9

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ελλάδα-Φινλανδία 3-0: Έδειξε χαρακτήρα και ξεκίνησε με νίκη στο ντεμπούτο Γιοβάνοβιτς

Ελλάδα-Φινλανδία 3-0: Έδειξε χαρακτήρα και ξεκίνησε με νίκη στο ντεμπούτο Γιοβάνοβιτς

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
7/9/2024 23:37
Η Ελλάδα επικράτησε με 3-0 της Φινλανδίας για την πρώτη αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β' Κατηγορίας και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το Nations League στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της.

Η «γαλανόλευκη» μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της στο πρώτο ημίχρονο όμως βρήκε δύο γκολ με τους Ιωαννίδη (23') και Κόλμαν (αυτ. 37') και έτσι πήγε με ένα σαφές προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν σαφώς ανώτερη, ο Ιωαννίδης στο 76' «σφράγισε» τη νίκη της μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα. Ντεμπούτο για τον Χρήστο Ζαφείρη που φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής. Η Ελλάδα πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, οι παίκτες έδειξαν όρεξη και φάνηκαν αποφασισμένοι να φέρουν μία επιτυχία.Πλέον το σύνολο του Γιοβάνοβιτς ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο την Τρίτη (10/9 21:45) σε ένα δυνατό τεστ που θα κρίνει σε ένα βαθμό και το ποιος θα διεκδικήσει τη 2η θέση.

Δύο ευκαιρίες, δύο γκολ και ισχυρό προβάδισμα

H Ελλάδα με την πίεση της στο ξεκίνημα του παιχνιδιού θέλησε να δημιουργήσει προβλήματα στη Φινλανδία αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους όταν στο 12' βγήκαν ωραία από τα δεξιά, ο Άντμαν έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Οι Φινλανδοί έδειχναν να πατάνε καλά στο γήπεδο όμως στο 24' η Ελλάδα ήταν αυτή που βρήκε το γκολ. Σε μία ανύποπτη φάση ο Χραντέτσκι έκανε λάθος κοντρόλ ανοίγοντας την μπάλα, ο Ιωαννίδης τον πίεσε, του την έκλεψε και την έστειλε πολύ εύκολα στα δίχτυα.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, με αυτούς του Κανέρβα να ψάχνουν αντίδραση. Η Φινλανδία ναι μεν είχε την κατοχή αλλά έφτανε δύσκολα στην εστία του Βλαχοδήμου κι έτσι η Ελλάδα βρήκε και δεύτερο γκολ στο 37'. ) Τσιμίκας έκανε το overlap από τα αριστερά, ο Μπουχαλάκης του έδωσε την μπάλα στον κατάλληλο χρόνο, με τον μπακ της Λίβερπουλ να την γυρίζει στην περιοχή και τον Κόλμαν να τη στέλνει άθελα του στα δίχτυα για το 2-0.

Η Φινλανδία θέλησε να μπει και πάλι στο παιχνίδι πριν τελειώσει το ημίχρονο, πίεσε και στο 43' ο Κόλμαν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή κι έκανε το σουτ με τον Μαυροπάνο όμως να επεμβαίνει σωτήρια και να διώχνει την μπάλα.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Ιωαννίδης έφυγε στην αντεπίθεση, «έσπασε» για τον Πέλκα αλλά το σουτ του τελευταίου ήταν αρκετά άστοχο.

Βελτιώθηκε η Ελλάδα κι έφτασε στη νίκη

Η Ελλάδα ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή στην αρχή του δεύτερου μέρους, με τον Τσιμίκα να ανεβαίνει και πάλι από τα αριστερά και να κάνει τη συρτή σέντρα, αλλά ο Πέλκας δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε για να της δώσει πορεία προς την εστία.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβτις είχαν σαφώς καλύτερη εικόνα στην επανάληψη και δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αντίπαλο της. Στο 69' ο Μπακασέτας θέλησε να απειλήσει με το δεξί αλλά ο Χραντέτσκι δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει ενώ λίγο μετά ο Πέλκας προσπάθησε με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού να σκοράρει αλλά δεν βρήκε στόχο.

Το καλό διάστημα της Εθνικής απέδωσε καρπούς στο 76' όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ιωαννίδης νίκησε τους πάντες στον αέρα και με ωραία κεφαλιά δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Χραντέτσκι «γράφοντας» το 3-0.

Η Φινλανδία έψαξε το γκολ της τιμής και είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο στο 82' όταν ο Πογιάνπαλο πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στα τελευταία λεπτά η Ελλάδα ήταν αυτή που έφτασε κοντά και σε τέταρτο γκολ, όταν ο Βαγιαννίδης έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Χραντέτσκι απέκρουσε με τα πόδια.

Ελλάδα (Iβάν Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Κουλιεράκης, Ρότα, Μπουχαλάκης (67' Ζαφείρης), Μάνταλος (67' Σιώπης), Μπακασέτας (77' Παυλίδης), Πέλκας, Χατζηγιοβάννης (46' Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (77' Βαγιαννίδης)

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Xραντέτσκι, Γκάλβεζ, Ιβάνοφ, Χοσκόνεν, Σταλ, Σούλερ (45' Νίσιλα), Πελτόλα, Καμαρά (82' Βάλτα), Αντμαν (63' Κέσκινεν), Λουντ (66' Γένσεν) , Κόλμαν (63' Πογιάνπαλο)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες