Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Στον Παναθηναϊκό το ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ: Στον Παναθηναϊκό το ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/12/2016 21:31
Με μακρινό σουτ του Λουντ (70’) που άφησε... άγαλμα τον Μπρκιτς, ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στο υποτονικό ντέρμπι της Λεωφόρου και ανέβηκε προσωρινά στην 2η θέση του πρωταθλήματος. Στην 11η θέση ο «δικέφαλος του Βορρά».

Στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στο βαρύ κλίμα της Λεωφόρου (απείχε η «13») και ανέβηκε στην 2η θέση του πρωταθλήματος. Ο Ρόμπιν Λουντ με μακρινό σουτ στο 70’ (φέρει τεράστια ευθύνη ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Μπρκιτς) χάρισε τη νίκη στους «πράσινους», επιτρέποντας τους να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τις 30 Οκτωβρίου.

Κακό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να ήταν αρκετά προσεκτικές και να μην έπαιρναν ρίσκα. Ο ΠΑΟΚ είχε ανούσια κατοχή μπάλας, αφού η μοναδική καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 17’ με ένα δυνατό σουτ του Λέοβατς, το οποίο έδιωξε ο Βλαχοδήμος. Στον αντίποδα, μία κεφαλιά του Κουλιμπαλί που μπλόκαρε ο Μπρκιτς από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες στο 42’, ήταν η μοναδική φάση του Παναθηναϊκού στα πρώτα 45 λεπτά.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα της επανάληψης, ωστόσο συνέχισαν να παρουσιάζουν πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών. Ενδεικτικό ότι η μοναδική καλή στιγμή των «πρασίνων» ήρθε στο 50’ με μια σέντρα-σουτ του Γουακάσο, αναγκάζοντας τον Μπρκιτς να απομακρύνει τη μπάλα προ του Μπέργκ.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Ίβιτς επέλεξε να ρίξει στο ματς τον Μαλεζά στη θέση του Λέοβατς, ενώ ο Ουζουνίδης έκανε διπλή αλλαγή στο 62’, βάζοντας στο παιχνίδι τους Λέτο και Μπουμάλ αντί των Ιμπάρμπο και Γουακάσο. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς φάσεις, ώσπου στο 70’ ο Λουντ με μακρινό σουτ έξω από την περιοχή αιφνιδίασε τον Μπρκιτς και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ του «τριφυλλιού».

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Παναθηναϊκός έκανε σωστή διαχείριση του προβαδίσματός του και κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Η μοναδική μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 82’, με τον Κάνιας να κάνει τη σέντρα και τον Κλάους να αστοχεί μόνος του με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι. Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ και ο Παναθηναϊκός πέτυχε το βασικό του ζητούμενο, που ήταν η επιστροφή στις νίκες. Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ υποχώρησε στην 11η θέση με 11 βαθμούς, όντας σε περίοδο κρίσης.

Παναθηναϊκός: Οδ.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο (62' Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο (62' Λέτο), Μπεργκ (89' Ρέις)

ΠΑΟΚ: Μπρίκιτς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς (51' Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάχκοφ (65' Μπίσεσβάρ), Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (80' Αθανασιάδης)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.