Σε μεταβατική περίοδο η Λιντς, ψάχνει φορ η Γουλβς
Η Λιντς που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο με αρκετά νέα πρόσωπα, υποδέχεται την Γουλβς η οποία δοκίμασε νέο σύστημα στα φιλικά αλλά παραμένει σχεδόν απαράλλακτη σε σχέση με πέρσι αναφορικά με τα πρόσωπα.
* Η Γουλβς είναι αήττητη στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της στην έδρα της Λιντς για το πρωτάθλημα. Τελευταία της ήττα τον Απρίλιο του 2016 σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.
* Οι «λύκοι» έχουν μείνει στο μηδέν μόλις μια φορά σε 13 ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο την Λιντς.
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/3258.png?v=cce4e5c512d0249e50a861427c2223cc)
Μπαίνει αισίως στην 3η της χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ και η πρόβλεψη για το που θα τερματίσει γρίφο για δυνατούς λύτες. Κι αυτό διότι ο Μαρς προσπαθεί να χτίσει τη δική του ομάδα, απομακρύνοντας την από τα μονοπάτια του Μπιέλσα, ενώ στο μεταγραφικό παζάρι έχασε τους δύο πιο κομβικούς της παίκτες, παραχωρώντας τον εξτρέμ Ραφίνια (Μπαρτσελόνα) και τον κεντρικό χαφ Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι).
Γέμισε τα ταμεία της με 110 εκατ. ευρώ αλλά απέκτησε νεαρούς παίκτες που δεν αγωνίζονταν στο αγγλικό πρωτάθλημα. Πιο φανταχτερή η μεταγραφή του Κολομβιανού εξτρέμ Σινιστέρα (Φέγενορντ) ο οποίος προέρχεται από εξαιρετική χρονιά στην Ολλανδία και θα κληθεί να καλύψει το κενό του Ραφίνια. Πήρε επίσης τον αμυντικό μέσο Ρόκα (Μπάγερν) ενώ τα άλλα της ψώνια ήταν από ομάδες της Ρεντ Μπουλ, αποκτώντας τον μπακ Κρίστενσεν (Σάλτσμπουργκ), τον αμυντικό μέσο Άνταμς (Λειψία) και τον επιθετικό μέσο Άαρονσον (Σάλτσμπουργκ).
Θεωρείται ως τέταρτο φαβορί για υποβιβασμό, πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα της βγουν οι μεταγραφές. Επιτακτική επίσης η ανάγκη απόκτησης ενός φορ, μιας και πορεύεται με τον επιρρεπή σε τραυματισμούς Μπάμφορντ και τον πιτσιρικά Γκέλχαρντ. Στο τελευταίο της φιλικό κέρδισε με εμφατικό τρόπο την Κάλιαρι (6-2), είχαν προηγηθεί η ισοπαλία με την Κρίσταλ Πάλας (1-1) και η ήττα από την Άστον Βίλα (0-1).
Στις πρώτες του δηλώσεις εν όψει της πρεμιέρας, ο Μαρς δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που παίζουμε το πρώτο παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς μας. Πρέπει να έχουμε τον πρώτο λόγο. Πιστεύω ότι πρέπει να παίξουμε επιθετικά, να παίξουμε καλά, με ποιότητα, με αυτοπεποίθηση, ώστε να τιμήσουμε τους οπαδούς μας που θα βρεθούν στο γήπεδο. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε όλα για να προσπαθήσω να ετοιμάσω την ομάδα να κάνει ένα καλό πρώτο βήμα στη σεζόν».
Όσον αφορά την Γουλβς, σχολίασε: «Έχουν αλλάξει λίγο στην προετοιμασία, έπαιζαν με τέσσερις στην άμυνα. Ο προπονητής τους είναι αρκετά οξυδερκής και έχει καλές τακτικές ιδέες. Διαθέτουν μια απίστευτη δεξαμενή παικτών. Οι παίκτες τους είναι καλοί σε στενούς χώρους και είναι πραγματικά έξυπνοι, ταιριάζουν καλά μεταξύ τους. Αμύνονται πολύ καλά, μια από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες, αν όχι η καλύτερη αμυντική ομάδα πέρυσι στην Πρέμιερ Λιγκ. Μπορούν να σε αποδυναμώσουν με τον τρόπο που κινούν την μπάλα».
Αγωνιστικά Νέα: Ο νεοφερμένος εξτρέμ Σινιστέρα παραμένει στα πιτς μετά από τραυματισμό που αποκόμισε σε φιλικό με την Κρίσταλ Πάλας. Νοκ-άουτ επίσης ο κομβικός στόπερ Κούπερ και οι μπακ Φίρπο, Έιλινγκ, Ντάλας, ενώ ο εξτρέμ Τζέιμς είναι τιμωρημένος κουβαλώντας τιμωρία από την περσινή σεζόν.
![](https://s3assets.agones.gr/en_team_logos/1766.png?v=5f49114b5577864b55ef63b3bab98667)
Ο Πορτογάλος Μπρούνο Λατζ άφησε γενικά καλές εντυπώσεις στην πρώτη του χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ. Φιλόδοξος και δουλευταράς προπονητής, ο οποίος όμως δεν είχε βασικές ύλες μεσοεπιθετικά για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω την περσινή σεζόν. Λίγα πράγματα στα μεταγραφικά μέχρι στιγμής, έγινε ένα μίνι ξεσκαρτάρισμα με αποχωρήσεις παικτών που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα όπως ο πιτσιρικάς φορ Φάμπιο Σίλβα (δανεικός σε Άντερλεχτ), οι μπακ Μαρσάλ (Μποταγόφκο), Κι (Αϊντχόφεν) κα. Από προσθήκες πήρε μόνο τον στόπερ Κόλινς (Μπέρνλι) για να καλύψει το κενό του Σάις, ενώ αγόρασε από την Λειψία τον δανεικό φορ Χι-Τσαν ο οποίος πρόσφερε κάποιες βοήθειες μπροστά αλλά μέχρι εκεί.
Οι μπουκ θεωρούν ότι θα κάνει άλλη μια σεζόν στη μέση της βαθμολογίας. Σημαντικό ότι κράτησε τον σταρ χαφ Νέβες αλλά χρειάζεται έναν γκολτζή σέντερ φορ, ειδικά μετά και τον τραυματισμό του βασικού Χιμένες. Μέτρια στα φιλικά, στα δύο τελευταία έφερε ισοπαλίες με Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-1) και Φαρένσε (1-1), ενώ είχαν προηγηθεί η ήττα από την δεύτερη ομάδα της Βιγιαρεάλ (1-2) και η νίκη επί της Μπεσίκτας (3-0). Πειραματίστηκε ο Λατζ, δοκιμάζοντας σύστημα με τέσσερις στην άμυνα, μιας και την περσινή σεζόν οι «λύκοι» έπαιζαν κυρίως με 3-5-2.
Για τη δουλειά στην προετοιμασία αναφέρθηκε ο Λατζ: «Σε αρκετά παιχνίδια πέρσι μπορούσαμε να σκοράρουμε γκολ, δεν το κάναμε. Μπορούσαμε να γυρίσουμε την πλάστιγγα στην πλευρά μας και να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δεν γίνονταν και μετά δίναμε ευκαιρίες στον αντίπαλο να σκοράρει. Αυτά τα δύο πράγματα δουλέψαμε στην προετοιμασία και αυτή τη στιγμή είμαστε χαρούμενοι γιατί σκοράραμε καλά γκολ στα φιλικά, κάναμε καλές εμφανίσεις με το νέο σύστημα και τώρα αρχίζουν τα πραγματικά παιχνίδια. Μπαίνουμε με καλή ψυχολογία. Η γραμμή των τεσσάρων σημαίνει ότι έχουμε έναν ακόμη παίκτη στη μεσαία γραμμή ή ως επιθετικό, ανάλογα με την ομάδα που θέλουμε να παίξουμε».
Εν όψει της πρεμιέρας, ο Πορτογάλος παραδέχτηκε πως οι «λύκοι» χρειάζονται περισσότερες προσθήκες: «Ο στόχος μας φέτος είναι να βελτιωθούμε σε σχέση με πέρσι και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να μάθουμε από πέρσι και να κάνουμε το καλύτερο μας. Με πέντε αλλαγές φέτος, είναι σημαντικό να έχεις δυνατό ρόστερ, όχι μόνο καλή ομάδα. Δεν έχουμε αρκετούς παίκτες ακόμα αλλά είναι φυσιολογικό. Δεν θέλω απλά έναν παίκτη, θέλω κάποιον που να μπορεί να βελτιώσει την ομάδα».
Αγωνιστικά Νέα: Ο σταρ φορ Χιμένες θα μείνει εκτός για αρκετές εβδομάδες μετά το πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο που αποκόμισε στην προετοιμασία. Δεν προλαβαίνουν το σημερινό ο καλός εξτρέμ Τραορέ και ο μπακ Σεμέδο ενώ θα λείψει καιρό ο εξτρέμ Τσικίνιο. Λογικά προλαβαίνουν ο επιθετικός Χι Τσαν, ο στόπερ Τότι και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Σάρκιτς.
![](https://s3assets.agones.gr/editors_photos/215903.jpg?v=0cce5e6107c6b81eb5b2181add665ff5)
Εκτίμηση
Από τα πιο αμφίρροπα ματς της πρεμιέρας. Η Λιντς έχασε τους δύο καλύτερους παίκτες της (Ραφίνια, Φίλιπς) και προχώρησε σε προσθήκες από παίκτες που δεν έχουν δοκιμαστεί σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Γενικότερα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο υπό τον Μαρς ενώ μοιάζει να χρειάζεται έναν ακόμα φορ. Από την άλλη η Γουλβς έχει καθυστερήσει σημαντικά στις μεταγραφές, δεν απέκτησε φορ για να δώσει λύση στο πρόβλημα που είχε πέρσι με το σκοράρισμα και μάλιστα της έκατσε και ο σοβαρός τραυματισμός του Χιμένες. Από τα παιχνίδια που μπορούν να πάνε παντού, αν θα παίζαμε κάτι θα ρισκάραμε στο «Χ» ποντάροντας στην αμυντική συνοχή που έχουν ως ομάδα οι «λύκοι».