Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι και παρέμεινε κορυφή η Τσέλσι!

Πρέμιερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι και παρέμεινε κορυφή η Τσέλσι!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/11/2016 21:24
Η Τσέλσι κέρδισε με ανατροπή (2-1) την αήττητη μέχρι σήμερα Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έφτασε τις 7 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και πέρασε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας. Προηγήθηκαν με Έρικσεν (11’) οι «πετεινοί», το γύρισαν με Πέδρο (45’) και Μόουσες (51’) οι γηπεδούχοι.

Στα μπλε «βάφτηκε» το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα σε Τσέλσι και Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε κέρδισε με ανατροπή (2-1) τους «πετεινούς» και με εφτά σερί νίκες συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος!

Με αυτή τη νίκη, οι «μπλε» ξέφυγαν με 7 βαθμούς από την αντίπαλο τους στην 5η θέση και παράλληλα διατήρησαν την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν από την Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από τον Φεβρουάριο του 1990!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος, παίρνοντας από νωρίς (11’) το προβάδισμα χάρη σουτ-«κεραυνό» του Έρικσεν έξω από την περιοχή. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δέχτηκε η Τσέλσι στο πρωτάθλημα μετά από 10 ώρες παιχνιδιού!

Το ασφυχτικό πρέσινγκ των παικτών της Τότεναμ είχε «πνίξει» την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, που αδυνατούσε να περάσει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Ενδεικτικό ότι η μοναδική τελική των γηπεδούχων ήταν ένα χτύπημα φάουλ του Λουίζ στο 30’. Όλα αυτά μέχρι το 44’, καθώς στο τελευταίο λεπτό ο Πέδρο επιχείρησε ένα ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Γιορίς.

Η Τσέλσι ισοφάρισε από το… πουθενά σε 1-1, γκολ που της έδωσε… φτερά στο δεύτερο μέρος. Οι «μπλε» μπήκαν με άλλη ψυχολογία στο ματς και στο 53’ ολοκλήρωσαν την ανατροπή με κοντινό πλασέ του Μόουσες, έπειτα από ασίστ του Κόστα. Στο επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ, όμως ο Αλόνσο κατάφερε να αστοχήσει, παρότι αφύλαχτος στο ύψος του πέναλτι.

Η πρώτη ευκαιρία της Τότεναμ στην επανάληψη ήρθε στο 63’, με τον Κουρτουά να μπλοκάρει σταθερά το σουτ του Έρικσεν μέσα από την περιοχή. Ο Ποκετίνο έριξε και δεύτερο επιθετικό (Γιάνσεν), ο Κόντε έβαλε στο ματς ακόμα έναν αμυντικό (Ιβάνοβιτς) και νικητής αποδείχθηκε ο Ιταλός, αφού η Τσέλσι δεν επέτρεψε στους «πετεινούς» να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις. Μάλιστα στο 90’ ο Γουίλιαν είχε «χρυσή» ευκαιρία για το 3-1, αστοχώντας από πλεονεκτική θέση.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.