H πρεμιέρα «δείχνει» τους γηπεδούχους
ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΡΙΕΣΤΡΑ
Αν αφήσουμε στην άκρη το αποτέλεσμα, τότε μπορούμε να πούμε πως η Ντεπορτίβο Ριέστρα ήταν από τις ομάδες που άφησαν θετικές εντυπώσεις στην 1η αγωνιστική του νέου Απερτούρα. Με δεδομένο και τον βαθμό δυσκολίας, καθώς δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπίζει κανείς την Μπόκα Τζούνιορς στο «La Bombonera». Ηττήθηκε τελικά με 1-0, όμως έβγαλε την… ψυχή των γηπεδούχων, παρουσιάζοντας εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον κίπερ Άρτσε. Η μοναδική φορά που νικήθηκε ο ικανός τερματοφύλακας ήταν στο 78ο λεπτό, όταν μετά από «γέμισμα» του Παρέδες, ο Ντι Λόγιο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.
Θετικό ήταν και το ντεμπούτο του νεοαποκτηθέντα Γουάτσον στα χαφ, καθώς τα πήγε πολύ καλά απέναντι στους ποιοτικούς μέσους της Μπόκα Τζούνιορς. Συνεχίζεται η προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση, με τη Ριέστρα να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του χρήσιμου Νιγηριανού φορ Νσουμόχ.
Αγωνιστικά Νέα:
Όλα δείχνουν πως ο Μπενίτες δεν θα εγκαταλείψει το 5-4-1 ούτε απέναντι στη Ντεφένσα Χουστίσια. Ερωτηματικό αποτελεί η θέση στην κορυφή της επίθεσης, την οποία διεκδικούν οι Μπενέγας, Ντίας και Ερέρα. Δεν υπολογίζεται ο μακροχρόνια απών Τόβο (Α), ενώ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και ο αναπληρωματικός Μ. Ραμίρες (Μ).
ΝΤΕΦΕΝΣΑ ΧΟΥΣΤΙΣΙΑ
«Σούπα» το εναρκτήριο παιχνίδι του πρωταθλήματος, στο οποίο φιλοξενήθηκε από την Αλντοσίβι και έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Προφανώς και οι αποχωρήσεις βασικών παικτών, όπως του αρχηγού Γκουτιέρες, δεν είναι εύκολο να αναπληρωθούν και η Ντεφένσα Χουστίσια έδειξε ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά, αν θέλει να πετύχει τους στόχους της. Υπάρχουν και τα θετικά, βέβαια, σε ό,τι αφορά την εμφάνισή της στην πρεμιέρα, καθώς μεσοαμυντικά ήταν πολύ καλά οργανωμένη και δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα.
Είχε, επίσης, την κατοχή της μπάλας (55%), χωρίς όμως να καταφέρει να αξιοποιήσει τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε. Εκτός από δουλειά στις προπονήσεις, χρειάζεται και ενίσχυση, με τη διοίκηση να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αποκτώντας τον ικανό τερματοφύλακα Αλταμίρανο με τη μορφή δανεισμού από τη Σαν Λορένσο.
Αγωνιστικά Νέα:
Ο πολύτιμος στόπερ Ντ. Φερνάντες έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων και τέθηκε νοκ άουτ, με τον Ροσέγι να προβάλλει ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του. Συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους οι μακροχρόνια απόντες Σ. Πέρες (Μ) και Μ. Σόσα (Ε). Δεν ξεπέρασε, τέλος, τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε ο σημαντικός Κανάβο (Α).
Εκτίμηση
Δεν τίθεται θέμα ποια εκ των δυο αντιπάλων παρουσιάστηκε πιο έτοιμη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η Ντεπορτίβο Ριέστρα μπορεί να «χτίσει» πάνω στην εμφάνιση της κόντρα στη Μπόκα Τζούνιορς και φαίνεται να έχει το προβάδισμα, απέναντι στη Ντεφένσα Χουστίτσια που προβλημάτισε.
1 ΚΑΙ UNDER