Ευρωπαϊκό κίνητρο αλλά οι άμυνες θυμίζουν... τσίρκο
ΜΟΝΑΚΟ
Δεν έχει μάθει από τα λάθη της όπως είναι ξεκάθαρο η Μονακό που αυτή τη φορά για καλή της τύχη, γλίτωσε το... πατατράκ από την Μετς και πήρε υπερπολύτιμο διπλό με 1-2 λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Στο πρώτο μέρος δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και δέχθηκε κάποιες φάσεις ανά διαστήματα, χωρίς όμως να προκύψει κάποιο τέρμα. Αυτό ήρθε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όπου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 49', γεγονός που «θορύβησε» τον Ποκονιόλι που προχώρησε σε αλλαγές. Η ισοφάριση ήρθε με τη συμπλήρωση μίας ώρας από τον φορμαρισμένο Μπαλογκάν, ενώ η «λύτρωση» ακολούθησε στις καθυστερήσεις με τον Φάτι να είναι ο «χρυσός» σκόρερ. Πρώτη νίκη μετά από τρία παιχνίδια (1-2-1) που τη βοήθησε ν' ανέβει στην έκτη θέση με 54 πόντους (16-6-10) εκμεταλλευόμενη την γκέλα της Μαρσέιγ. Κλείνει τη χρονιά, εκτός έδρας κόντρα στο Στρασβούργο.
Αγωνιστικά Νέα: Το μόνο θετικό για τον Ποκονιόλι με τόσες ατυχίες που είχε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ήταν πως δεν προέκυψε νέο πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστεί. Σταθερά εκτός μέχρι το τέλος της χρονιάς παραμένουν ο ποιοτικός μπακ χαφ Ουατάρα (15/0), ο μέσος Ιντούμπο (8/1), ο σημαντικός στόπερ Σαλισού (12/1), ο μεσοεπιθετικός Μιναμίνο (15/3) και ο δεξιός μπακ Βάντερσον (14/0). Από εκεί και πέρα, επειδή δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του, υπάρχει παραγκωνισμός για τον μέσο Ντιατά (18/0), ενώ δεν προλαβαίνουν ο αριστερός μπακ Ενρίκε (21/0) και ο επιθετικός Μπρούνερ (6/0).
ΛΙΛ
Μπορεί μέχρι πρότινος όλοι να λειτουργούσαν για... πάρτη της, αλλά φρόντισε η Λιλ να τα «θαλασσώσει» μόνη της μετά την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Χάβρη. Ξεκίνησε καλά το ματς και έδειξε εξαρχής πως θα έχει εκείνη το «κουμάντο», παίρνοντας παράλληλα και το προβάδισμα στο 29' με τον Χάραλντσον. Η άμεση απάντηση όμως των φιλοξενούμενων τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν εκείνο που την μπέρδεψε και την έκανε να χάσει την ψυχραιμία της. Στην επανάληψη, δεν άφησε την αντίπαλο της να κάνει ούτε σουτ(!), πίεσε με κάθε τρόπο, αλλά δεν βρήκε το γκολ που ήθελε, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες και συνάμα βαθμούς στη μάχη για την τριάδα. Συμπλήρωσε 12 ματς χωρίς ήττα (7-5-0) αλλά έμεινε στην τέταρτη θέση με 58 πόντους (17-7-8) στο -2 από την τρίτη Λυών. Υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική την Οσέρ.
Αγωνιστικά Νέα: Ευχάριστα νέα προκύπτουν για την Λιλ, μιας και όπως είχε ανακοινώσει ο Ζενεσιό, επέστρεψε στις προπονήσεις ο έμπειρος χαφ Μπενταλέμπ (24/2) και θέτει υποψηφιότητα να βρεθεί στην αποστολή. Τα υπόλοιπα προβλήματα είναι λίγο πολύ δεδομένα, με τον νεαρό εξτρέμ Εντζουμά (3/0), να έχει λίγες παραπάνω πιθανότητες από τους υπόλοιπους. Εκτός παραμένουν ο φορ Ιγκαμάνε (13/5) και ο εξτρέμ Μπρόχολμ (11/1) την ώρα που δεν την επηρεάζουν πλέον ο αμυντικός Τουρέ (1/0) και ο γκολκίπερ Καΐγιάρ που είναι μακροχρόνιοι απόντες.
Εκτίμηση
Η Μονακό δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα και κέρδισε με το... στανιό την υποβιβασμένη Μετς. Παρά την κυριαρχία της, η Λιλ άφησε πολύτιμους βαθμούς απέναντι στην Χάβρη και αυτό ίσως της κοστίσει για τη μάχη της τριάδας. Ευρωπαϊκό κίνητρο και για τις δύο ομάδες που μπορούν να σκοράρουν με άνεση απέναντι σε τέτοιες άμυνες.
2-1