Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Νίκη με το… ζόρι για Ολυμπιακό

Σούπερ Λιγκ: Νίκη με το… ζόρι για Ολυμπιακό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/12/2016 16:56
Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1 τον μαχητικό Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έκλεισε με νίκη τις υποχρεώσεις του για το 2016. Σεμπά (61’), Καρντόσο (83’) και Φιγκέιρας (85’) τα γκολ των «ερυθρόλευκων», προηγήθηκαν με Κούσα (52’) οι φιλοξενούμενοι.

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Παναιτωλικό ωστόσο χρειάστηκε ένα δίλεπτο (83’-85’) για να πετύχει δύο γκολ και να πάρει την εντός έδρας νίκη (3-1) στο «Γ. Καραϊσκάκης». Για ακόμα ένα παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν μεγάλα προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι, ωστόσο η είσοδος του Τσόρι και των μικρών Ανδρούτσου και Μανθάτη έδωσαν άλλο αέρα στους Πειραιώτες, που μαζί με τον Σεμπά, οδήγησαν την ομάδα του Μπέντο στη νίκη.

Αρκετά καλό παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες. Μόλις στο 5’ ο Κυριακίδης απομάκρυνε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μιλιβόγιεβιτς, ενώ στο 10’ ο Ρόσα βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Λεάλι, ωστόσο το πλασέ του πέρασε δίπλα από δοκάρι. Έξι λεπτά μετά, το πλασέ του Καρντόσο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 30’ ο Τσοκάνης έδιωξε σωτήρια τη σέντρα του Σεμπά προτού η μπάλα φτάσει σε Πάρντο ή Καρντόσο.

Ο Παναιτωλικός αμύνονταν αποτελεσματικά και στο 43’ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Μετά από λάθος του Φορτούνη, ο Πάουλο βγήκε στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι στον Λεάλι αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Καρντόσο να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ.Οι Αγρινιώτες στέκονταν αρκετά καλά και στο ξεκίνημα της επανάληψης (52’) πήραν το προβάδισμα, εκμεταλλευόμενοι ακόμα μια αδράνεια στην «ερυθρόλευκη» άμυνα. Ο Κούσας βγήκε μπροστά από τον Βιάνα και με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Λεάλι «γράφοντας» το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα, καθώς στο 62’ ο Καρντόσο βρήκε τον Σεμπά και ο Βραζιλιάνος ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό πλασέ. Συμμετοχή στο γκολ είχε και ο νεαρός Ανδρούτσος, ο οποίος είχε περάσει στο ξεκίνημα της επανάληψης αντί του Φορτούνη.

Ο Μπέντο πέρασε στο ματς τους Μανθάτη και Τσόρι, με το όνομα του Αργεντινού να ακούγονταν από την εξέδρα αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης. Η είσοδος του Τσόρι βοήθησε αισθητά τον Ολυμπιακό, με τον Αργεντινό να είχε δύο καλές στιγμές με σουτ (74’, 77’) για να χριστεί σκόρερ, ενώ στο 78’ τροφοδότησε τον Καρντόσο, όμως το σουτ του τελευταίου από καλή θέση πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Στο 81’ το δυνατό σουτ του Μανθάτη κατέληξε στο δοκάρι, όμως δύο λεπτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Ο Μιλιβόγεβιτς βρήκε τον Φιγκέιρας, ο οποίος έφυγε πίσω από την άμυνα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρντόσο για το 2-1. Δύο λεπτά μετά ο Τσόρι βρήκε τον Φιγκέιρας, εκείνος έκανε το πλασέ, με τη μπάλα να βρίσκει στον Τσοκάνη και να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν δύο γκολ σε δύο λεπτά και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Μάλιστα, στο φινάλε ο Τσόρι έβγαλε ξανά τον Καρντόσο σε θέση βολής, όμως ο Κυριακίδης απόκρουσε σωτήρια το πλασέ του Παραγουανού, κρατώντας το 3-1 μέχρι το φινάλε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.