Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Το «καθάρισε» στο τέλος η ΑΕΚ

Σούπερ Λιγκ: Το «καθάρισε» στο τέλος η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/11/2016 21:32
Η ΑΕΚ τα… χρειάστηκε κόντρα στον Πλατανιά, ωστόσο με τρία γκολ στα τελευταία λεπτά (77’ Σωτηρίου αυτ., 87’ Αραβίδης, 90’ Μάνταλος) κέρδισε με 3-0 στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα μετά από δυόμιση μήνες!

Η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0 τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα από τις 11 Σεπτεμβρίου και το παιχνίδι με την Ξάνθη (4-1). Το σκορ βέβαια δεν λέει όλη την αλήθεια, αφού η «Ένωση» έκανε τα εύκολα… δύσκολα και χρειάστηκε τον Πέτρο Μάνταλο με δύο γκολ (το πρώτο χρεώθηκε ως αυτογκόλ) και άλλο ένα που ξεκίνησε από δική του προσπάθεια για να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν απογοητευτική στο πρώτο μέρος, αφού η καλά οργανωμένη άμυνα του Πλατανιά δεν επέτρεπε στους παίκτες του Μοράις να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι υπέπιπταν σε αρκετά λάθη και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, αδυνατώντας να απειλήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Ενδεικτικό ότι ένα δυνατό σουτ του Αραβίδη στο 23' ήταν η μοναδική αξιοσημείωτη φάση της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η ομάδα του Μοράις παρουσίαζε τα ίδια προβλήματα και στο 51’ χρειάστηκε την επέμβαση του Μπάρκα σε σουτ του Μουνάφο για να γλιτώσει τα χειρότερα… Ο τεχνικός της «Ένωσης» προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του από τον πάγκο, ρίχνοντας στο 63’ τους Γαλανόπουλο και Πέκχαρντ αντί των Αλμέιδα και Γιόχανσον.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν κάπως την απόδοση τους αλλά εξακολουθούσαν να μην βρίσκουν λύσεις απέναντι στο εξαιρετικό στήσιμο του Πλατανιά. Όλα αυτά μέχρι το 77ο λεπτό, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Κολοβέτσιου, η μπάλα κατέληξε στον Μάνταλο και αυτός με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, παρά την προσπάθεια του Σωτηρίου.

Το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Σωτηρίου αλλά μικρή σημασία είχε για την ΑΕΚ, που κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό. Ο Πλατανιάς δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 87’ ο Αραβίδης «έγραψε» το 2-0 έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων. Στο 90’ ο Μάνταλος έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα με ωραίο σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σωτηρίου. Τo 3-0 ήταν το τελικό σκορ και η ΑΕΚ πήρε τη δεύτερη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.