Ντέρμπι με γκολ στο Λεβερκούζεν
ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Άνοιξε και έκλεισε το σκορ για το τελικό 2-2 στην αμφίρροπη αναμέτρηση με την Νιουκάστλ. Στο 13’ αυτογκόλ ο Μπρούνο Γκιμαράες, ανατροπή από τους Άγγλους με τον Γκόρντον να σκοράρει από τα 11 βήματα (51’) και να δίνει την ασίστ στον Μάιλι (74’). Τον βαθμό έσωσε ο Γκριμάλντο που επέστρεψε στην ενδεκάδα, στο 88’.
Η ομάδα του Χιούμλαντ, ο οποίος απουσίασε λόγω προσωπικού προβλήματος από τον αγώνα με τους «ανθρακωρύχους», όση απόσταση έχει από την 25η θέση και τον αποκλεισμό, τρείς βαθμούς δηλαδή, άλλη τόση έχει και από την οκτάδα της League Phase.
Για το πρωτάθλημα ηττήθηκε στο Άουγκσμπουργκ με 2-0 κυρίως διότι δεν εκμεταλλεύτηκε τις ουκ ολίγες ευκαιρίες της. Δέχτηκε τα δύο γκολ στο 6’ και στο 28’, στη συνέχεια και ιδίως στο δεύτερο μέρος δημιούργησε φάσεις αλλά δεν κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς κυρίως λόγω της ατυχίας και των τριών δοκαριών που κατέγραψε. Ήττα που πάντως δεν της στοίχισε στην κατάταξη όπου παραμένει στην τέταρτη θέση με απολογισμό 7-2-4. Τα 10 από τα 11 τελευταία στο Λεβερκούζεν με αντίπαλο την Κολωνία ήταν όβερ!
Αγωνιστικά Νέα: Δεν προέκυψαν νέα προβλήματα για τον Κάσπερ Χιούλμαντ. Παραμένουν εκτός ο μέσος Παλάσιος (2/0), ο δεξιός μπακ χαφ Βάσκεθ (5/0) και ο αμυντικός μέσος Φερνάντες (8/0). Μοναδική αμφιβολία για τον επιθετικό Σικ (11/5) με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του. Επιστρέφουν ο κεντρικός μέσος Χόφμαν (10/2) και ο ακραίος μεσοεπιθετικός Τεριέ (6/1)
Στοιχηματική με τη... σφραγίδα του Agones.gr 👉ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
ΚΟΛΩΝΙΑ
Έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στη φιλοξενία της Ζανκτ Πάουλι, ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα αλλά στο τέλος έμεινε, προφανώς άδικα, στην ισοπαλία (1-1). Κυριάρχησε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης προσπαθώντας να διασπάσει την ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων που δεν είχαν ούτε μία τελική στην αντίπαλη εστία στη διάρκεια του πρώτου μέρους. Βρήκε το γκολ με τον ταλαντούχο Ελ Μάλα στο 51’, κόπιασε δημιουργικά και για το δεύτερο γκολ, ήταν άστοχη και το πλήρωσε με την ισοφάριση να έρχεται στο 90+4’.
Έχασαν το τρίποντο μέσα από τα χέρια τους οι παίκτες του Λούκας Κβάσνιοκ που σχολίασε σκωπτικά την εξέλιξη του ματς. «Οι οπαδοί μας στενοχωρήθηκαν σήμερα όμως το ποδόσφαιρο είναι συναρπαστικό και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Δεν έχω πρόβλημα με ότι συνέβη ακόμη και αν ο θεός της μπάλας πήρε έναν υπνάκο σήμερα».
Η Κολωνία έχει σκοράρει σε έξι από τους επτά εκτός έδρας αγώνες της για πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μόνο εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν το κατάφερε. Αγνοεί τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές. Στην όγδοη θέση της κατάταξης με απολογισμό 4-4-5.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός αγώνων ο βασικός κεντρικός αμυντικός Σμιντ (11/0) ο στόπερ Χάιντς (6/0) και ακόμη οι κεντρικοί αμυντικοί Χούμπερς (9/0), Κίλιαν, χωρίς συμμετοχή.
Εκτίμηση
Γειτονικό ντέρμπι είναι η αναμέτρηση, με την γηπεδούχο να δείχνει πως χρειάζεται επειγόντως ξεκούραση και την φιλοξενούμενη να πονά στην άμυνα. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι νίκες της Κολωνίας σε επίπεδο πρωταθλήματος στο Λεβερκούζεν, όπως και οι ισοπαλίες τα 30 τελευταία χρόνια. Απεναντίας το ζευγάρι αυτό βγάζει πολλά όβερ από το 2010 και έπειτα. Κρίνοντας από την εικόνα και των δύο θα πάμε με το Goal.
Over 3.5