Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Στους «8» με πεντάρα η Τσέλσι, έξω Σίτι και Τότεναμ

Κύπελλο Αγγλίας: Στους «8» με πεντάρα η Τσέλσι, έξω Σίτι και Τότεναμ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/2/2016 19:54
Η Μάντσεστερ Σίτι κατέβηκε με τα… τρίτα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και η Τσέλσι την διέλυσε με 5-1, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Πρόκριση στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για Κρίσταλ Πάλας, 1-0 την Τότεναμ. Δείτε τα ζευγάρια στα προημιτελικά.

Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Αγγλίας «σφράγισε» η Τσέλσι, η οποία διέλυσε με 5-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι προτίμησε να ξεκουράσει τους βασικούς του ποδοσφαιριστές ενόψει των δύο κρίσιμων αγώνων με Ντιναμό Κιέβου (Τσάμπιονς Λιγκ) και Λίβερπουλ (τελικός Λιγκ Καπ), παρατάσσοντας ομάδα με έξι παίκτες κάτω των 20 ετών! Αντίθετα, ο Γκους Χίντινκ παρέταξε την Τσέλσι με βασικούς, αφού έχει ξεκαθαρίσει πως βασικός στόχων των «μπλε» είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου.

Το παιχνίδι μετατράπηκε σε μονόλογο των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν δοκάρι στο 13’ με τον Πέδρο και στο 35’ ο Ντιέγκο Κόστα άνοιξε το σκορ, έπειτα από γύρισμα του Αζάρ. Ωστόσο, οι «μπλε» έμειναν στους… πανηγυρισμούς και η Σίτι έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 37’ χάρη σε γκολ του 19χρονου Φαουπάλα.

Η Τσέλσι θα μπορούσε να απαντήσει άμεσα, όμως στο 40’ ο Καμπαγιέρο σταμάτησε το σουτ του Πέδρο από τα δύο μέτρα! Οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, ωστόσο στην επανάληψη, οι Λονδρέζοι «κλείδωσαν» την υπόθεση πρόκριση μέσα σε διάστημα έξι λεπτών.

Στο 47’, ο Γουίλιαν εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική κάθετη του Αζάρ και «έγραψε» το 2-1, ενώ στο 53’ ο Κέιχιλ έπιασε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Καμπαγιέρο, που είχε ευθύνη στο γκολ.Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύονταν να ακολουθήσει το ρυθμό και στο 67’ ο Αζάρ σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, κάνοντας τέσσερα τα τέρματα της ομάδας του. Στο 75’ ο νεοεισελθόντας Οσκάρ δεν κατάφερε να νικήσει τον Καμπαγιέρο από το σημείο του πέναλτι, όμως στο 89’ ο Τραορέ (που νωρίτερα είχε δοκάρι) έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της Σίτι για το τελικό 5-1.

Από την άλλη, εκτός Κυπέλλου έμεινε η Τότεναμ, καθώς οι «πετεινοί» γνώρισαν εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Κρίσταλ Πάλας, χάρη σε γκολ του Κέλι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο άλλο παιχνίδι, η Μπλάκμπερν προηγήθηκε στην έδρα της κόντρα στην Γουέστ Χαμ, ωστόσο τα «σφυριά» γύρισαν το ματς και πήραν εντυπωσιακή νίκη με 5-1, με τους Παγιέτ και Εμενίκε να πετυχαίνουν από δύο γκολ.

Με Έβερτον στα προημιτελικά η Τσέλσι


Μετά την αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι, έγινε η κλήρωση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Μάλιστα, οι «μπλε» θα έχουν θεωρητικά το δυσκολότερο έργο, καθώς να αντιμετωπίσουν την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ».

Από την άλλη, εφόσον η Άρσεναλ ξεπεράσει το εμπόδιο της Χαλ, θα αντιμετωπίσει στο «Έμιρειτς» την Γουότφορντ. Αντίστοιχα, εφόσον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν πέσει θύμα έκπληξης τη Δευτέρα (22/2) κόντρα στη Σριούσμπερι, θα υποδεχτεί την Γουέστ Χαμ στο «Όλντ Τράφορντ».

Τέλος, η Κρίσταλ Πάλας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ρέντινγκ, με τον νικητή να εξασφαλίζει εισιτήριο για το «Γουέμπλει» (οι ημιτελικοί είναι νοκ-άουτ ματς και γίνονται στο γήπεδο-στολίδι του Λονδίνου).

Τα τέσσερα ζευγάρια:

Ρέντινγκ – Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον – Τσέλσι
Άρσεναλ/Χαλ – Ρέντινγκ
Σριούσμπερι/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.