Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ξένους διαιτητές στη Σούπερ Λιγκ πρότεινε ο υφυπουργός Αθλητισμού

Ξένους διαιτητές στη Σούπερ Λιγκ πρότεινε ο υφυπουργός Αθλητισμού

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/11/2016 18:48
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συναντήθηκε με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και του πρότεινε ορισμό ξένων διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λιγκ, αλλά και ίδρυση σχολής διαιτησίας.

Συνάντηση με τον επιτετραμμένο FIFA και UEFA στην Ελλάδα, Κωστάκη Κουτσοκούμνη είχε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/11) στα γραφεία της ΕΠΟ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Όπως έγινε γνωστό, ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού πρότεινε τον ορισμό ξένων διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λιγκ για διάστημα που θα οριστεί από κοινού, καθώς και την ίδρυση σχολής διαιτησίας προκειμένου αυτή να λειτουργήσει έπειτα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα σε επαγγελματικό καθεστώς.

Παράλληλα κάλεσε ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ σε άμεση συνάντηση, προκειμένου να σταματήσει η στοχοποίηση των ανθρώπων του ποδοσφαίρου από τον Τύπο, αλλά και για να ακούσει την άποψή τους για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της προαγωγής φαινομένων βίας.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:


«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον επιτετραμμένο FIFA και UEFA στην Ελλάδα, κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, τον πρόεδρο της Π.Δ.Ε. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Νίκο Δρόσο, καθώς και τον Νομικό Σύμβουλο της UEFA, κ. Άντζελο Ρηγόπουλο.

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή και συνεχή συνεργασία με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες και την ΠΔΕ της ΕΠΟ, με στόχο την εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου και την επιστροφή στην κανονικότητα. Οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα κοινό πλάνο αντιμετώπισης της έκρυθμης, στην παρούσα φάση, κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τα αλλεπάλληλα φαινόμενα βίας.

Από την πολιτική ηγεσία προτάθηκε ο ορισμός ξένων διαιτητών στους αγώνες της Σούπερ Λίγκας για διάστημα που θα οριστεί από κοινού εν ευθέτω χρόνω, ίδρυση σχολής διαιτησίας, ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ελληνική διαιτησία να λειτουργήσει σε επαγγελματικό καθεστώς και τονίστηκε η ανάγκη αντιμετώπισης των πολεμικών καλεσμάτων από τον Τύπο με στόχο την προαγωγή φαινομένων βίας.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα Τύπου, ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε συνάντηση με τα προεδρεία των οικείων δημοσιογραφικών Ενώσεων ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ, ώστε να ακούσει την άποψή τους και να συνυπολογίσει τις εκτιμήσεις τους, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.