Μία Μπάγερν Μονάχου από άλλο πλανήτη δεν έδειξε οίκτο απέναντι στο φάντασμα της Μπαρτσελόνα, κέρδισε με 8-2 αφήνοντας...
Οι ασταμάτητοι Βαυαροί και ο παράγοντας Μέσι
Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου έρχονται αντιμέτωπες στην Λισαβόνα για τον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Δείχνουν ασταμάτητοι οι Γερμανοί, καθοριστικός ο παράγοντας Μέσι για τους «μπλαουγκράνα».
Τι ισχύει: Νοκ άουτ παιχνίδι με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση που αν ολοκληρωθεί κι αυτή χωρίς νικητή, θα ακολουθήσει διαδικασία πέναλτι. Όποια προκριθεί θα παίξει στον ημιτελικό με τον νικητή του Μάντσεστερ Σίτι-Λυών
* Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Υποδέχτηκε την Νάπολι για τον επαναληπτικό του 1-1 της Ιταλίας και έχοντας σε τρομερή μέρα τον Λιονέλ Μέσι πήρε μία δίκαιη πρόκριση κερδίζοντας με 3-1. Μόλις στο 2’ βέβαια είδε τον Ινσίνιε να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Τερ Στέγκεν οκτώ λεπτά μετά όμως ο Λενγκλέτ με δυνατή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ράκιτιτς άνοιξε το σκορ. Την παράσταση έκλεψε όμως ο Αργεντινός σούπερ σταρ καθώς στο 22΄πήρε την μπάλα από δεξιά, πέρασε τρεις παίκτες και εκτός ισορροπίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα. Στο 30’ και πάλι ο Μέσι με ωραία ενέργεια έκανε το 3-0 όμως ο VAR ανακάλυψε πέναλτι στο κοντρόλ του παίκτη, ο οποίος κατέβασε όμως την μπάλα με το στήθος. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο VAR είδε σωστά την παράβαση του Κουλιμπαλί πάνω στον Μέσι, με τον Σουάρεζ που ανέλαβε την εκτέλεση να ευστοχεί και να καθαρίζει τελικά το παιχνίδι . Μπορεί να δέχτηκε την μείωση του σκορ στην συνέχεια, διαχειρίστηκε σωστά όμως το προβάδισμα στην επανάληψη με τον Τερ Στέγκεν να παρουσιάζεται σταθερός όποτε χρειάστηκε.
Εν τω μεταξύ το πρωί της Τετάρτης (12/8) ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι ένας ποδοσφαιριστής της βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι αυτός ήταν ο Τοντιμπό ο οποίος όμως άνηκε στο γκρουπ που είχε κοπεί από την αποστολή και δεν έχει έρθει σε επαφή με κάποιο μέλους που ταξίδεψε για την Λισαβόνα.
«Τo κίνητρο υπάρχει πάντα στην ομάδα. Από την μία υπάρχει η γνώμη του κόσμου και από την άλλη η εικόνα μέσα στο γήπεδο και πρόκειται να δούμε δύο ομάδες με τις δικές τους ταυτότητες. Ο Λεβαντόφσκι είναι σπουδαίος παίκτης αλλά δεν βρίσκεται στο επίπεδο του Μέσι. Είναι καλό βέβαια που απολαμβάνουμε αυτούς τους παίκτες», σχολίασε ο κόουτς Σετιέν.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφουν από τις τιμωρίες τους οι μέσοι Βιδάλ (33/8) και Μπουσκέτς (33/2). Εκτός αποστολής έμειναν ο στόπερ Ουμτιτί (13/0) και ο μέσος Αρτούρ (21/3) που έχει συμφωνήσει με την Γιουβέντους.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Δεν άφησε κανένα περιθώρια στην Τσέλσι στην εντός έδρας αναμέτρηση του Μονάχου και μετά το 3-0 στο πρώτο παιχνίδι πήρε άλλη μία άνετη νίκη (4-1). Ο ασταμάτητος φέτος Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 10’ και ένα τέταρτο μετά σέρβιρε στον Πέρισιτς ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Μπορεί να δέχτηκε την μείωση του σκορ στο 44’ με τον Νοίερ να υποπίπτει σε λάθος, όμως στην επανάληψη έδειξε και πάλι διάθεση να πιέσει και πέτυχε άλλα δύο τέρματα με τους Τολισό (76’) και Λεβαντόφσκι (84’).
Συνεχίζει ακάθεκτη την φετινή της πορεία και μετά την διακοπή μετράει 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Για να βρει κανείς ήττα της πρέπει να πάει στις αρχές Νοεμβρίου όταν έχασε στην έδρα της Γκλάντμπαχ για το πρωτάθλημα, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει κερδίσει και τα 8 παιχνίδια της φέτος.
Δικαιολογημένα θεωρείται ως το φαβορί της διοργάνωσης, η μονή αναμέτρηση όμως απέναντι σε μία ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα κρύβει κινδύνους. Η επίθεση της βέβαια βγάζει φωτιές, έχει πετύχει ήδη 31 γκολ στην Ευρώπη και μοιάζει ασταμάτητη.
«Ξέρουμε πως να σταματήσουμε τον Μέσι αλλά δεν πρόκειται να σας το πω εδώ. Το πιο σημαντικό είναι ότι παίζουμε σαν ομάδα εναντίον του και θα του ασκήσουμε πίεση. Δεν μπορείς να τον συγκρίνεις με τον Λεβαντόφσκι. Ο ένας είναι ένας παγκοσμίου κλάσης επιθετικός και ο άλλος ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο τα τελευταία χρόνια», επισήμανε ο Χάνσι Φλικ.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός αποστολής ο δεξιός μπακ Παβάρ (32/4) επιστρέφει όμως ο εξτρέμ Κομάν (24/4).
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/218699.jpg?v=081081e1606320000c8ca5c7c48c1419)
Εκτίμηση
Η συνολική φετινή εικόνα των δύο ομάδων έχει οδηγήσει τους μπουκ να προσφέρουν την νίκη της Μπάγερν ακόμα και σε τιμές κάτω του 2.00. Η παρουσία βέβαια των Γερμανών αλλά και το πρόσωπο που έχουν παρουσιάσει οι «μπλαουγκράνα» μέσα στη χρονιά μας οδηγούν στο διπλό. Πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση του Μέσι, στην αντίπερα όχθη όμως ο Λεβαντόφσκι μοιάζει δύσκολο να μείνει άσφαιρος.