5

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

Κόστα Ρίκα - Νέα Ζηλανδία

ΤΖΙΡΟΣ

1
€ 339,195 78.3%
X
€ 48,772 11.3%
2
€ 45,154 10.4%
Over
€ 28,029 23.8%
Under
€ 89,791 76.2%

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

1 X 2
Over Under 1X 12 X2
Ημ. 1 Ημ. X Ημ. 2 Goal No Goal
0-1 Goals 2-3 Goals 4-6 Goals 7+ Goals
Δημιουργήστε λογαριασμό (ή κάντε login) για να μετρήσει στα στατιστικά σας.

86 ψήφοι:

Ειδήσεις

Συνθέσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Θεατές: 10803
Το τελευταίο εισιτήριο για το Μουντιάλ ψάχνει κάτοχο

Το τελευταίο εισιτήριο για το Μουντιάλ ψάχνει κάτοχο

Η Κόστα Ρίκα αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία στο «Αλ Ραγιάν» της Ντόχα για το διηπειρωτικό μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ 2022.

* Είναι η δεύτερη φορά που συναντιούνται στην ιστορία τους μετά από μία φιλική αναμέτρηση το 2007 που έληξε με 4-0 υπέρ της Κόστα Ρίκα.

* Η Κόστα Ρίκα διεκδικεί την τρίτη σερί παρουσία της σε τελική φάση Μουντιάλ και πέμπτη συνολικά (2002, 2006, 2014, 2018), ενώ η Νέα Ζηλανδία την τρίτη παροουσία της συνολικά (1982, 2010) και πρώτη μετά το 2010 στην Νόρια Αφρική.

Τι ισχύει: Μόνός αγώνας νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και -εφόσον χρειαστεί- η διαδικασία των πέναλτι. O νικητής θα τοποθετηθεί στον 5ο όμιλο με Ισπανία, Γερμανία και Ιαπωνία.

Έκανε ένα τρομερό ντεμαράζ στα προκριματικά, κλείνοντας με τέσσερις σερί νίκες και συνολικό ρεκόρ 6-1-0 στα τελευταία επτά ματς, τερματίζοντας έτσι στην 4η θέση. Ισοβάθμησε στους 25 πόντους με τις ΗΠΑ, τις οποίες νίκησε 2-0 με γκολ των Βάργκας (51') και Κοντρέρας (59') στην τελευταία αγωνιστική, αλλά χρειαζόταν νίκη με 6 γκολ διαφοράς για τις προσπεράσει στην βαθμολογία και έτσι κατέληξε στα μπαράζ, όπου θα διεκδικήσει την τρίτη της σερί παροουσία σε Μουντιάλ, ούσα φαβορί κόντρα στους Νεοζηλανδούς.

Στο Nations League της CONCACAF, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες έκανε πρεμιέρα με εκτός έδρας ήττα (2-0) από τον Παναμά και κατόπιν νίκησε χωρίς να δυσκολευτεί την αδύναμη Μαρτινίκα με 2-0 εντός έδρας, με γκολ των Κάμπελ (28') και Κάλβο (88') σε ένα ματς που είχε το καθολικό έλεγχο και δεν απειλήθηκε.

«Μας έχει γίνει εμμονή να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε καλές πιθανότητες αλλά πρέπει να είμαστε αφοσιωμένοι και προσεκτικοί ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας» , δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Κόστα Ρίκα, Λουίς Φερνάντο Σουάρες, που κάθεται στον πάγκο της ομάδας από τον Ιούνιο του 2021, ενώ στο παρελθόν έχει οδηγήσει σε τελική φάση Μουντιάλ τόσο το Εκουαδόρ το 2006, όσο και τις Ονδούρες το 2014.

Αγωνιστικά Νέα: Πλήρης και χωρίς προβλήματα ή απουσίες η Κόστα Ρίκα.

Η αποστολή της Κόστα Ρίκα:

Τερματοφύλακες: Κέιλορ Νάβας (Παρί Σεν Ζερμέν), Κρουζ (Σαπρίσα), Μορέιρα (Αλαχουένσε)

Αμυντικοί:Μαρτίνεζ (Σαν Κάρλος), Βάργκας (Μιγιονάριος), Φούλερ (Χερεντιάνο), Ντουάρτε (Λεβάντε), Οβιέδο (Κοπεγχάγη), Κάλβο (Σαν Χοσέ Έρθκουέικς), Τσακόν (Καρταγίνες), Γουάστον (Σαπρίσα), Λόρενς (Αλαχουένσε)

Μέσοι: Μπόργκες (Αλαχουένσε), Μπένετ (Χερεντιάνο), Ρουίζ (Αλαχουένσε), Τόρες (Χερεντιάνο), Γκάλο (Χερεντιάνο), Τεγιέδα (Χερεντιάνο), Αγκιλέρα (Γκουανακαστέκα), Μόρα (Αλαχουένσε)

Επιθετικοί: Κοντρέρας (Γκουανακαστέκα), Βενέγκας (Αλαχουένσε), Κάμπελ (Μοντερέι)

Έκανε... πλάκα στην προκριματική ζώνη της Ωκεανίας, όπου με νίκες κόντρα σε Παπούα Νέα Γουινέα (1-0), Φίτζι (4-0), Νέα Καληδονία (7-1), Ταϊτή (1-0) και Νησιά Σολομώντας (5-0) είχε 5Χ5 με τέρματα 18-1 και φυσικά πήρε την θέση για το διηπειρωτικό μπαράζ. Άξιο αναφοράς πως όλα τα ματς διεξήχθησαν στο στάδιο «Αλ Ραγιάν» της Ντόχα στο Κατάρ, όπου διεξαχθεί και το μπαράζ με την Κόστα Ρίκα.

Τις προηγούμενες ημέρες έδωσε δύο φιλικά ματς στο ίδιο γήπεδο, όπου ηττήθηκε με 1-0 από το Περού και αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με το Ομάν. Κόντρα στoυς Λατινοαμερικανούς μάλιστα είχε και ακυρωθέν γκολ στο 77' -ως οριακό οφσάιντ- ενώ συνολικά είχε ιδιαίτερα ανταγωνιστική εικόνα πληρώνοντας μία τραγική αντίδραση του γκολκίπερ Σέιλ σε γύρισμα προς τα πίσω στο 68', όταν και σημειώθηκε τελικά το γκολ της νίκης για το Περού.

Αυτή είναι η τέταρτη της σερί συμμετοχή σε διηπειρωτικό μπαράζ, με τις δύο προηγούμενες κόντρα σε Μεξικο (2014) και Περού (2018) να είναι αποτυχημένες, ενώ το 2010 είχε επικρατήσει του Μπαχρέιν πηγαίνοντας στην τελική φάση στην Νότια Αφρική.

«Οι πιθανότητες είναι σίγουρα κατά μας αρκεί να δεις κανείς και την θέση μας στην παγκόσμια κατάταξη σε σχέση με την Κόστα Ρίκα, η οποία είναι μία ομάδα που δεν συγχωρεί το λάθος. Είναι ένα ματς όμως και όλα μπορούν να συμβούν. Στο φιλικό με το Περού μάθαμε πολλά, αλλά κυρίως πως να ξεπεράσουμε τους φόβους μας απέναντι σε ομάδες πιο έμπειρες και ποιοτικές και είμαστε έτοιμοι να «πολεμήσουμε» για την πρόκριση στο Μουντιάλ» , δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Νέας Ζηλανδίας, Ντάνι Χέι.

Αγωνιστικά Νέα: Πλήρης και χωρίς προβλήματα ή απουσίες η Νέα Ζηλανδία.

Η αποστολή της Νέας Ζηλανδίας:

Τερματοφύλακες: Μαρίνοβιτς (Χάποελ Νοφ Χαγκαλίλ), Σέιλ (Γουέλινγκτον Φίνιξ), Γκουλντ (Όλντρινχαμ)

Αμυντικοί: Σμιθ (Κόλτσεστερ), Μποξάλ (Μινεσότα Γιουνάιτεντ), Τουιλόμα (Πόρτλαντ Τίμπερς), Ρέιντ (ελεύθερος), Πέιν (Γουέλινγκτον Φίνιξ), Ίνγκαμ (Νιούκαστλ Τζετς), Κακάσε (Έμπολι), Παϊνάκερ (Σλίγκο Ρόβερς), Κίργουαν (Πάντοβα), Ντε Βις (Βάρναμο)

Μέσοι: Μπαρμπαρούσης (Σίδνεϊ FC), Ρόχας (Μέλμπουρν Βίκτορι), Λιούις (Γουέλινγκτον Φίνιξ), Μπελ (Μπρόντμπι), Γκάρμπετ (Τορίνο), Στάμενιτς (HΒ Κόγκ)

Επιθετικοί: Γουντ (Νιούκαστλ), Τζαστ (Χέλσινγκορ), ΜακΚάγουατ (Χέλσινγκορ), Ρότζερσον (Χάκα), Τσάμπνες (Γκιρέσουνσπορ), Γκρέιβ (Σεντ Μίρεν), Γουέιν (Γουέλινγκτον Φίνιξ)

Γιώργος Χρονόπουλος Αθλητικογράφος

Εκτίμηση

Μεγάλη πρόκληση και για τις δύο, με ξεκάθαρο φαβορί την Κόστα Ρίκα, αλλά οι αξιόμαχοι Νεοζηλανδοί μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, αφού ξέρουν να αμύνονται σωστά, ενώ έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα αφού έχουν παίξει όλα τα ματς της προκριματικής φάσης, αλλά και τα πρόσφατα φιλικά που έδωσαν στο ίδιο γήπεδο και πλέον νιώθουν άνετα σε αυτό. Δεν θα μου κάνει εντύπωση να δούμε ακόμα και παράταση πάντως, αλλά δεν θα ρισκάρω τόσο πολύ και θα προτιμήσω την ισοπαλία στα πρώτα 45 λεπτά αφού δύσκολα θα ανοίξει το νωρίτερα το παιχνίδι κατά τη γνώμη μου.

FACTS

  • Η ομάδα Νέα Ζηλανδία δεν έχει χάσει στους τελευταίους 6 από 7 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: X2 με απόδοση 1.71 στον ΟΠΑΠ
  • Η ομάδα Κόστα Ρίκα νίκησε στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.
    Σημείο: 1 με απόδοση 1.92 στον ΟΠΑΠ
  • Στους τελευταίους 4 από 5 αγώνες της ομάδας Κόστα Ρίκα, μπήκαν λιγότερα από 2.5 γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις).
    Σημείο: Under με απόδοση 1.30 στον ΟΠΑΠ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Αναμετρήσεις Ομάδων
14/6/2022
Κόστα Ρίκα
Νέα Ζηλανδία
1 - 0

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Τι ψήφισαν οι Top Users

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες Αναλύσεις

Στοιχηματικές πλατφόρμες