2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Ίντερ Ντ' Εσκάλδες - ΑΕΚ 0-4: «Καθάρισε» με Γκαρσία η «Ένωση» (video)

Ίντερ Ντ' Εσκάλδες - ΑΕΚ 0-4: «Καθάρισε» με Γκαρσία η «Ένωση» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/8/2024 21:24
Η ΑΕΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία (χατ-τρικ) νίκησε με 4-0 την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες στην Ανδόρα και με συνολικό σκορ 8-3 «σφράγισε» την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει την αρμενική Νόα.

Ένα ημίωρο καλού ποδοσφαίρου ήταν αρκετό για την ΑΕΚ ώστε να υπερκεράσει το χαμηλό εμπόδιο της Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες και να «κλειδώσει» την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Η «Ένωση» προβλημάτισε με την εικόνα της για 60 λεπτά παιχνιδιού στην Ανδόρα αλλά η είσοδος του Μάνταλου τη βοήθησε δημιουργικά και η εκτελεστική δεινότητα του Γκαρσία της επέτρεψε να φτάσει σε εμφατική νίκη με 4-0. Πρόκειται μάλιστα για τη μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία της.

Ο Γκαρσία με χατ-τρικ (29’, 74’, 83’) και ο Άμραμπατ (83’) ήταν οι σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» που ντούμπλαραν έτσι τις νίκες τους επί της Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες και με συνολικό σκορ 8-3 πήραν την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λίγκ όπου θα αντιμετωπίσουν την Νόα από την Αρμενία.Προβληματική στη δημιουργία η ΑΕΚ αλλά μια φάση ήταν αρκετή για να προηγηθεί

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς έχοντας την κατοχή της μπάλας αλλά δε λειτουργούσε καθόλου καλά στην ανάπτυξη και δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρία της προκοπής. Μάλιστα η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς άνηκε στην Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες όταν στο 18’ η προσπάθεια του Μπερλάνγκα στην αντεπίθεση κόντραρε στον Χατζισαφί και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βίντα έβαλε σωτήρια το πόδι στο σουτ του Ντε Λα Τόρε επιτρέποντας στον Στρακόσα να διώξει σε κόρνερ.



Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είχαν μεγάλο θέμα στο κομμάτι της ανάπτυξης αλλά η ποιότητα του Λιβάι Γκαρσία έδωσε τη λύση στους «κιτρινόμαυρους» που άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους ευκαιρία. Στο 29’ ο Γκαρσία κουβάλησε μόνος του τη μπάλα και με άψογο τελείωμα στο ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΚ.



Σημαντικές επεμβάσεις από Στρακόσια και μεγάλη ευκαιρία του Γιόνσον πριν το ημίχρονο

Παρά το γκολ, η «Ένωση» δεν πατούσε καλά στο ματς, υπέπιπτε σε εύκολα λάθη και «φλέρταρε» με την ισοφάριση στο φινάλε του ημιχρόνου. Στο 43’ ο Στρακόσα χρειάστηκε να επέμβει σε δυνατό σουτ του αμαρκάριστου Ντε Λα Τόρε εντός περιοχής ενώ ένα λεπτό μετά σταμάτησε και το σουτ του Μπερλάνγκα στην κλειστή του γωνία.



Η ΑΕΚ απάντησε στις ευκαιρίες στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με την πρώτη της σωστή ομαδική ενέργεια. Ο Φερνάντες έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Λιούμπισιτς έστρωσε στον Γιόνσον αλλά το συρτό σουτ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.



Η (αναγκαστική) είσοδος του Μάνταλου έκανε τη διαφορά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως αλλαγές όμως στο 56’ η ΑΕΚ έχασε με τραυματισμό τον Γιόνσον ο οποίος κούτσαινε και έδωσε τη θέση του στον Μάνταλο. Η είσοδος του Έλληνα άσου και η μετατόπιση του Λιούμπισιτς στο «8» βοήθησε την «Ένωση» στην κυκλοφορία και στο 65’ η ομάδα του Αλμέιδα πλησίασε στο δεύτερο τέρμα. Ο Φερνάντες έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά και γύρισε στον ελεύθερο Μάνταλο ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής.



Η φάση αυτή αποδείχθηκε προειδοποιητική βολή αφού στο 74’ ο Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από βαθιά μπαλιά του Χατζισαφί και με εξαιρετικό πλασέ έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρόκριση.



Έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της η «Ένωση»

Δύο λεπτά πριν το γκολ στο ματς είχε μπει και ο Κοϊτά αντί του Γκατσίνοβιτς πηγαίνοντας στο αριστερό άκρο της επίθεσης ενώ ο Λιούπισιτς έπαιζε μαζί με τον Σιμάνσκι στον άξονα.

Το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να έψαχναν πάντως το γκολ. Στο 75’ ο Αντρέου αστόχησε με κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ενώ στο 78’ ο Χατζισαφί έκοψε σωτήρια τον Μπερλάνγκα που ήταν έτοιμος να εκτελέσει έξω από τη μικρή περιοχή.

Μετά τη συμπλήρωση 80 λεπτών ο Αλμέιδα άλλαξε τη δεξιά πλευρά με Άμραμπατ και Ρότα αντί των Φερνάντες και Χατζισαφί και ο πρώτος κατάφερε να προηγηθεί λίγο μετά την είσοδο του στο ματς. Στο 83’ ο Μάνταλος έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Άμραμπατ ο οποίος με δυνατό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.



Πριν καλά καλά κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί, η ΑΕΚ βρήκε και τέταρτο γκολ με τον Γκαρσία να ολοκληρώνει το χατ-τρικ στο 86’. Ο επιθετικός της «Ένωσης» γύρισε εξαιρετικά το σώμα του μετά από πάσα του Λιούμπισιτς και δεν αστόχησε από κοντά κάνοντας το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ.



Η ΑΕΚ πήρε τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της ιστορίας της στην Ευρώπη και με συνολικό σκορ 8-3 προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λίγκ όπου θα αντιμετωπίσει την Νόα από την Αρμενία.



Ίντερ Ντ' Εσκάλδες (Φελίπ Ορτίθ): Μουνιόθ, Τόρες (81' Έρμαν), Πουέντες, Φέχερ, Γκαγέγο (75' Σάντσεθ), Μαρτίνεθ (60' Λόπεθ), Αλόνσο, Μπουχαρμά (60' Αντρέου), Μπερλάνγκα, Ντε Λα Τόρε, Λοπέζ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Χατζισαφί (81' Ρότα), Κάλενς, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι, Γιόνσον (56' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (72' Κοϊτά), Φερνάντες (81' Αμραμπατ), Λιούμπισιτς, Λιβάι Γκαρσία

Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες