Η Λαμία επικράτησε με 2-1 εντός έδρας του Πανσερραϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι άουτ της Stoiximan Super League...
«Διπλό» παραμονής ψάχνει στην Λαμία ο Πανσερραϊκός
Ο Πανσερραϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της υποβιβασμένης Λαμίας θέλοντας τη νίκη που θα τον φέρει άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην παραμονή.

Στο πρώτο της παιχνίδι μετά το μαθηματικό υποβιβασμό της ηττήθηκε με 3-2 από τον Λεβαδεικαό στην Φθιώτιδα. Πλήρωσε τα φθηνά αμυντικά λάθη και δέχτηκε και τα τρία γκολ στο πρώτο μέρος (15’, 24’, 41’) με την ίδια να μειώνει στο 33’ με απευθείας φάουλ του Βλαχομήτρου. Επέστρεψε στο ματς στο 51’ κάνοντας το 3-2 με γκολ του Αθανασακόπουλου, στάθηκε τυχερή στη συνέχεια σε δοκάρι των φιλοξενούμενων και στο φινάλε πίεσε για την ισοφάριση έχοντας μια σημαντική στιγμή με τον Μπιλάλ αλλά και κερδισμένο πέναλτι το οποίο όμως ακυρώθηκε μέσω VAR.
«Κρατάω την αντίδραση μετά το πρώτο τριαντάλεπτο. Έγινε ένα ανοικτό παιχνίδι με δύο αδιάφορες ομάδες. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο και βάσει ευκαιριών. Γενικά είναι μία καλή προσπάθεια στη δεδομένη χρονική στιγμή. Έχουμε μείνει με μικρό ρόστερ, υπάρχει απογοήτευση και νομίζω ότι προσπάθησαν τα παιδιά», δήλωσε ο τεχνικός της Στάικος.
Παραμένει στην τελευταία θέση και χωρίς νίκη στα πλει-άουτ (0-2-4) την ώρα που είναι άγνωστη η επόμενη ημέρα στο σύλλογο. Όπως ανακοινώθηκε χθες η ΠΑΕ δεν πήρε αδειοδότηση από την ΕΠΟ για συμμετοχή στη Super League 2 και αν δε δικαιωθεί σε ενδεχόμενη φάση, θα έχει περιορισμό σε μεταγραφές.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός ο εξτρέμ/πρώτος σκόρερ Φουρτάδο (21/6) όπως και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Σουρδής (1/0).

Πήρε ρεβάνς από τον Βόλο για την ήττα με 3-0 στο Πανθεσσαλικό, νικώντας με το ίδιο σκορ τον αντίπαλο του στις Σέρρες. Χρειάστηκε δύο επεμβάσεις του Γκουγκεσασβίλι στο πρώτο 20λεπτο αλλά μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα που κέρδισε στο 24’ κυριάρχησε απόλυτα στο ματς και πέτυχε τρία γκολ με Μπετανκόρ (38’), Γκαλβάν (70’) και Ομεογκά (77’). Αξιοσημείωτο ότι κράτησε το μηδέν για πρώτη φορά μετά τις 20 Γενάρη και το ματς στην Λαμία για την κανονική περίοδο (2-0).
Όπως είπε ο τεχνικός του Φεράντο μετά το ματς: «Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα είκοσι λεπτά ήταν πολύ άσχημα για την ομάδα μου. Καταφέραμε να αντιδράσουμε, έχουμε τέσσερα παιχνίδια ακόμη και πρέπει να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Είμαι πολύ στεναχωρημένος από την σημερινή εμφάνιση (σ.σ. γέλια)».
Πολύ κομβική νίκη στη μάχη της σωτηρίας, μόλις η δεύτερη στα πλει-άουτ (2-2-2) που του επέτρεψε να ξεφύγει με +3 από τον 12ο Βόλο και στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μπροστά του έχει άλλο ένα must-win στην έδρα της ουραγού Λαμίας, πριν παίξει με την προτελευταία Athens Kallithea στην Λεωφόρο.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μπακ Δεληγιαννίδης (30/1) ενώ νοκ-άουτ τέθηκαν ο στόπερ Μπέργκστρεμ (29/0), ο μπακ Πεταυράκης (9/0) και ο εξτρέμ Τέρζιτς (12/0). Συνεχίζουν εκτός οι χαφ Πιρές (11/1), Λιάσος (21/0), Τσοκάνης (17/0) ο μεσοεπιθετικός Χατζηστραβός (24/2) και ο μπακ Ουαγκέ (6/0).

Εκτίμηση
Τη νίκη που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην παραμονή θέλει στην Φθιώτιδα ο Πανσερραϊκός. Το +7 από την Athens Kallithea τον απαλλάσσει από το άγχος και διαθέτει την ποιότητα να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στην υποβιβασμένη Λαμία. Την κατηφόρα πήρε το «διπλό» το οποίο στο 1.52 δεν έχει κάποια αξία. Ανεβαίνει κάπως η απόδοση αν τον αναζητήσουμε στο ημίχρονο.
Νομίζω το No goal και το Under 2,5 εδώ θα έχει μια βάση.Στην Λαμία υπάρχουν πολλά πρόβληματα και γενικά στο σύνολο σαν ομάδα .Σε καλύτερη κατάσταση ο Πανσερραϊκός το διπλό είναι χαμηλά αλλά τα δύο σημεία που έχουν βάση για μένα είναι αυτά τα δύο .