Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος και μισή πρόκριση για ΠΑΣ Γιάννινα!

Προκρ. Γιουρόπα Λιγκ: Θρίαμβος και μισή πρόκριση για ΠΑΣ Γιάννινα!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/7/2016 22:55
Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του, ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε με 3-0 την Όντ στους Ζωσιμάδες και βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Μιχαήλ (7’), Ναδάλες (31’) και Ακόστα (68’) οι σκόρερ για τους Γιαννιώτες.

Κάθε άλλο παρά… πρωτάρης δεν έδειξε ότι ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του. Οι Γιαννιώτες κέρδισαν με το εμφατικό 3-0 την Όντ στους Ζωσιμάδες και έκαναν μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, παίρνοντας το προβάδισμα από το 7ο λεπτό του αγώνα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ακόστα, ο Μιχαήλ μπήκε στη φάση και με ωραίο πλασέ, άνοιξε το σκορ για τους Γιαννιώτες, πετυχαίνοντας το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ στην ιστορία του συλλόγου.

Μετά το 1-0 η Όντ είχε την κατοχή και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ, χωρίς αποτέλεσμα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτα αποτελεσματικοί και στο 31’ ήρθε το 2-0. Ο Καρανίκας έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ναδάλες με πλασέ εντός περιοχής έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Η πρώτη ευκαιρία των Νορβηγών ήρθε στο 33’, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Γιόχανσεν. Ένα λεπτό μετά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απομάκρυνε σωτήρια την κεφαλιά του Ακαμπουέζε, κρατώντας το 2-0 μέχρι το ημίχρονο.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Όντ συνέχισε να ψάχνει το γκολ για να επιστρέψει στο ματς. Στο 51’ η κεφαλιά του Χάγκεν κατέληξε άουτ, ενώ στο 54’ το σουτ του Νίλσεν δεν βρήκε στόχο. Οχτώ λεπτά μετά, ο Πασχαλάκης μπλόκαρε την κεφαλιά του Γιόχανσεν και στο 63΄ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ, με τον Ναδάλες να επιχειρεί το σουτ και τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Φερφελής βγήκε τετ-α-τετ με τον Ρόσμπαχ, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα στην περιοχή κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Φερφελής βγήκε ξανά απέναντι στον Ρόσμπαχ, ο Νορβηγός γκολκίπερ κατάφερε να αποκρούσει, όμως ο Ακόστα πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έγραψε το 3-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Νορβηγοί έψαξαν ένα εκτός γκολ για να αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς. Αυτό δεν ήρθε, το 3-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι Γιαννιώτες βρίσκονται με το… ενάμιση πόδι στον 3ο προκριματικό γύρο. Μάλιστα, την Παρασκευή (15/7) θα μάθουν τον αντίπαλο που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, εφόσον φυσικά «σφραγίσουν» την πρόκριση.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.