«Ζαριά» στην ισοπαλία
ΒΑΡΝΑΜΟ
Η Βάρναμο ηττήθηκε στο τελευταίο της ματς πριν τη διακοπή με 1-0 εκτός έδρας από τη Λαντσκρόνα, μένοντας για 10 σερί ματς χωρίς νίκη.
Στο πρώτο μέρος ήταν ανώτερη από τους γηπεδούχους, δημιουργώντας ευκαιρίες για γκολ, αλλά χωρίς να καταφέρνει να πάρει το προβάδισμα. Χαρακτηριστικό της ανωτερότητάς της, το 0-6 συνολικά σουτ υπέρ της. Το ίδιο δεν ίσχυσε και στο δεύτερο μέρος, με τη Λαντσκρόνα να γίνεται πιο επιθετική και στο 64' να πετυχαίνει το γκολ της νίκης από την άσπρη βούλα, γράφοντας το 1-0.
Η Βάρναμο παραμένει στην 15η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς (15-31 συνολικά γκολ), έχοντας πετύχει μόλις ένα τέρμα στα τελευταία πέντε ματς. Εντός έδρας μετρά 2-1-3.
Αγωνιστικά νέα: Μετά τη διακοπή υπήρξε αλλαγή στον πάγκο της, με τον Κιμ Μπέργκστραντ να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας, ενώ προχώρησε και σε δύο μεταγραφικές κινήσεις. (Μοταραγκεραφαρμπιούρ(αμυντικός) και Άντερσον (μέσος)). Στα «πιτς» λόγω τραυματισμού βρίσκονται ο μέσος Καμαρά (9/0), ο αμυντικός Ραουντόνις (2/0) και ο μέσος Τερν (6/1).
ΛΙΟΥΝΓΚΣΚΙΛΕ
Η Λιουνγκσκίλε κέρδισε με 3-2 εντός έδρας την Έρεμπρο πριν τη διακοπή και επέστρεψε στις νίκες μετά από 5 ματς.
Στο 15' ο Ομάρ άνοιξε το σκορ για το 1-0, αλλά οι γηπεδούχοι με δύο γκολ στο 18' και στο 25' ανέτρεψαν το παιχνίδι και πήραν το προβάδισμα. Μάλιστα, στο 44' αστόχησαν και από το σημείο του πέναλτι, πηγαίνοντας τελικά στα αποδυτήρια με 1-2. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ομάρ να σκοράρει ξανά στο 55' για το 2-2, ενώ το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στο 90+7 ο Ρασίντ. Η Λιουνγκσκίλε πραγματοποίησε 16 σουτ στο δεύτερο μέρος, έναντι 6 της Έρεμπρο.
Με τη νίκη αυτή, η Λιουνγκσκίλε πήρε βαθμολογική ανάσα και ανέβηκε στην 11η θέση με 18-18 ρεκόρ γκολ. Εκτός έδρας μετρά 1-3-3.
Αγωνιστικά νέα: Συμπλήρωσε κάρτες και θα είναι εκτός ο μέσος Κόρνερ (14/3), ενώ εκτός με τραυματισμό βρίσκονται ο επιθετικός Σίαρς (10/1) και ο αμυντικός Μπιέρκ (-). Αμφίβολος για σήμερα είναι ο αμυντικός Μενσά (13/1), ενώ επέστρεψαν από τραυματισμό οι μέσοι Άντριαν (2/0) και Αμπρόζ (12/1). Έληξε ο δανεισμός του μέσου Σεϊντού (13/2) που επέστρεψε στη Νόρτζελαντ.
Εκτίμηση
Αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ δύο πολύ μέτριων ομάδων. Η Βάρναμο ψάχνει εναγωνίως να επιστρέψει στις νίκες και να ξεκολλήσει από τον «πάτο» της βαθμολογίας, ενώ η Λιουνγκσκίλε αναζητεί σταθερότητα. Προβλέπω ένα ταπεινό «Χ», με σκορ 0-0, 1-1.
Γκολ γκολ 1-1