3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 0-0: «Κόλλησαν» στο Αγρινιώτικο μπλοκ οι Πειραιώτες! (video)

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 0-0: «Κόλλησαν» στο Αγρινιώτικο μπλοκ οι Πειραιώτες! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
15/9/2024 20:29
Ο φλύαρος Ολυμπιακός «κόλλησε» στο 0-0 με τον άριστο τακτικά Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και υποχρεώθηκε στην πρώτη του απώλεια στο πρωτάθλημα ύστερα από τρεις νίκες. Πρώτος ιστορικός βαθμός για τους Αγρνιώτες στην έδρα των Πειραιωτών.

Μετά από 19 σερί νίκες επί του Παναιτωλικού, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει τους Αγρινιώτες. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με εξαιρετική εμφάνιση στο ανασταλτικό κομμάτι κράτησε στο 0-0 τους «ερυθρόλευκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πήρε βαθμό στο Φάληρο για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Οι Πειραιώτες με αρκετά αργό και μονοδιάστατο στυλ παιχνιδιού, δεν μπόρεσαν να βάλουν ιδιαίτερα προβλήματα στον Παναιτωλικό στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, ανέβασαν την απόδοση τους, είχαν δύο καλές στιγμές με τον Ελ Καμπί στο πρώτο τέταρτο και στο 61’ ο Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2 και ρίχνοντας στο ματς τους νεοφερμένους Γουίλιαν και Ολιβέιρα.

Παρά τα συντριπτικά ποσοστά κατοχής, ο Ολυμπιακός δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Παναιτωλικού, παίζοντας διαρκώς από τα άκρα χωρίς αποτέλεσμα. Η επόμενη κλασσική του ευκαιρία ήρθε στο 90+1’ με μια άστοχη κοντινή κεφαλιά του Ελ Κααμπί και το 0-0 έμεινε ως το φινάλε.

Ήταν η πρώτη απώλεια του Ολυμπιακού μετά από τρεις διαδοχικές νίκες, ενώ από την άλλη ο Παναιτωλικός έφτασε τους τέσσερις βαθμούς καθώς είχε προηγηθεί η νίκη επί του Πανσερραϊκού στο Αγρίνιο.Φλύαρος ο Ολυμπιακός, πιο ουσιαστικός ο Παναιτωλικός

Ο Ολυμπιακός πήρε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς την εστία του Παναιτωλικού. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ δεν είχαν γρήγορη κυκλοφορία και δεν κατάφεραν να φτιάξουν τη μεγάλη φάση, αφού όλα τα σουτ που επιχείρησαν έβρισκαν στους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Στον αντίποδα, οι Αγρινιώτες είχαν μια σημαντική στιγμή στο 41’ με τον Μαυρία ο οποίος έφυγε στην πλάτη των αμυντικών και έκανε σουτ από πλάγια θέση το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Μπουζούκη στο 44’ με το 0-0 να μένει ως το ημίχρονο.

Δύο καλές ευκαιρίες με Ελ Καμπί στο ξεκίνημα της επανάληψης

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές με τον Ολυμπιακό να απειλεί για πρώτη φορά στο 47’, όταν από σέντρα του Έσε ο Ελ Καμπί δεν μπόρεσε από κοντά να βρει εστία στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Δέκα λεπτά μετά ο Μαροκινός φορ σπατάλησε νέα μεγάλη ευκαιρία αφού μετά από λάθος του Μλάντεν βρέθηκε σε τετ-α-τετ, αλλά ο αμυντικός του Παναιτωλικού πήρε το αίμα του πίσω απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή.

Τέσσερις αλλαγές ο Μεντιλίμπαρ, σύστημα με δύο φορ και ντεμπούτο Γουίλιαν-Ολιβέιρα

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα στο 61’ προχωρώντας σε τετραπλή αλλαγή και γυρνώντας το σύστημα σε 4-4-2. Στο ματς πέρασαν οι νεοφερμένοι Γουίλιαν και Ολιβέιρα, κάνοντας ντεμπούτο, όπως επίσης οι Κάρμο και Γιάρεμτσουκ, αντί των Βέλντε, Στάμενιτς, Πιρόλα και Τσικίνιο. Από την πλευρά του ο Πετράκης απάντησε με την είσοδο του Ρόα αντί του Ντίας ενώ πέρασε και τον Λουίς στη θέση του Μπελεβώνη.

Μονοδιάστατη «ερυθρόλευκη» ανάπτυξη και επόμενη κλασσική φάση στις καθυστερήσεις

Οι Πειραιώτες είχαν διαρκώς τη μπάλα στα πόδια τους αλλά συνέχισαν να δυσκολεύονται χαρακτηριστικά. Είναι ενδεικτικό ότι η επόμενη καλή στιγμή προέκυψε από κόντρα σε σουτ του Ολιβέιρα στο 69’, με τον Μαρτίνς να βρίσκει χώρο εντός περιοχής αλλά το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό. Τέσσερα λεπτά μετά οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με βολίδα του Ροντινέι λίγο μέσα από την περιοχή, όμως ο Τσάβες απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναιτωλικός προχώρησε σε τριπλή αλλαγή με τον τραυματία Λομόνακο να δίνει τη θέση του στον Μάιντεβατς ενώ στο ματς πέρασαν επίσης οι Στάγιτς και Κουρί στη θέση των Μαυρία και Μπουζούκη. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε και αυτός τις αλλαγές στο 82’ με τον Κοστίνια αντί του Ροντινέι.

Το παιχνίδι ήταν μονόπλευρο με τους «ερυθρόλευκους» να είχαν διαρκώς τη μπάλα στα πόδια τους, αλλά ήταν αρκετά προβλέψιμοι παίζοντας κυρίως με σέντρες από τα άκρα χωρίς να μπορούν να τροφοδοτήσουν τους δύο σέντερ φορ. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 84’ μ’ ένα σουτ του Ολιβέιρα το οποίο πέρασε ψηλά άουτ και τα εναπομείναντα λεπτά ως τα 90’ ήταν άκαρπα.

Ο διαιτητής Βεργέτης έδωσε οχτώ λεπτά καθυστερήσεων και στο πρώτο εξ αυτών ο Ολυμπιακός σπατάλησε τεράστια ευκαιρία με τον Ελ Καμπί ο οποίος αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Δύο λεπτά μετά το σουτ του Μαρτίνς λίγο μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ και άλλη μεγάλη φάση δεν υπήρξε. Ο Πανιατωλικός πήρε εξαιρετικό βαθμό στο ανασταλτικό κομμάτι, κράτησε το 0-0 ως το τέλος και πήρε τον πρώτο βαθμό της ιστορίας του στην έδρα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγα, Ροντινέι (83' Κοστίνια), Πιρόλα (61' Κάρμο), Ντόι, Έσε, Στάμενιτς (61' Ολιβέιρα), Τσικίνιο (61' Γιάρεμτσουκ), Βέλντε (61' Γουίλιαν), Ζέλσον, Ελ Κααμπί.

Παναιτωλικός: Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας (77' Στάγιτς), Τορεχόν, Πέρες, Μπουζούκης (77' Λαχούντ), Μπελεβώνης (69' Λουίς Μιγκέλ), Ντίας (61' Ρόα), Λομόνακο (77' Μάιντεβατς).

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες