3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Παναθηναϊκός-Αστέρας Aktor 0-1: Θρίαμβος των Αρκάδων επί των  προβληματικών «πράσινων» (video)

Παναθηναϊκός-Αστέρας Aktor 0-1: Θρίαμβος των Αρκάδων επί των προβληματικών «πράσινων» (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
18/8/2024 22:05
Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Super League πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση.

Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν την κούραση και τις αλλαγές των «πράσινων» αλλά και το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 51' και πανηγύρισαν έτσι μία δίκαιη νίκη με σκόρερ τον Κρέσπι.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ήταν άνευρος, δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά την αποβολή του Ζέκα και ξεκίνησε έτσι με ήττα τις φετινές υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.Οι παίκτες του Ράσταβατς ήταν πολύ καλά στημένοι στο γήπεδο, πίεσαν και έδειξαν πως είχαν σχέδιο να πάρουν το παιχνίδι απέναντι σε έναν κουρασμένο και με πολλές αλλαγές Παναθηναϊκό ο οποίος πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι της Γαλλίας με τη Λανς τη Πέμπτη (22/8) για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Δεν φοβήθηκε ο Αστέρας, από μία μεγάλη ευκαιρία οι δύο ομάδες

Οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα έψαχναν τα πατήματα τους, με τον Παναθηναϊκό να έχει 9 αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και τον Αστέρα να φαίνεται πιο κινητικός στα πρώτα λεπτά.

Η πρώτη τελική προσπάθεια άνηκε στους Αρκάδες οι οποίοι βγήκαν ωραία στην επίθεση, η μπάλα βρέθηκε σε καλό σημείο μπροστά στον Μπαρτόλο αλλά το σουτ του έφυγε άουτ στο 15'

Τρία λεπτά μετά ωστόσο οι παίκτες του Ράσταβατς «άγγιξαν» το γκολ όταν ο Μπαρτόλο βρήκε με ωραία σέντρα τον Άνταμ μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.



Ο Παναθηναϊκός θέλησε να αντιδράσει άμεσα και στο 20' βρήκε δίχτυα με τον Τετέ έπειτα από πολύ ωραία ενέργεια του Βαγιαννίδη, όμως ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν εκτεθειμένος και ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του.

Ο Αστέρας συνέχισε βέβαια να είναι η ομάδα που απειλεί με αξιώσεις και στο 27' βγήκε ωραία στην αντεπίθεση με τον δραστήριο Μπαρτόλο ο οποίος βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε το σουτ όμως ο Λοντίγκιν αντέδρασε σωστά.



Οι «πράσινοι» είδαν και πάλι τον Τετέ να γίνεται απειλητικός μέσω μίας απευθείας εκτέλεσης φάουλ όμως ο Παπαδόπουλος έδειχνε να ελέγχει τη φάση, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον Γερεμέγεφ ο οποίος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή έπειτα από πολύ ωραία σέντρα του Τέτε όμως έστειλε την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία.



Στα τελευταία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει άλλη ευκαιρία.

Αποβολή, γκολ και... τέλος

Λίγο μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους όμως τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν. Ο Κρέσπι έφυγε στην αντεπίθεση, ο Ζέκα τον ανέτρεψε όντας ο τελευταίος παίκτης και δέχθηκε σωστά την κόκκινη κάρτα.

Ο Κρέσπι μάλιστα ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και κατάφερε να νικήσει τον Λοντίγκιν ο οποίος βέβαια δεν είχε και την καλύτερη αντίδραση στο 53'. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους που είχαν νέα ευκαιρία με τον Μπαρτόλο στο 57' αλλά ο Λοντίγκιν αυτή τη φορά μπλόκαρε.



Ο Αλόνσο προσπάθησε να αντιδράσει από τον πάγκο και προχώρησε σε αλλαγές κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική, άφησε όμως και περισσότερους χώρους στον Αστέρα που προσπάθησε να τους εκμεταλλευτεί. Έτσι στο 63' ο Κρεσπί βρήκε και πάλι δίχτυα όμως ο Μπαρτόλο που έκανε την ασίστ ήταν εκτεθειμένος.

Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει χώρους και να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα του Αστέρα που έψαχνε πλέον να «χτυπήσει» μέσω αντεπιθέσεων. Σε μία από αυτές ο Καλτσάς σούταρε από καλή θέση αλλά δεν βρήκε στόχο, με τους Αρκάδες πάντως να συνεχίζουν να στέκονται καλά στο γήπεδο.

Οι παίκτες του Ράσταβατς κυκλοφορούσαν την μπάλα και στο 83' απείλησαν εκ νέου, όταν ο Καλτσάς έστρωσε ωραία την μπάλα στον προωθημένο Γκαρσία όμως αυτός δεν μπόρεσε να βρει στόχο από πλεονεκτική θέση.

Ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή στιγμή με τον Βαγιαννίδη στο 84' αλλά ο Έλληνας μπακ έστειλε την μπάλα άουτ με διαγώνιο σουτ ενώ ξανά οι «πράσινοι» βγήκαν μπροστά στο 90+3' όμως ο Γερεμέγεφ από πλάγια θέση σούταρε άουτ.

Από εκεί κι έπειτα δεν άλλαξε κάτι κι ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό που πλέον ετοιμάζεται για το παιχνίδι με τη Λανς στη Γαλλία την Πέμπτη.

Παναθηναϊκος (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκι, Μαξ (80' Μλαντένοβιτς), Αράο (60' Γέντβαι), Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Ζέκα, Μαξίμοβιτς, Βιλένα (60' Μπακασέτας), Τζούρισιτς (60 Ιωαννίδης), Τετέ (70' Μαντσίνι), Γερεμέγεφ

Αστέρας Αktor (Mίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Γιαμπλόνσκι (82' Τζανδάρης), Καστάνιο, Χουχούμης, Αλάγκμπε, Μπαρτόλο (90+2' Ζουγλής), Κρέσπι (90+2' Άλβαρεζ), Moυνιόθ (74' Ρέτζιτς), Καλτσάς, Άνταμ (74' Μάντζης)

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες