4

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ελλάδα - Ιταλία 8-12: «Βαριά»  ήττα για τη «γαλανόλευκη» και ψάχνει θαύμα για την πρόκριση (video)

Ελλάδα - Ιταλία 8-12: «Βαριά» ήττα για τη «γαλανόλευκη» και ψάχνει θαύμα για την πρόκριση (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
2/8/2024 17:38
Η Εθνική Γυναικών στο πόλο ηττήθηκε με 12-8 από την Ιταλία και η μόνη ελπίδα της για πρόκριση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού Τουρνουά του Παρισιού, είναι να νικήσει την τελευταία αγωνιστική τη διοργανώτρια Γαλλία και μάλιστα με διαφορά τριών γκολ.

Το σύνολο της Αλεξίας Καμμένου υπέστη την τρίτη του ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις και πλέον ψάχνει υπέρβαση στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων για να βρεθεί στα προημιτελικά.

Άλλωστε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ακόμα δεν έχει πάρει κάποιον βαθμό, με τις Ιταλίδες να πηγαίνουν στους 3 και να υπερτερούν σε πιθανή διπλή ισοβαθμία.Για να μπορέσει να προκριθεί θα πρέπει να νικήσει λοιπόν το βράδυ της Κυριακής (4/8, 21.05) να νικήσει τη γηπεδούχο Γαλλία του Τεό Λοράντου, η οποία λογικά απόψε θα ηττηθεί από τις ΗΠΑ, όπως αναμένεται να ηττηθεί και η Ιταλία στην τελευταία «στροφή» από την ισχυρή Ισπανία.

Σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία λοιπόν η Εθνική για να περάσει θα χρειαστεί να καλύψει και το χαμένο έδαφος και της σημερινής (2/8) ήττας, δηλαδή να επικρατήσει με διαφορά τριών γκολ για να μπορέσει να προκριθεί με καλύτερο συντελεστή, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η πρώτη επίθεση βρήκε τις Ιταλίδες να κερδίζουν πέναλτι και η Μπιανκόνι σκόραρε με πέναλτι για το 0-1 και από θέση φουνταριστού η Παλμιέρι πέτυχε το 0-2, πριν μειώσει με πέναλτι η Ελευθεριάδου. Η Παλμιέρι όμως ξανά ως φουνταριστή σκόραρε για το 1-3.

Μ' ένα νέο πέναλτι όμως η Βασιλική Πλευρίτου μείωσε σε 2-3 στο 4'. Η Ελευθεριάδου με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα στο 6' ισοφάρισε σε 3-3 κι έδειξε ότι η «γαλανόλευκη» ήταν έτοιμη να παλέψει και να εξαντλήσει τις πιθανότητές της.

Μόλις τρία δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το πρώτο οκτάλεπτο η Ιταλία πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 4-3, με την Μπιανκόνι να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό της γκολ.

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου βρήκε την Εθνική να σπαταλάει δύο ευκαιρίες στην παίκτρια παραπάνω και οι τυπικά φιλοξενούμενες δεν έκαναν το ίδιο και με τη Βιακάβα να σκοράρει στην παίκτρια παραπάνω προηγήθηκαν με 5-3.

Η αδυναμία της Ελλάδας στο σκοράρισμα ήταν πολύ μεγάλη και στο 14' η Μπετίνι σκόραρε στα ίσα για το 3-6 και πλέον τα πράγματα είχαν αρχίσει να δυσκολεύουν πολύ.

Σε ολόκληρο το δεύτερο οκτάλεπτο οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε ένα τέρμα και στην ανάπαυλα του ημιχρόνου η Ιταλία είχε προβάδισμα τριών γκολ (3-6).

Η πρώτη αντίδραση της «γαλανόλευκης» έκανε την εμφάνισή της στο δεύτερο λεπτό του τρίτου οκταλέπτου και μετά από έντεκα λεπτά «αφλογιστίας», η Βάσω Πλευρίτου με ωραίο σουτ από την περιφέρεια σκόραρε για το 4-6. Δεν το χάρηκε ιδιαίτερα όμως γιατί η Μπετίνι στην παίκτρια παραπάνω σημείωσε το 4-7.

Η κατάσταση πάντως δεν βελτιώθηκε και στο 21' η Μαρλέτα σκόραρε στην παίκτρια παραπάνω και η Ιταλία ξέφυγε για πρώτη φορά με διαφορά τεσσάρων τερμάτων (4-8). Έπειτα από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, η Ελευθερία Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω μείωσε 5-8, δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το 24'.

Στην πρώτη επίθεση της τελευταίας περιόδου η Μαρλέτα βρήκε ξανά δίχτυα για το 5-9 και πλέον έμοιαζε απίθανη η... επιστροφή. Στα πέντε λεπτά για το τέλος η Ελευθεριάδου μείωσε σε 6-9 όμως ακόμα υπήρχε πολύς δρόμος για μία μεγάλη ανατροπή.

Όποιες ελπίδες υπήρχαν όμως εξανεμίστηκαν όταν η Βιακάβα στην παίκτρια παραπάνω σημείωσε το 6-10. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Παλμιέρι με το τρίτο προσωπικό της γκολ διαμόρφωσε το 6-11 στο δίλεπτο για το φινάλε.

Η Μυριοκεφαλιτάκη πάντως μείωσε σε 7-11 στα 100 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, όμως η Παλμιέρι ήταν ασταμάτητη κι έφτασε στα τέσσερα προσωπικά τέρματα πετυχαίνοντας το 7-12.

Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε η Βασιλική Πλευρίτου σκόραρε στην παίκτρια παραπάνω διαμορφώνοντας το τελικό 8-12.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-6, 5-8, 8-12

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 3, Μ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Καλάρντι, Αβένιο, Τζιουστίνι, Μπετίνι 2, Πικότζι, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι 4, Μαρλέτα 2, Κοτσιέρε, Βιακάβα 2, Μπανκέλι

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες