Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Νίκη κορυφής για Παναθηναϊκό

Σούπερ Λιγκ: Νίκη κορυφής για Παναθηναϊκό

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/10/2016 20:13
Με γκολ του Μπέργκ από τα… αποδυτήρια (1’) και δύο εύστοχα πέναλτι του Λεντέσμα (39’, 88’), ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Με δέκα από 55’ (Φαρίνια) οι Αρκάδες, που μείωσαν στο 67’ με πέναλτι του Ιωαννίδη. «Σαλάτα» τα έκανε ο Καλογερόπουλος με τις υποδείξεις πέναλτι

Μετά την ισοπαλία στο Αγρίνιο και την ήττα στο Βίγκο από τη Θέλτα, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 3-1 του Αστέρα στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» έκαναν τα εύκολα… δύσκολα, ωστόσο πήραν τη νίκη και πλέον περιμένουν το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» για να δουν αν θα παραμείνουν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προηγήθηκε πριν τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού. Στα 23 δευτερόλεπτα, ο Λεντέσμα έδωσε στον Λουντ, αυτός γύρισε στον Μπέργκ και ο Σουηδός με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Στραματσόνι δεν έμεινε εκεί, αφού πίεσε για ένα δεύτερο τέρμα, εν αντιθέσει με τον Αστέρα, που έδειξε επηρεασμένος από το γρήγορο γκολ. Στο 18’ ο Ιμπάρμπο γύρισε τη μπάλα προς το ύψος του πέναλτι, ωστόσο Λουντ και Μπέργκ δεν βρήκαν τη μπάλα. Στον αντίποδα, ο Αστέρας έγινε για πρώτη φορά απειλητικός στο 25’, με τον Μάσα να αστοχεί με σουτ έξω από την περιοχή.

Δέκα λεπτά μετά, ο Μπέργκ δεν κατάφερε να ευστοχήσει με πλασέ στην κίνηση, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Βιγιαφάνες έφυγε άουτ. Ωστόσο στο 38’ ο Αργεντινός κέρδισε πέναλτι, σε μια λανθασμένη απόφαση του Καλογερόπολου, αφού ο παίκτης του «τριφυλλιού» φάνηκε να πέφτει μόνος του και όχι από το μαρκάρισμα του Γιαννούλη. Ο Λεντέσμα ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 2-0.

Ο Αστέρας πατούσε καλύτερα στην επανάληψη, όμως στο 55’ ο Φαρίνα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη διότι έφτυσε (!) τον Κουτρουμπή. Τέσσερα λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το 3-0 έχοντας δοκάρι με κεφαλιά του Ιμπάρμπο. Ο Αστέρας γλίτωσε το 3-0 και στο 65’ κατάφερε να επιστρέψει στο ματς με εύστοχο πέναλτι του Τσιλιανίδη. Βέβαια η απόφαση του Καλογερόπουλου ήταν λανθασμένη, αφού ο Ιβανόφ έκανε τάκλιν στον Γιαννούλη μετά το σουτ του τελευταίου και ενώ η μπάλα είχε καταλήξει άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αστέρας έφτασε μία ανάσα από το 2-2, όταν ο Στανισάβλιβιτς κινήθηκε στην πλάτη του Ιβανόφ, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Τσιλιανίδη, αλλά ο Ζέκα με σωτήριο τάκλιν έσωσε τους γηπεδούχους από την ισοφάριση. Το τελικό 3-1 ήρθε στο 88'. Ο Στανισάβλιεβιτς ανέκοψε αντικανονικά τον Χουλτ και ο Λεντέσμα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα από την άσπρη βούλα.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.