Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ήττα-«καμπανάκι» για Εθνική πριν τη Βοσνία

Ήττα-«καμπανάκι» για Εθνική πριν τη Βοσνία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/11/2016 23:13
Η Ελλάδα γνώρισε φιλική ήττα με 1-0 απ' την Λευκορωσία στο «Γ. Καραϊσκάκης», προβληματίζοντας με την εμφάνιση της τέσσερις ημέρες πριν την αναμέτρηση με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Προηγήθηκαν με Παλιτσέβιτς (14’) οι φιλοξενούμενοι, βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος η «γαλανόλευκη», που παρατάχθηκε με πολλές «ρεζέρβες».

Η Λευκορωσία έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί 5 αγώνων της Εθνικής Ελλάδας, παίρνοντας φιλική νίκη με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε τη «γαλανόλευκη» με αρκετές αλλαγές και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε αποκαρδιωτική εμφάνιση, με τους περισσότερους διεθνείς να εμφανίζονται αδιάφοροι.

Ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Σταφυλίδη, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Οικονόμου και Πέτσο, στον άξονα τους Τζιόλη και Σάμαρη, τον Μάνταλο σε οργανωτικό ρόλο, ενώ στην επίθεση τους Γιαννιώτα, Καρέλη και Βέλλιο.

Η Εθνική ξεκίνησε νωθρά στο παιχνίδι και στο 9’ η Λευκορωσία είχε καλή στιγμή με σουτ του Λάπτσεβ, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η φάση αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή, αφού στο 14’ ο Παλιτσέβιτς «έγραψε» το 1-0 με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Γλύκο.

Στο 16’ ο Έλληνας γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Λαπτσέβ και δύο λεπτά μετά το σουτ στην κίνηση από τον Σαβίτσκι πέρασε άουτ. Η Εθνική δεν είχε ούτε μια ευκαιρία της προκοπής στο πρώτο μέρος και στο 34’ ο Γλύκος χρειάστηκε να επέμβει ξανά, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Κέντις.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Σκίμπε πέρασε στο ματς τους Παπασταθόπουλο, Διαμαντάκο και Ταχτσίδη στη θέση των Μανιάτη, Σάμαρη και Μάνταλου. Η «γαλανόλευκη» ανέβασε σημαντικά την απόδοση της, ωστόσο η υπεροχή της ήταν φλύαρη, αφού οι παίκτες του Σκίμπε δυσκολεύονταν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία της Λευκορωσίας.

Λίγο πριν την συμπλήρωση 70’ στο ματς ο Σκίμπε έριξε τον Κώστα Φορτούνη και ο άσος του Ολυμπιακού δημιούργησε την πρώτη μεγάλη στιγμή με μακρινό σουτ, υποχρεώνοντας τον Τσέρνικ να διώξει σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Καρέλης έβγαλε τη σέντρα για τον Διαμαντάκο, όμως το σουτ του τελευταίου από καλή θέση ήταν αποκαρδιωτικό.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν χωρίς μεγάλες φάσεις και το 1-0 υπέρ της Λευκορωσίας έμεινε μέχρι το φινάλε. Η «γαλανόλευκη» στρέφει πλέον την προσοχή της στο ματς της Κυριακής με την Βοσνία, που ενδέχεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Ελλάδα: Γλύκος, Μανιάτης (46’ Παπασταθόπουλος), Οικονόμου, Κ. Παπαδόπουλος (87' Τοροσίδης), Σταφυλίδης (75’ Τζαβέλλας), Τζιόλης, Σάμαρης (46’ Ταχτσίδης), Μάνταλος (46’ Διαμαντάκος), Γιαννιώτας (69’ Φορτούνης), Καρέλης, Βέλλιος.

Λευκορωσία: Τσέρνικ, Σίτοφ, Παλιακόφ (46’ Μαρτίνοβιτς), Παλίτσεβιτς (46’ Βαλάτσκο), Σαβίτσκι (72’ Ρίος), Χλεμπ (57’ Γκορτζέιτσουκ), Νιαχάιτσικ, Κέντις (62’ Κορτσούν), Μαέφσκι, Φιλιπένκα, Λάπτσεφ (62’ Κορνιλένκο).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.