Χωρίς τους βασικούς της στόπερ η Άουγκσμπουργκ
Η Κολωνία υποδέχεται την Άουγκσμπουργκ για την 10η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Από σερί ήττες προέρχονται οι γηπεδούχοι, από ισοπαλία απέναντι στη Βόλφσμπουργκ οι φιλοξενούμενοι.

Η ήττα αυτή την βάζει με την πλάτη στον τοίχο στον όμιλο καθώς «έπεσε» στην 3η θέση και στο -1 από τη Νις την οποία βέβαια αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική.
Το θέμα είναι ότι αυτό το αποτέλεσμα ήρθε μετά την συντριβή με 5-2 στο ντέρμπι με την Γκλάντμπαχ η οποία προφανώς και έφερε προβληματισμό στα «κριάρια». Της στοίχισε βέβαια το γεγονός ότι αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο αλλά και πάλι αυτό δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα.
Δείχνει πάντως πως θέλει να ρίξει το βάρος περισσότερο στο πρωτάθλημα, προσπαθεί να κάνει rotation στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά δεν έχει όσο μεγάλο βάθος στο ρόστερ της. Μπορεί να βρίσκεται στην 9η θέση στην Μπουντεσλίγκα αλλά μόλις στο -3 από την τετράδα. Έχει δείξει πάντως και τη φετινή χρονιά πως μπορεί να φτάσει ψηλά, έχει επηρεαστεί για την ώρα από τα συνεχόμενα παιχνίδια.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μέσος Κάιντζ (9/4). Μένουν εκτός ο στόπερ Σαμπό (2/0), ο τερματοφύλακας Χορν ο μέσος Όλεσεν, ο εξτρέμ Λημνιός και οι φορ Λέμπερλε (3/0) και Άντερσον.

Έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ευχαριστημένη πάντως παρά την ισοπαλία καθώς εδώ και τέσσερις αγωνιστικές δεν έχει γνωρίσει την ήττα και μάλιστα δείχνει και καλό πρόσωπο. Έχει φτάσει τους 13 βαθμούς, μόλις τρεις λιγότερους από την τετράδα αλλά αυτό που την ενδιαφέρει είναι ότι απέχει επτά πόντους από την επικίνδυνη ζώνη. Εκτός έδρας μάλιστα είναι σαφώς πιο επικίνδυνη, έχοντας ηττηθεί μόνο στη Χόφενχαϊμ και μετρώντας τρεις νίκες στα άλλα παιχνίδια της.
«Θέλουμε να φέρουμε στο γήπεδο της Κολωνίας την εικόνα που έχουμε δείξει τις τελευταίρς εβδομάδες. Είμαστε σε καλή φόρμα και ο μεγάλος μας στόχος είναι να πάρουμε κάτι που θα αξίζει και πάλι. Η Κολωνία ξεκούρασε κάποιους παίκτες μεσοβδόμαδα ώστε να είναι πιο φρέσκια για την Μπουντεσλίγκα», σχολίασε ο κόουτς Μάασεν.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και επιστρέφει ο επιθετικός Μπερίσα (4/1). Πρόβλημα προέκυψε στην άμυνα της καθώς είναι τιμωρημένοι και οι δύο βασικοί της στόπερ, ο Γκουβελέεβ (9/0) και ο Μπάουερ (9/0). Παραμένουν εκτός οι στόπερ Όξφορντ, Ουντοκάι (3/0), οι μέσοι Ντορς, Χαμ (7/2) και Στρομπλ, ο εξτρέμ Μπαζί και ο βασικός τερματοφύλακας Γκίκιεβιτς (3/0).

Εκτίμηση
Η Κολωνία έρχεται κουρασμένη από τα σερί παιχνίδια της και απογοητευμένη από τις ήττες. Από την άλλη η Άουγκσμπουργ μετράει τρεις εκτός έδρας νίκες στα τέσσερα παινχίδια που έχει δώσει. Μπορεί οι γηπεδούχοι να έχουν μεγαλύτερη ποιότητα σαν σύνολο αλλά δεν υπάρχει λόγος να επιλέξουμε τον άσο σε αυτές τις τιμές. Το μομέντουμ δείχνει κόντρα στην Κολωνία, θα πάμε με το Χ2.