Forum / Συζητήσεις

Επιλογή κατηγορίας » Συζήτηση για το Στοίχημα » το ενστικτο και το στοιχημα
01/10/2015 11:42
απο οτι ξερετε ασχολουμαι εκατα κυριο λογο με την στατιστικηοσον αφορα το στοχημα θεμα προδιαλογισμο θα εινα σημερα οτι πρεπει να εμπιστευομαστε και το ενστικτο μας.Tο ένστικτό μας είναι ιδιαίτερα απαραίτητο τώρα, σε μια εποχή που δεχόμαστε αδιάκοπα πλήθος ερεθισμάτων και πληροφοριών, τις οποίες είναι αδύνατο να επεξεργαστούμε αναλυτικά και οι οποίες, αντί να ενισχύουν, μάλλον αποδυναμώνουν και υποσκάπτουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων. Xωρίς τη διαισθητική γνώση, θα μας ήταν πάρα πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εκτιμήσουμε και να σταθμίσουμε τις πληροφορίες μας, να διαμορφώσουμε τελικά μια άποψη που να ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις αντιλήψεις μας.

επιστημονικα οπως μας το περιγραφει η κ. Λουίζα Βογιατζή [συμβουλευτική ψυχολόγος].Tι είναι, λοιπόν, η διαίσθηση; Eίναι γρήγορη και άμεση γνώση ή με άλλα λόγια είναι όταν βασιζόμαστε στην άμεση αίσθησή μας για να προχωρήσουμε σε μια πράξη ή μια απόφαση. Yπεύθυνη γι’ αυτήν είναι η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου, η οποία εργάζεται «στο περιθώριο» με τρόπο πιο συνοπτικό, ολιστικό, συναισθηματικό και συνειρμικό, σε αντίθεση με την αριστερή πλευρά, που είναι υπεύθυνη για τη δομημένη και αναλυτική σκέψη και εργάζεται πιο εστιασμένα, εξειδικευμένα, οργανωμένα. Kαι πώς ακριβώς δουλεύει αυτή η δεξιά πλευρά; Στα βάθη του ασυνειδήτου μας βρίσκονται αποθηκευμένες αμέτρητες αναμνήσεις, αισθητηριακές και συναισθηματικές εμπειρίες, χωρίς απαραίτητα να τις έχουμε «επικυρώσει», με άλλα λόγια χωρίς να μας έχει γίνει συνειδητά αισθητή η είσοδός τους εκεί.


01/10/2015 11:47
Δεν είχα πρόθεση. Μίλησε το ένστικτο”, είπε ο γάλλος ποδοσφαιριστής Τιερί Ανρί απαντώντας απολογητικά στη διεθνή κατακραυγή μετά τη χρησιμοποίηση του χεριού του για την επίτευξη ενός γκολ, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκριση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γαλλίας και τον αποκλεισμό της Ιρλανδίας από τα τελικά του Μουντιάλ. Εάν δεν το ήθελε ο ίδιος ο Ανρί, τότε ποιος το ήθελε; Υπάρχει πράγματι αυτός ο Θεός του ενστίκτου; Η κοινή εμπειρία επιμένει ότι υπάρχει, παρά το γεγονός ότι τα σύγχρονα εγχειρίδια Ψυχολογίας έχουν περιορίσει δραματικά τις αναφορές τους στα ένστικτα, τα οποία προτιμούμε σήμερα να ονομάζουμε ενστικτώδεις παρορμήσεις.

03/10/2015 18:31
Πολύ ωραίο το θέμα σου.

Σίγουρα τα όσα αναφέρεις είναι σωστά.

Επίτρεψέ μου να προσθέσω κι΄εγώ κάτι.

Αναφέρεις ότι χωρίς τη διαίσθηση (ένστικτο), το σύνολο των διατιθέμενων πληροφοριών,υποσκάπτουν την ανάγκη λήψης απόφασης.

Προφανώς αυτό συμβαίνει όταν οι πληροφορίες είναι ασύνδετες ίσως και αντιφατικές. Γιατί διαφορετικά είναι πολύτιμες.

Κατά το ένστικτο, δεν λειτουργεί ο εγκέφαλος, αλλά στην απόφαση (για δράση) από διαίσθηση, ο εγκέφαλος δουλεύει. Μάλλον λοιπόν πρέπει να μιλάμε για διαίσθηση στην πρόβλεψη ενός αγώνα.

Αν πρέπει να λάβω μία απόφαση διαίσθησης, μέσα από ασύνδετες και ίσως αντιφατικές πληροφορίες, αυτή διαφέρει από την τυχαία απόφαση, κατά τον βαθμό υπευθυνότητας. Η απόφαση από διαίσθηση είναι προσωπική, ενώ από τύχη είναι απρόσωπη. Η σωστή διαίσθηση δεν είναι "θείο χάρισμα", αλλά αποτέλεσμα πλούσιας εμπειρίας. Δηλαδή, τα ασύνδετα και αντιφατικά δεδομένα, αντικαθίστανται με πλούσιο όγκο προηγούμενων αποτελεσμάτων. Όπου υπάρχει μεγάλη εμπειρία, εκεί και η διαίσθηση δεν κάνει λάθος !

Ελπίζω να μη σε κούρασα...


08/10/2015 12:00
εποικοδομητικη συζητηση

Απάντηση

Σχόλιο:  
 
Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.


Παίξε Online Στοίχημα

Δοκίμασε μία από τις παρακάτω δοκιμασμένες και νόμιμες Ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες: