Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Έριξε τέσσερα στην Μπαρτσελόνα η Θέλτα!

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Έριξε τέσσερα στην Μπαρτσελόνα η Θέλτα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/10/2016 23:44
Η Θέλτα κέρδισε με 4-3 την Μπαρτσελόνα στο Βίγκο, αφήνοντας τους Καταλανούς στην 4η θέση της βαθμολογίας! Σίστο (23’), Ασπας (31’), Ματιέ (33’ αυτ.) και Ερνάντες (77’) τα γκολ των γηπεδούχων, μείωσε με Πικέ (58’, 87') και Νεϊμάρ (64’ πεν.) η ομάδα του Ενρίκε, που ηττήθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στο ίδιο γήπεδο.

Αφιλόξενη έδρα για δεύτερη σερί χρονιά αποδείχθηκε το «Μπαλαίδος» για την Μπαρτσελόνα. Μετά το περσινό 4-1, η Θέλτα κέρδισε με 4-3 τους Καταλανούς και τους έριξε στην τέταρτη θέση με -2 από Ρεάλ-Ατλέτικο και -1 από Σεβίλλη.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήθελε τη νίκη για να περάσει στην κορυφή, μετά την εντός έδρας γκέλα της Ρεάλ με την Εϊμπάρ (1-1). Ωστόσο, η Θέλτα είχε άλλα σχέδια και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις, πέτυχε τρία γκολ στο διάστημα 23’-33’, με αποτέλεσμα να γίνει η πρώτη ισπανική ομάδα μετά τη Βιγιαρεάλ το 2007 που σκοράρει τρεις φορές στο πρώτο μέρος κόντρα στους Καταλανούς.

Στο 23’, μετά από λάθος του Μπουσκέτς, ο Άσπας έβγαλε κάθετη πάσα στον Σιστό και αυτός με εύστοχο πλασέ άνοιξε το σκορ για τη Θέλτα. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Άσπας έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, όμως στο 31’ ο Ισπανός πήρε τη μπάλα από βαθιά μπαλιά του Καμπράλ, απέφυγε τον Πικέ και με διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 2-0.

Δύο λεπτά μετά, η Μπαρτσελόνα δέχτηκε και τρίτο! Νέο λάθος στο κέντρο, με τον Βας να βγάζει κάθετη μπαλιά για τον Άσπας και τον Ματιέ να στέλνει με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0!

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ενρίκε έριξε στο ματς τον Ινιέστα (έφτασε τις 600 συμμετοχές με την Μπαρτσελόνα), αντί του Ραφίνια, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3 (από 4-4-2 που ήταν αρχικά). Μάλιστα, ο έμπειρος άσος έδωσε την ασιστ στο γκολ-κεφαλιά του Πικέ στο 58’ το οποίο έβαλε τους Καταλανούς στο ματς.

Πέντε λεπτά μετά, ο Νεϊμάρ μείωσε το σκορ σε 3-2, μετουσιώνοντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Γκόμες. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Μπαρτσελόνα βρίσκονταν κοντά σε μια μεγάλη ανατροπή, η γκάφα του Τερ Στέγκεν της… έκοψε τα πόδια. Ο Άλμπα γύρισε τη μπάλα στον Γερμανό γκολκίπερ, αυτός έψαχνε πάσα αντί για βολέ και όταν επιχείρησε να τη δώσει πίσω στον Ισπανό, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι ου Ερνάντες και κατέληξε στα δίχτυα! Μάλιστα, δύο λεπτά μετά ο Άσπας αστόχησε σε τετ-α-τετ, χάνοντας την ευκαιρία να τελειώσει το ματς.

Η Μπαρτσελόνα έμεινε ζωντανή και στο 87’ έφτασε ξανά σε απόσταση ενός γκολ με δεύτερο γκολ-κεφαλιά του Πικέ! Οι Καταλανοί τα έπαιξαν όλα για όλα και είχαν δύο καλές στιγμές με Νεϊμάρ (90’) και Πικέ (90+2’) για την ισοφάριση. Η Θέλτα άντεξε την πίεση και πήρε μεγάλη νίκη, λίγες μόνο ημέρες μετά από αυτή κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Γιουρόπα Λιγκ.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.