Πολύ μεγάλα παιχνίδια «έβγαλε» η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ που διεξήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στη Νιόν της...
Δεν έχει πολλά περιθώρια η Ντόρτμουντ
Η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Ουνιόν Βερολίνου για την 23η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Φιλοξένησε την Τετάρτη τη Σπόρτινγκ για το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας στην ουσία εξασφαλίσει την πρόκριση μετά τη νίκη της με 3-0 στο πρώτο ματς. Ήταν βέβαια πάλι καλύτερη από την αντίπαλο της αλλά αυτή τη φορά έμεινε στο 0-0. Δεν απειλήθηκε στο πρώτο μέρος και ούτε η ίδια ήταν ιδιαίτερα επιθετική, ανέβασε όμως την απόδοση της στην επανάληψη κι έχασε ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του Γκιρασί στο 59’ ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει με πέναλτι. Δέκα λεπτά μετά μάλιστα ο Ρέινα είχε δοκάρι και μέχρι το τέλος οι Βεστφαλοί δεν βρήκαν γκολ.
Η πρόκριση είχε στην ουσία κριθεί αλλά τουλάχιστον η Ντόρτμουντ δεν αντιμετώπισε το ματς σαν αγγαρεία κι έπαιξε για τη νίκη. Είναι πλέον στους «16» της διοργάνωσης όπου και θα αντιμετωπίσει την Λιλ σε ένα ζευγάρι όπου μάλλον έχει τον ρόλο του φαβορί.
Έψαχνε βέβαια μία καλή εμφάνιση καθώς προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 2-0 στην έδρα της Μπόχουμ. Δεν είχε την εικόνα που θα έπρεπε, έκανε λάθη και έδωσε την ευκαιρία στην αντίπαλο της να πετύχει δύο γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά (33’-35’) με τον Μασούρα. Από εκεί κι έπειτα προσπάθησε να αντιδράσει αλλά χωρίς επιτυχία.
Βρίσκεται έτσι στην 11η θέση της βαθμολογίας, στο -7 από την πρώτη εξάδα και πρέπει να κάνει την αντεπίθεση της αν δεν θέλει να βρεθεί εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη στιγμή μοιάζει δύσκολος στόχος και θα τον πετύχει μόνο με ένα σερί νικών, αρχής γενομένης από σήμερα.
«Περιμένουμε μία ομάδα αρκετά επιθετική, που θα μας προκαλέσει από το πρώτο λεπτό. Πρέπει να να αντιδράσουμε. Παίζουμε στην έδρας και θέλουμε ξεκάθαρα να πάρουμε τη νίκη», επισήμανε ο κόουτς Σαχίν.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε κι επιστρέφει ο μπακ Ριέρσον (18/1). Μοναδικώς απών ο μέσος Ενμέτσα (19/2).

Παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Γκλάντμπαχ την προηγούμενη αγωνιστική κι έτσι γνώρισε δίκαια την ήττα με 2-1. Δεν είχε καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος, είδε την αντίπαλο της να προηγείται στο 10’, να διπλασιάζεται τα τέρματα της στο 26’ και να έχει ευκαιρίες και για τρίτο τέρμα με αποκορύφωμα ένα δοκάρι στις καθυστερήσεις. Στην επανάληψη ωστόσο ανέβασε την απόδοση, μείωσε με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ίλιτς στο 63’ και στις καθυστερήσεις είχε μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση.
Στην ουσία «πλήρωσε» το κακό της πρώτο ημίχρονο κι έπειτα δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή. Το μομέντουμ που είχε μετά το εμφατικό διπλό στην έδρα της Χοφενχάιμ πήγε στράφι αλλά τουλάχιστον διατήρησε τη διαφορά των δέκα βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα φέτος στην Μπουντεσλίγκα μοιάζει δύσκολο να κινδυνέψει και θεωρώ ότι θα βρει αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματα που χρειάζεται. Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που δημιούργησε η ίδια στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά τουλάχιστον δύσκολα θα μπλέξει σε περιπέτειες όπως πέρσι.
«H Ντόρτμουντ έχει κάνει λάθη που τα «πληρώνει». Από εκεί πρέπει να αρχίσουμε. Θέλουμε να πάρουνε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι ούτε για εμάς είναι όλα τέλεια», σχολίασε ο κόουτς Μπάουμγκαρτ.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε κι επιστρέφει μπακ Τρίμελ (16/0). Νέα απώλεια ο επιθετικός Σκοβ (15/2). Παραμένει εκτός ο μέσος Κεμλέιν (15/1).

Εκτίμηση
Η Ντόρτμουντ θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα και ξέρει ότι δεν έχει και πολλά περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών. Στην έδρα της είναι σαφώς πιο δυνατή και δικαιολογημένα λογίζεται έως φαβορί. Η Ουνιόν από την άλλη έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της και δεν πιστεύω σήμερα ότι μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Θα βρουν αντίδραση οι γηπεδούχοι και γι’ αυτό θα πάω με τον άσο στο ημίχρονο.
1