Καλύτερη εικόνα για τη Φλαμένγκο, ψάχνει αντίδραση η Κορίνθιανς
*Δεν είναι τοπικό ντέρμπι, αλλά με τα χρόνια έχει αποκτήσει χαρακτήρα ντέρμπι και ονομάζεται και «Κλάσικο των Μαζών».
ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ
Έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Σαπεκοένσε για την 7η αγωνιστική. Είχε τον έλεγχο του ρυθμού και περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, όμως δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο τελείωμα των φάσεων. Στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε δύο καλές στιγμές με τον Ροντρίγκο Γκαρό, ο οποίος στο 28’ σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο τερματοφύλακας Βιέιρα αντέδρασε σωστά, και στο 41’, όταν, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρό, ο Ζοάο Πέδρο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο δεύτερο μέρος πίεσε ξανά, εκ νέου, όμως, χωρίς αποτέλεσμα.
Τακτικά, η ομάδα του Ντοριβάλ Ζούνιορ αγωνίστηκε με 4-2-3-1, προσπάθησε να χτίσει παιχνίδι με υπομονή και να κυκλοφορήσει την μπάλα από τα άκρα προς τον άξονα. Δημιούργησε προϋποθέσεις, αλλά δεν είχε κάποια κλασική φάση. Συμπλήρωσε, έτσι, τρία συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στη 9η θέση, με 9 βαθμούς σε 7 αγώνες, έπειτα από 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Αγωνιστικά Νέα: Ο έμπειρος επιθετικός Μέμφις Ντεπάι αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στο γόνατο και η συμμετοχή του παραμένει αβέβαιη. Εκτός ήταν στο προηγούμενο παιχνίδι ο μέσος Καρίγιο, ο επιθετικός Σέζαρ και ο στόπερ Παουλίστα, με τον προπονητή Ντοριβάλ Ζούνιορ να εξηγεί ότι υπήρχαν θέματα κόπωσης και μικροτραυματισμών.
ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ
Νίκησε 3-0 τη Ρέμο για την 7η αγωνιστική και επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση. Το σκορ άνοιξε στο 19’, όταν ο Αρασκαέτα εκτέλεσε κόρνερ και ο Ορτίθ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Στο 48’, μετά από συνδυασμό στον άξονα, ο Πέδρο έστρωσε την μπάλα και ο Σάμουελ Λίνο τελείωσε τη φάση για το 2-0. Στο 54’, έπειτα από σουτ και απόκρουση μέσα στην περιοχή, ο Αραούζο πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και δόθηκε έμφαση στην ανάπτυξη από τα άκρα. Η Φλαμένγκο κοιτά τους αντιπάλους της από την 4η θέση, με 13 βαθμούς σε 6 αγώνες, έχοντας 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.
Αγωνιστικά Νέα: Ο στόπερ Περέιρα και ο μέσος Πούλγαρ είναι τιμωρημένοι λόγω καρτών και δεν υπολογίζονται. Εκτός παραμένει ο επιθετικός Ενρίκε, που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από πρόβλημα στη λεκάνη, καθώς και ο σημαντικός μέσος Σαούλ Νίγκεθ, που βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης μετά από επέμβαση, ενώ αμφίβολος είναι ο δεξιός μπακ Ρόγιαλ, που αποχώρησε με ενοχλήσεις στο προηγούμενο παιχνίδι. Αντίθετα, έχει επιστρέψει ο μέσος Νικολάς ντε λα Κρους και είναι διαθέσιμος.
Εκτίμηση
Η Κορίνθιανς δείχνει ότι μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό στους αγώνες της, αλλά δυσκολεύεται στη δημιουργία των φάσεων. Η Φλαμένγκο, από την άλλη, είναι πιο αποτελεσματική, έχει καλύτερη εικόνα στο επιθετικό κομμάτι και βρίσκει λύσεις με περισσότερους παίκτες. Οι απουσίες της στην άμυνα είναι σημαντικές και αυτό δίνει ελπίδες στους γηπεδούχους να βρουν γκολ. Και η ίδια λογικά θα βρει, οπότε το αμφίσκορο είναι πιθανό.
1-1 ακριβές σκορ...