Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Με Σιράκ ή Γκόριτσα ο Πανιώνιος

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Με Σιράκ ή Γκόριτσα ο Πανιώνιος

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/6/2017 15:46
Η αρμενική Σιράκ ή η σλοβενική Γκόριτσα θα είναι ο αντίπαλος του Πανιωνίου στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη στις 13 Ιουλίου.

Τον νικητή του ζευγαριού Σιράκ-Γκόριτσα θα αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για τον πρώτο προκριματικό γύρο (πρώτο ματς στις 29 Ιουνίου, ρεβάνς στις 6 Ιουλίου) και ο νικητής θα βρεθεί στο δρόμο των «κυανέρυθρων».

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη στις 13 Ιουλίου και η ρεβάνς στις 20 του ίδου μήνα στην έδρα της αντιπάλου των κυανέρυθρων.

Η Σιράκ έχει έδρα στο Γκιουμρί της Αρμενίας και την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος της χώρας (σ.σ. έχει μόλις έξι ομάδες) με -9 από την πρωταθλήτρια Αλασκέρτ. Η ίδια πήρε το «καλό» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου Αρμενίας, κάτι που πέτυχε για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Αγωνίζεται για 6η σερί φορά στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο δεν έχει περάσει ποτέ τον 2ο προκριματικό γύρο.

Το ρόστερ της περιέχει κυρίως παίκτες από την Αρμενία αλλά και Αφρικανούς από Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού και Καμερούν. Πρώτος της σκόρερ πέρσι ήταν ο Αρμένιος επιθετικός Αϊβέζιαν με 8 γκολ σε 28 παιχνίδια, ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο επίσης Αρμένιος, Βάρνταν Μπαϊτσακσιάν.

Από την άλλη, η Γκόριτσα έχει έδρα στην ομώνυμη πόλη και είναι η δεύτερη πιο πετυχημένη ομάδα στην Σλοβενία, μετρώντας τέσσερα πρωταθλήματα, με τελευταίο όμως το 2006. Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος της χώρας, 13 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Μάριμπορ. Αγωνίζεται για 2η σερί φορά στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όμως ούτε αυτή έχει ξεπεράσει τον 2ο προκριματικό γύρο. Την περασμένη σεζόν αποκλείστηκε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει τους Παναθηναϊκό (1999, 0-1, 0-2) και ΑΕΚ (2004, 1-1, 0-1), μετρώντας ισάριθμους αποκλεισμούς.Η πλειοψηφία του ρόστερ της Γκόριτσα περιλαμβάνει Σλοβένους παίκτες. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σλοβένος, Μίραν Σρέμπρνιτς, ο οποίος βρίσκεται στον σύλλογο 23 χρόνια, υπηρετώντας την ομάδα και ως παίκτης. Πρώτος της σκόρερ πέρσι ήταν ο 32χρονος Μίραν Μπούργκιτς (έχει περάσει από τον Εθνικό Άχνας στην Κύπρο), μετρώντας 14 γκολ σε 30 παιχνίδια.

Οι αντίπαλοι των κυπριακών ομάδων


Όσον αφορά τις κυπριακές ομάδες, ο Απόλλων Λεμεσού ρίχνεται κατευθείαν στον 2ο προκριματικό και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ζάρια (Μολδαβία)-Σαράγεβο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη).

Από την άλλη, η ΑΕΚ Λάρνακας θα ριχτεί στον 1ο προκριματικό και θα αντιμετωπίσει την Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ. Εφόσον δεν πέσει θύμα μεγάλης έκπληξης, θα περάσει στον 2ο γύρο και θα παίξει με τον νικητή του Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία)-Κορκ Σίτι (Ιρλανδία).

Αντίπαλος από το Γιβραλτάρ και για την ΑΕ Λεμεσού, η οποία θα παίξει στον πρώτο προκριματικό με την Σεντ Τζόζεφς. Και αν η κυπριακή ομάδα στάθηκε τυχερή στην πρώτη κλήρωση, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Ρέιντζερς από την Σκωτία. Η ιστορική ομάδα επιστρέφει στην Ευρώπη μετά τον υποβιβασμό της στην 4η κατηγορία τη σεζόν 2011-12 και στον πρώτο γύρο καλείται να αποκλείσει την Προγκρές από το Λουξεμβούργο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.