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/218699.jpg?v=081081e1606320000c8ca5c7c48c1419)
Εκτίμηση
Οι Σουηβοί μετά την «σφαλιάρα» από την Λειψία θέλουν να επιστρέψουν στις καλές τους εμφανίσεις και στα νικηφόρα αποτελέσματα αλλά η Φράιμπουργκ μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι. Το σύνολο του Στράιχ παραμένει και φέτος ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, καλοδουλεμένη ομάδα και μπορεί να βάλει δύσκολα στον καθένα. Δεν θα αφήσει πολλούς χώρους στην Στουτγκάρδη και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί όσους βρει. Θα πάμε με το αμφίσκορο.