Ντεμπούτο Κόβατς στην Ντόρτμουντ
Η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Στουγκάρδη για την 21η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Πραγματοποίησε μία καλή εμφάνιση στην έδρα της Χαϊντενχάιμ την προηγούμενη αγωνιστική και πήρε τη νίκη με 2-1. Ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, είχε 80% κατοχή και το εξαργύρωσε σκοράροντας στο 33’ με κοντινό πλασέ του Γκιρασί μέσα από την περιοχή. Στην επανάληψη βέβαια άφησε περισσότερο χώρο στην αντίπαλο της όμως στο 63’ ο Μπάιερ με προβολή έκανε το 2-0 και της έδωσε ένα ασφαλές προβάδισμα. Αμέσως μετά βέβαια δέχτηκε το γκολ, πιέστηκε στο τέλος αλλά κράτησε το υπέρ τη σκορ.
Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μέσα στο 2025 και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της. Βρίσκεται άλλωστε στην 11η θέση με 29 βαθμούς αλλά μόλις στο -4 από την πρώτη τετράδα. Έχει βέβαια αρκετές ομάδες από πάνω της αλλά αν βρει τη σταθερότητα που χρειάζεται μπορεί να ανέβει βαθμολογικά. Ο Τούλμπεργκ τα πήγε καλά ως υπηρεσιακός και τώρα αφήνει τη θέση του στον Κόβατς. Θεωρώ ότι ο Κροάτης στην αρχή θα έχει θετική επίπτωση στην ομάδα, μακροπρόθεσμα όμως δεν πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος για την Ντόρτμουντ. Αναλαμβάνει πάντως σε μία δύσκολη εποχή καθώς την Τρίτη υπάρχει και το πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία.
«H ομάδα έχει ποιότητα. Πρέπει να αυξήσουμε τη συχνότητα που δημιουργούμε ευκαιρίες. Μόνο τότε θα σκοράρουμε περισσότερο. Να βρούμε επίσης μία σωστή ισορροπία με την άμυνα. Το συζητήσαμε αυτό στην προπόνηση αλλά δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μέσα σε μία εβδομάδα. Θα χρειαστεί χρόνος», επισήμανε ο κόουτς Κόβατς.
Αγωνιστικά Νέα: Κανονικά στην αποστολή τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Σβένσον και Τσουκουεμάκα. Παραμένουν εκτός ο στόπερ Ζούλε (7/0) κι ο μέσος Ενμέτσα (19/2) ενώ ο στόπερ Σλότερμπεκ (17/0) θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του.

Tο βράδυ της Τρίτης υποδέχτηκε την Άουγκσμπουργκ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας και πήρε τη νίκη πρόκριση με 1-0. Έφτασε κοντά στο γκολ στο 26’ με τον Ούνταφ και τέσσερα λεπτά μετά ο Γερμανός επιθετικός με πλασέ μέσα από την περιοχή της έδωσε το προβάδισμα. Είδε τον Φιούριχ να βρίσκει το δοκάρι λίγο πριν λήξει το ημίχρονο, η ίδια είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο, απειλήθηκε ελάχιστα και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.
Φτάνει λοιπόν και πάλι στα ημιτελικά μετά από δύο χρόνια κι αυτή τη φορά θέλει να βρεθεί και στον τελικό, όπου η τελευταία της παρουσία ήταν το 2013. Φάνηκε και από τους πανηγυρισμούς στο τέλος ότι έχει ως στόχο το Κύπελλο και με την εικόνα της δείχνει ότι μπορεί να το κατακτήσει.
Στην Μπουντεσλίγκα βέβαια προέρχεται από την εντός έδρας ήττα απέναντι στην Γκλάνμτπαχ, σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν όσο επιθετική την έχουμε συνηθίσει. Δέχτηκε το γκολ στο 25’, ισοφάρισε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους με ένα αυτογκόλ και θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή στο 72’. Στο 81’ όμως είδε την αντίπαλο της να πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα και να την ρίχνει στο «καναβάτσο».
Μετράει πλέον δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην 5η θέση με 32 βαθμούς. Σαφώς και η πορεία της δεν είναι κακή και θεωρώ ότι ακόμα και φέτος αποδεικνύει ότι έχει αλλάξει επίπεδο και η περσινή σεζόν με τη δεύτερη θέση δεν ήταν τυχαία.
«Θέλουμε να πάρουμε μαζί μας το μομέντουμ από την πρόκριση στα ημιτελικά και να τα δώσουμε όλα τόσο σωματικά όσο και πνευματικά για να τα καταφέρουμε απέναντι σε μία ομάδα όπως η Ντόρτμουντ», επισήμανε ο κόουτς Χένες.
Αγωνιστικά Νέα: Δύσκολα θα προλάβει ο μέσος Μιλό (19/4). O μπακ Βάγκνομαν (18/1), ο εξτρέμ Λάρσεν (17/3) κι ο φορ Βολτεμάντε (15/6) έχουν ταλαιπωρηθεί από ίωση και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη. Παραμένουν εκτός ο στόπερ Ζαγκαντού (2/0) οι φορ Τουρέ (9/2) κι Ντιλ (5/1) κι ο μέσος Ράιμουντ (-).

Εκτίμηση
Η Ντόρτμουντ στο ντεμπούτο του Κόβατς ψάχνει μία νίκη που την έχει και ανάγκη καθώς διαφορετικά θα μείνει πίσω στη βαθμολογία. Η Στουτγκάρδη έπαιξε και μεσοβδόμαδα ένα απαιτητικό παιχνίδι όμως έχει την ψυχολογία από την πρόκριση στο Κύπελλο. Οι Βεστφαλοί στην έδρα τους βέβαια είναι πιο δυνατοί και η αύρα της αλλαγής προπονητή θα τους βοηθήσει. Γι’ αυτό θα πάω με τον άσο.