3

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Αυστραλία - Ελλάδα 71-77: Νίκησε και έμεινε ζωντανή για την οκτάδα η «γαλανόλευκη» (video)

Αυστραλία - Ελλάδα 71-77: Νίκησε και έμεινε ζωντανή για την οκτάδα η «γαλανόλευκη» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
2/8/2024 16:24
Η Εθνική Ελλάδας με συγκινητική εμφάνιση νίκησε με 77-71 την Αυστραλία αλλά η διαφορά των +6 πόντων την αναγκάζει να περιμένει το αυριανό (3/8) ματς της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν για να μάθει αν θα προκριθεί στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ζωντανή για την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων έμεινε η Εθνική Ελλάδας. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 77-71 της Αυστραλίας αλλά δεν πήρε διαφορά μεγαλύτερη των επτά πόντων και πλέον περιμένει το αυριανό (3/8) παιχνίδι του Νότιου Σουδάν με τη Σερβία για να δει αν θα περάσει ως καλύτερη τρίτη. Η Εθνική μας ομάδα θέλει νίκη της Σερβίας με 3+ πόντους για να βρεθεί στα προημιτελικά ή νίκη του Νότιου Σουδάν με 10 ή περισσότερους πόντους.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε το καλύτερο πρώτο της ημίχρονο στη διοργάνωση με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα κι έφτασε να προηγείται με +19 στις αρχές της τρίτης περιόδου. Ωστόσο η κόπωση των Ελλήνων διεθνών έκανε έκτοτε την εμφάνιση της και η αθλητική Αυστραλία κατάφερε να πλησιάσει ακόμα στο -2 (71-69). Τα τρίποντα των Τολιόπουλου και Γουόκαπ στο τελευταίο λεπτό του ματς χάρισαν τη νίκη στην Ελλάδα (77-71), η οποία είχε και χαμένο τρίποντο με τον Καλάθη στην τελευταία επίθεση για να έπαιρνε από σήμερα την πρόκριση.

Κορυφαίος ξανά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 20 πόντους (7/9 2π., 1/2 3π.), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Γουόκαπ ο οποίος σκόραρε 18 με 4/7 τρίποντα ενώ είχε 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Μήτογλου και Τολιόπουλος πέτυχαν ακόμα 13 έκαστος, ο Καλάθης είχε 7 πόντους και 8 ασίστ, ενώ Παπαγιάννης, Παπανικολάου και Καλαϊτζάκης βοήθησαν σημαντικά στην άμυνα.Το ματς:

Η Εθνική ξεκίνησε με Μήτογλου αντί Παπαγιάννη στο αρχικό σχήμα και μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ με δίποντο του Αντετοκούνμπο, ενώ τα δύο διαδοχικά τρίποντα από Καλάθη και Γουόκαπ εκτόξευσαν νωρίς το σκορ σε 8-2. Η Αυστραλία έβρισκε απαντήσεις με κύριο εκφραστή τον Μιλς, ο οποίος με δύο τρίποντα έφερε το ματς στο -1 (15-14) απαντώντας στους τέσσερις διαδοχικούς πόντους του Αντετοκούνμπο που δεν είχε αντίπαλο στην επίθεση.



Ο Γουόκαπ με δεύτερο τρίποντο και ο Τολιόπουλος με εύστοχο δίποντο ανέβασαν ξανά τη διαφορά στο +7 (21-14) αλλά μετά την απόσυρση του Γιάννη για να πάρει «ανάσες» οι γρήγοροι Αυστραλοί βρήκαν λύσεις και με «όπλο» το τρανζίσιον μείωσαν στο -2 (21-19).

Γουόκαπ και Τολιόπουλος πρόσφεραν άλλους τέσσερις πόντους επιθετικά αλλά το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη μίνιμουμ διαφορά (25-24) λόγω ενός ανύπαρκτου φάουλ που δόθηκε σε τρίποντο του Γκίντι 0.1 πριν το τέλος επιτρέποντας στον Αυστραλό να σκοράρει τρεις βολές.



Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε πεισμωμένο στο δεύτερο δεκάλεπτο και με επιμέρους σερί 14-0 εκτόξευσε το σκορ σε 39-24! Την αρχή έκανε ο Μήτογλου με τρίποντο ενώ η ελληνική άμυνα έτρωγε σίδερα κλέβοντας διαρκώς μπάλες και επιτρέποντας διαδοχικά τρανζίσιον, με τους Τολιόπουλο, Γουόκαπ και Αντετοκούνμπο να κουβαλούσαν την επίθεση ανεβάζοντας τη διαφορά στο +15. Η Αυστραλία απάντησε με τέσσερις διαρκείς πόντους οδηγώντας τον Σπανούλη να καλέσει time-out.

Με τον Γιάννη σταθερά σε επίθεση και άμυνα και τον Μήτογλου να σκοράρει έξι σερί πόντους, το σκορ πήγε στο 48-33 και κατόπιν σε 50-33 από όμορφο καλάθι του Αντετοκούνμπο στο ανοιχτό γήπεδο που ανέβασε τη διαφορά στο +17. Μ’ αυτή τη διαφορά ολοκληρώθηκε το ημίχρονο με σκορ 53-36, αφού η Αυστραλία δεν έβρισκε λύσεις απέναντι στην συγκινητική ελληνική άμυνα παίζοντας αρκετά άναρχα και ποντάροντας σε ατομικές ενέργειες. Ήταν το τέλειο πρώτο μισό για τους Έλληνες διεθνείς που είχαν 15 πόντους από λάθη των Αυστραλών, έξι κλεψίματα και τέσσερα μπλοκ περιορίζοντας τους Αυστραλούς σε 5/19 σουτ!



Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Ελλάδα να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στην άμυνα, ενώ Καλάθης και εν συνεχέια Γουόκαπ ανέβασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+19). Η Αυστραλία πήρε «ανάσα» στην επίθεση με τρίποντο του Γκίντι για το 57-41, ο Μήτογλου απάντησε με δίποντο για το 59-43 αλλά εν συνεχεία η Ελλάδα έχασε διαδοχικές επιθέσεις, εμφανίζοντας σημάδια κόπωσης που οδήγησαν τον Σπανούλη σε time-out και να αποσύρει προσωρινά τον Γιάννη.

Η Αυστραλία «ροκάνισε» τη διαφορά στο -12 με τέσσερις σερί πόντους (59-47) έχοντας κερδίσει από νωρίς το μπόνους βολών και τον Τολιόπουλο να φορτώνεται με τέσσερα φάουλ σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Η «γαλανόλευκη» συμπλήρωσε πέντε λεπτά χωρίς καλάθι, αρνητικό σερί που έσπασε ο Χαραλαμπόπουλος με εύστοχο τρίποντο για το 62-47. Η Αυστραλία απάντησε άμεσα με τρίποντο του Ντελαβεντόβα για το 62-50, που ήταν και το τελικό σκορ στο φινάλε του δεκαλέπτου μιας και ακολούθησαν διαδοχικές χαμένες επιθέσεις και από τις δύο πλευρές. Οι Έλληνες διεθνείς έβγαζαν φανερά σημάδια κόπωσης και ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με μόλις 9 πόντους και 4/16 σουτ.

Οι Αυστραλοί μπήκαν πολύ δυνατά στο τέταρτο δεκάλεπτο με πέντε σερί πόντους, χάρη σε δίποντο του Λαντέιλ και τρίποντο του Ντάνιελς, ρίχνοντας τη διαφορά στο -7. Κάπου εκεί ανέλαβε ο Γιάννης με πέντε διαδοχικούς πόντους για το 67-55, αλλά η ελληνική άμυνα δεν πατούσε καλά με το χαμηλό σχήμα (Καλάθης, Γουόκαπ, Τολιόπουλος) και η Αυστραλία επέστρεψε για τα καλά στο ματς μειώνοντας σε 69-65 με τρίποντο του Μιλς. Η Ελλάδα πήρε «ανάσα» με δίποντο του Καλάθη για το 71-65 και ο Σπανούλης πέρασε στο ματς Παπαγιάννη και Παπανικολάου, αποσύροντας τον Γιάννη σχεδόν 4’ πριν το τέλος.

Το μομέντουμ άνηκε στους Αυστραλούς που με τέσσερις διαδοχικούς πόντους έφτασαν τη διαφορά στο καλάθι (71-69), αλλά ο Τολιόπουλος με εύστοχο τρίποντο έκανε το 74-69. Ο Έξουμ με 1/2 βολές μείωσε σε 74-70 στο 1.26 και ο Γουόκαπ με τρίποντο έκανε το 77-70 ένα λεπτό πριν το τέλος.



Ο Λαντέιλ μιμήθηκε τον Έξουμ με 1/2 βολές για το 77-71, ο Γουόκαπ αστόχησε στη συνέχεια στο τρίποντο, αλλά έκανε κλέψιμο στην άμυνα και η Ελλάδα είχε την τελευταία επίθεση θέλοντας τρίποντο για να προκριθεί στα προημιτελικά. Αυτό δεν ήρθε από τον Καλάθη, το 77-71 έμεινε ως το τέλος και η Εθνική καλείται πλέον να περιμένει το αποτέλεσμα της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν για να δει αν θα προκριθεί στα προημιτελικά ως καλύτερη 3η.



Τα δεκάλεπτα: 24-25, 36-53, 50-62, 71-77

Τα στιγμιότυπα:



Τα στατιστικά:

Αυστραλία - Ελλάδα 71-77: Νίκησε και έμεινε ζωντανή για την οκτάδα η «γαλανόλευκη» (video)
Αυστραλία - Ελλάδα 71-77: Νίκησε και έμεινε ζωντανή για την οκτάδα η «γαλανόλευκη» (video)
Η εμφάνιση του Αντετοκούνμπο:



Οι δηλώσεις:



Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες