Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Θρίαμβος για Ολυμπιακό στο ντέρμπι

Σούπερ Λιγκ: Θρίαμβος για Ολυμπιακό στο ντέρμπι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/10/2016 22:22
Σε θρίαμβο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την απόλυτη υπεροχή και πήραν εμφατική νίκη με 3-0, επιστρέφοντας στις νίκες μετά τις δύο σερί ήττες από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ. Ιντέγε (7’), Μάρτινς (64’) και Φορτούνης (79’) οι σκόρερ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» με αντίπαλο την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι και πήραν εμφατική νίκη με 3-0, έχοντας τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η «Ένωση» δεν μπήκε ποτέ στο ματς, έδειξε αδυναμία να αντιδράσει στο γρήγορο γκολ των γηπεδούχων και έκανε εμφανή την παρουσία της μόνο στα τελευταία λεπτά, μετά τη χαλάρωση που έδειξε η άμυνα των Πειραιωτών.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν διάβασε καθόλου σωστά το παιχνίδι, άφησε στον πάγκο τον Αραβίδη, ενώ η επιλογή του να βάλει τον Λαμπρόπουλο αντί του Σιμόες δίπλα στον Γιόχανσον αποδείχθηκε ατυχής. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, με τον Μάρτινς να αποδεικνύεται παίκτης-«κλειδί» στον άξονα. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος πραγματοποίησε το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι για φέτος.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 7ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ιντέγε. Μετά από λάθος του Γιόχανσον, ο Φορτούνης βρήκε τον Σεμπά, αυτός έδωσε στο Ιντέγε και ο Νιγηριανός από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας… φωτιά στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 10’ έφτασαν μια… ανάσα από το 2-0, έχοντας δοκάρι με σουτ του Σεμπά μέσα από την περιοχή. Οι παίκτες του Μπέντο ήταν συνεχώς στην επίθεση, ψάχνοντας τον τρόπο για να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 22’ το σουτ του Μποτία κατέληξε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε το πλασέ του Φιγκέιρας στο 27’. Η ΑΕΚ είχε γίνει απειλητική ένα λεπτό νωρίτερα, με τον Καπίνο να διώχνει με το πόδι το επικίνδυνο γύρισμα του Μάνταλου. Η «Ένωση» προσπάθησε να δείξει σημάδια αντίδρασης, με το σουτ του Πατίτο στο 30’ να κοντράρει στον Ντα Κόστα και να καταλήγει κόρνερ. Μάλιστα, στη συνέχεια ο Μάνταλος επιχείρησε να σκοράρει από το σημαιάκι, με τον Καπίνο όμως να βρίσκονταν σε ετοιμότητα.

Οι παίκτες του Κετσπάγια αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, με τον Μάρτινς να αποτελούσε παίκτη-«κλειδί» στο κέντρο του Ολυμπιακού. Μάλιστα στο 34’ ο Πορτογάλος πήγε να σκοράρει με ωραίο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Φιγκέιρας έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Ιντέγε, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε για λίγο να πιάσει την κεφαλιά. Η τελευταία καλή στιγμή ήρθε στο 42’, με τον Λέσκοτ να κόβει σωτήρια το σουτ του Φορτούνη.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Μπέντο έριξε στο ματς τον Βιάνα αντί του Μποτία, που ένιωθε ενοχλήσεις και έμεινε στα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και στο ξεκίνημα του β’ μέρους, κυνηγώντας ένα δεύτερο γκολ. Στο 58’ οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν την αποβολή του Πατίτο, που χτύπησε αντικανονικά τον Φιγκέιρας και στο ίδιο λεπτό ο Κετσπάγια τον απέσυρε, ρίχνοντας στο ματς τον Πέκχαρντ.

Η ΑΕΚ αδυνατούσε να απειλήσει και στο 64’ ο Ολυμπιακός πέτυχε δεύτερο γκολ. Μετά από τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλου, ο Μάρτινς έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με άψογο τελείωμα, «έγραψε» το 2-0. Λίγα λεπτά μετά, ο Μπέντο απέσυρε τον σκόρερ για να βάλει τον Καμπιάσο, ενώ ο Κεπτσάγια έριξε στο ματς τον Πλατέλλα αντί του Χριστοδουλόπουλου. Στο 71’ ο Ανέστης έσωσε σωτήρια το πλασέ του Σεμπά, όμως στο 79’ ο Φορτούνης κατάφερε να «γράψει» το 3-0 με τρομερό σουτ, έχοντας και σύμμαχο την τύχη, αφού η μπάλα πήρε τρομερή ταχύτητα μετά την κόντρα που έβαλε ο Λαμπρόπουλος.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να μειώσει σε 3-1 στο 84’, όταν μετά από λάθος ανάμεσα σε Ντε λα Μπέγια και Ντα Κόστα, ο Μανταλος βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, αλλά έκανε κακό πλασέ και η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά μετά, έπειτα από νέο λάθος στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, ο Μπακασέτας σημάδεψε το δοκάρι με πλασέ έξω από την περιοχή. Το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Ολυμπιακός επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στα νικηφόρα αποτελέσματα, με τον Μπέντο να κερδίζει πίστωση χρόνου. Αντίθετα, τα πράγματα δείχνουν δυσοίωνα όσον αφορά το μέλλον του Κεπτσάγια στον πάγκο της ΑΕΚ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.