Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Νικάει και με τα… δεύτερα η Γερμανία

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Νικάει και με τα… δεύτερα η Γερμανία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/6/2017 20:21
Η νεανική ομάδα της Γερμανίας κέρδισε με 3-2 την Αυστραλία και ξεκίνησε νικηφόρα στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Στίντλ (5’), Ντράξλερ (44’ πεν.) και Γκορέτσα (48’) οι σκόρερ, μείωσε με Ρόγκιτς (41’) και Γιούριτς (56’) η ομάδα του Ποστέκογλου.

Με το… δεξί μπήκε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών η Γερμανία. Ο Γιόακιμ Λεβ αποφάσισε να πάει στα γήπεδα της Ρωσίας χωρίς τους μεγάλους του αστέρες, ωστόσο αυτό δεν πτόησε τα «πάντσερ», τα οποία κέρδισαν με 3-2 την πρωταθλήτρια Ασίας, Αυστραλία (σ.σ. αγωνίζεται στην ασιατική ζώνη) και έπιασαν την Χιλή στην 1η θέση του 2ου ομίλου.

Ο Γερμανός τεχνικός βλέπει το τουρνουά ως ευκαιρία προκειμένου η νέα γενιά της Γερμανίας να αποκτήσει παραστάσεις από διεθνής διοργάνωση. Ενδεικτικό ότι αρχηγός και ένας από τους πιο έμπειρους παίκτης των παγκόσμιων πρωταθλητών είναι ο 23χρονος Ντράξλερ.

Η «νασιοναλμανσάφτ» πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία. Στο 5’ ο Μπραντ μπήκε στην περιοχή και «έκοψε» για τον Στιντλ, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι, «έγραψε» το 1-0.

Η ομάδα του Λεβ είχε την απόλυτη υπεροχή, πιέζοντας ασφυχτικά για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 16’ η κεφαλιά-ψαράκι του Βάγκνερ πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 21’ ο Ράιαν έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπραντ. Δύο λεπτά αργότερα ο Βάγκνερ αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Ράιαν, ενώ στο 27’ ο Αυστραλός γκολκίπερ έδιωξε στη γωνία του το σουτ του Μπραντ.

Η πρώτη ευκαιρία της Αυστραλίας ήρθε στο 37’, με τον Σέινσμπουρι να αστοχεί με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 41’ ο Ρόγκιτς ισοφάρισε σε 1-1 με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής. Η Γερμανία δεν πτοήθηκε και ξαναπήρε το προβάδισμα πριν το ημίχρονο (44’) χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Ντράξλερ, το οποίο κέρδισε ο Στιντλ από τον Λουόνγκο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης (48’) η Γερμανία πέτυχε και τρίτο γκολ, με τον Γκορέτσκα να αξιοποιεί την εξαιρετική πάσα του Κίμιχ, «γράφοντας» το 3-1. Η Αυστραλία απάντησε στο 56’, με τον Γιούριτς να μειώνει σε 3-2 από κοντά, εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Λένο.

Στα εναπομείναντα λεπτά, τα «καγκουρό» πίεζαν για να φέρουν το σκορ στα ίσια, ωστόσο η Γερμανία έβρισκε χώρους στην κόντρα και στο 74’ είχε δοκάρι σε σουτ του Βέρνερ. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έκαναν σωστή διαχείριση και το τελικό 3-2 τους φέρνει στην κορυφή του ομίλου, μαζί με τη Χιλή.

Αυστραλία: Ράιαν, Ράιτ, Σένσμπουρι, Ντετζένεκ, Μόουι, Μίλιγκαν, Ρόγκιτς (71' Τροΐζι), Λουόνγκο (46' Ρόμπι Κρουζ), Λέκι, Μπέχιτς, Γιούριτς (87' Τιμ Κέιχιλ).

Γερμανία: Λένο, Κίμιχ, Μουστάφι, Ρίγκιντερ, Ρούντι, Μπραντ (63' Ζούλε), Χέκτορ, Γκορέτσκα, Ντράξλερ, Στιντλ (78' Εμρέ Τζαν), Βάγκνερ (57' Βέρνερ).

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:


1. Χιλή 3 (2-0)
2. Γερμανία 3 (3-2)
3. Αυστραλία 0 (2-3)
4. Καμερούν (0-2)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.