Οι αμυντικές αδυναμίες φέρνουν όβερ
ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Δύο ματς πρωταθλήματος έδωσε έως τώρα στο Ράγκμπι Παρκ και στα δύο υπέστη βαριές ήττες. Και εάν στην πρώτη ήταν το όνομα του αντιπάλου που παρείχε δικαιολογίες (1-5) από την Σέλτικ, στο δεύτερο εναντίον της Νταντί Γιουνάιτεντ από την οποία ηττήθηκε με 4-0 δεν είχε καμία. Δέχτηκε το πρώτο γκολ από στατική φάση στο 12’, το δεύτερο από πέναλτι στο 36’, πήγε στα αποδυτήρια με τρία γκολ στην πλάτη (41’). Δεν αντέδρασε στη συνέχεια, χωρίς θέληση και διάθεση δέχτηκε το τέταρτο γκολ στο 77’.
«Είμαι θυμωμένος. Ζητώ συγγνώμη από τους οπαδούς της ομάδας για την εικόνα που παρουσιάσαμε. Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλη την ομάδα και πρέπει να συνέλθουμε άμεσα γιατί δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα μας» ήταν τα λόγια του ιδιαίτερα φορτισμένου μάνατζερ Νιλ Μακ Καν. Η Κιλμάρνοκ είναι αήττητη στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ με την σημερινή αντίπαλό της.
Αγωνιστικά Νέα: Νέο πρόβλημα με τον κεντρικό αμυτνικό Ντις (1/0) που επανήλθε στο προηγούμενο ματς αλλά τραυματίστηκε εκ νέου και θα περάσει από τεστ ετοιμότητας. Επέστρεψε ο επιθετικός Ντάνιελς παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στο προηγούμενο ματς μετά από πολύμηνη απουσία.
ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ
Στο πλέον θεαματικό πρώτο ημίχρονο που παίχτηκε έως τώρα στην Πρέμιερσιπ αναδείχθηκε ισόπαλη στην υποδοχή της Μάδεργουελ (3-3). Οι φιλοξενούμενοι που έρχονταν από απαιτητικό Ευρωπαϊκό ματς πήραν προβάδισμα δύο γκολ (2’, 24’) έχοντας χάσει ενδιάμεσα (15’) και πέναλτι. Η επιστροφή που έφερε την ανατροπή συνέβη σε 10 λεπτά. Στο 39’ σκόραρε ο Νσίο, στο 44’ ο Τζον ισοφάρισε και στο 45+9’ ο Ράμος έδωσε το προβάδισμα. Καλύτερη η Σεντ Μίρεν στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να είχε πετύχει και άλλο γκολ αλλά αντί αυτού ισοφαρίστηκε στο 90+3’.
«Το ότι είμασταν τόσο πολύ απογοητευμένοι για την ισοφάριση των αντίπαλων στο τέλος νομίζω πως δείχνει πόσο ψηλά έχουμε φτάσει ως ομάδα αλλά και τις απαιτήσεις που έχουμε από εμάς. Επιστρέψαμε στο ματς παρά το μειονέκτημα των δύο γκολ, είχαμε καλές στιγμές δημιουργικά και επιθετικά, παίξαμε με θάρρος και αποφασιστικότητα» είπε ο ικανοποιημένος από τη συνολική εικόνα του κλαμπ Κρεγκ Μακ Λις ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για την απόκτηση του 20χρονου αμυντικού Λούις Τζάκσον από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολος με τις πιθανότητες να μην τον ευνοούν ο σημαντικός μέσος Φίλίπς (2/3) που βρίσκεται στο επίκεντρο για ενδεχόμενη μεταγραφή. Παραμένουν εκτός ο χαφ Ντόνελι (2/0) και ο κεντρικός αμυντικός Φρέιζερ (2/0). Ο Μακ Λις δεν θα έχει διαθέσιμους τον τερματοφύλακα Μάλεν, τον κεντρικό μέσο Μπάκους και τον επιθετικό Αγιούνγκα που δεν έχουν αγωνιστεί στην τρέχουσα περίοδο.
Εκτίμηση
Μοναδική ομάδα χωρίς βαθμό η Κιλμάρνοκ που έρχεται από κακή εμφάνιση και βαριά εντός έδρας ήττα. Η νίκη έχει γίνει επιτακτική ανάγκη πλέον, έχει υπέρ της και την προϊστορία αλλά δεν είναι άξια εμπιστοσύνης με τόσο αφελή ανασταλτική λειτουργία. Σκοράρει η φιλοξενούμενη και μπορεί να συνεισφέρει στο διαφαινόμενο όβερ.