Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Έκανε το πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/8/2016 23:57
Το πρώτο βήμα για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έκανε ο Ολυμπιακός. Με γκολ του Σεμπά (27’) οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 1-0 την Αρούκα στην Πορτογαλία και πλέον καλούνται να «σφραγίσουν» την πρόκριση στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης».

Χωρίς να κλέψει τις εντυπώσεις με την απόδοση του, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 την Αρούκα στην Πορτογαλία και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ενόψει της ρεβάνς (25/8) στο «Γ. Καραϊσκάκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο από το ξεκίνημα του αγώνα, ψάχνοντας τον τρόπο για να διασπάσουν την διπλή ζώνη άμυνας των Πορτογάλων. Η πρώτη καλή φάση για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο ήρθε στο 15’, με τον Σεμπά να επιχειρεί το σουτ στο ύψος της περιοχής και τον Μπρακάλι να αποκρούει με τα δύο χέρια. Στο 21’ ο Ιντέγε δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από θέση βολής, όμως στο 27’ ο Καμπιάσο βρήκε ωραία τον Πάρντο, αυτός γύρισε στον Σεμπά και ο Βραζιλιάνος «έγραψε» το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο στο πρώτο μέρος, ωστόσο στην επανάληψη προβλημάτισε αρκετά στην άμυνα και επέτρεψε στην Αρούκα να απειλήσει την εστία του. Ενδεικτική η φάση του 72’ με τον Γκονζάλες, ο οποίος πέρασε από τους Μποτία, Φιγκέιρας και Ντα Κόστα, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον Καπίνο, με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού να κρατά το 1-0. Στο επόμενο λεπτό ο Μπέντο αντικατέστησε τον Τσόρι με τον νεαρό Ανδρούτσο, ο οποίος έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν την εικόνα του πρώτου μέρους, όμως στο 80’ έφτασαν μια «ανάσα» από το 2-0. Ο Σεμπά γύρισε εξαιρετικά τη μπάλα στον Καμπιάσο, όμως ο Αργεντινός δεν κατάφερε να σκοράρει με πλασέ στην κίνηση. Στο 84’ ο Καπίνο έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Βαλέντε και τα υπόλοιπά λεπτά κύλησαν με τους Πειραιώτες να βγάζουν αρκετό άγχος. Μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Μποτία έδιωξε τη μπάλα σε αντίπαλο, όμως στη συνέχεια διόρθωσε το λάθος του και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.