Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουρίνιο: «Δεν μπορούν να με διαγράψουν από την ιστορία της Τσέλσι»

Μουρίνιο: «Δεν μπορούν να με διαγράψουν από την ιστορία της Τσέλσι»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/10/2016 23:49
Ο Ζοζέ Μουρίνιο αναφέρθηκε στην επιστροφή του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τονίζοντας πως δεν έφυγε με άσχημα συναισθήματα από την Τσέλσι και πως κανείς δεν μπορεί να τον διαγράψει από την ιστορία του συλλόγου. Τι είπε για το ενδεχόμενο επιστροφής.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της Τσέλσι, πληρώνοντας την εφιαλτική πορεία των Λονδρέζων στην Πρέμιερ Λιγκ. Δέκα μήνες μετά, ο Πορτογάλος θα επιστρέψει ως αντίπαλος στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ενόψει του Κυριακάτικου (23/10) ντέρμπι των «μπλε» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο «Special One» μίλησε στο «Sky Sports» για τα συναισθήματα που ένιωσε μετά τη δεύτερη αποχώρηση του από την Τσελσι, για το πώς περιμένει να τον υποδεχτεί ο κόσμος, αλλά και για το ενδεχόμενο επιστροφής. Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Τους έδωσα τίτλους και ο κόσμος έζησε κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του, οπότε αποχώρησα με την αίσθηση πως έκανα τη δουλειά μου. Δεν νομίζω πως το θέλουν (σ.σ. να τον αποδοκιμάσουν), αλλά και να το θέλουν, κανείς δεν μπορεί να με διαγράψει από την ιστορία της Τσέλσι. Ανήκουν και αυτοί στη δική μου ιστορία.

Δεν περιμένω αρνητική αντίδραση από τον κόσμο, παρότι θα φοράω τα σήμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν έχει σημασία βέβαια αν θα με αποδοκιμάσουν ή το αντίθετο. Θα τους είμαι πάντα ευγνώμων. Ξεκινήσαμε τόσες χαρούμενες και ιστορικές στιγμές για τον σύλλογο
».

Για την απόλυση του, ανέφερε: «Η απόλυση είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αρκετοί μεγάλοι προπονητές έχουν απολυθεί. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβεί σε όλους. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να με απολύσει, δείχνοντας ότι οι οπαδοί δεν έχουν δύναμη. Έδειχναν σε κάθε παιχνίδι ότι με ήθελαν, όμως αυτό είναι το προφίλ του συλλόγου, οι οπαδοί δεν έχουν δύναμη.

Σε μερικούς συλλόγους, κυρίως στην Λατινική Αμερική, οι οπαδοί έχουν πραγματική δύναμη στο διοικητικό συμβούλιο και στις αποφάσεις. Όμως στην Τσέλσι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και ο κ. Αμπράμοβιτς αποφάσισε να με διώξει. Παρόλα αυτά, έφυγα χωρίς να πω κανένα άσχημο λόγο για κανέναν
».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Τσέλσι στο μέλλον, ο Πορτογάλος εμφανίστηκε αρνητικός: «Ελπίζω όχι, ειλικρινά. Ο λόγος είναι ότι θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στην Γιουνάιτεντ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ψάξω για άλλο σύλλογο, οπότε ελπίζω να μην επιστρέψω».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.