2

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Pamestoixima

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Novibet

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Bwin

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Stoiximan

Παίξε νόμιμα
21+

Betsson

Παίξε νόμιμα
21+

Sportingbet

Παίξε νόμιμα
21+

N1Casino

Παίξε νόμιμα
21+

Bet365

Παίξε νόμιμα
21+

Vistabet

Παίξε νόμιμα
21+

Betshop

Παίξε νόμιμα
21+

Interwetten

Παίξε νόμιμα
21+

NetBet

Παίξε νόμιμα
21+

Ειδήσεις

Γερμανία - Δανία 2-0: «Καθάρισε» στο δεύτερο μέρος η «Μανσάφτ» κι ετοιμάζεται για τιτανομαχία στους «8»  (video)

Γερμανία - Δανία 2-0: «Καθάρισε» στο δεύτερο μέρος η «Μανσάφτ» κι ετοιμάζεται για τιτανομαχία στους «8» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
30/6/2024 00:18
Η Γερμανία με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (53' πεν., 68' Μουσιάλα), νίκησε με 2-0 την Δανία στο Ντόρτμουντ για τους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ισπανία-Γεωργία.

Για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια, η Γερμανία επιστρέφει σε προημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης. Η «Μανσάφτ» νίκησε με 2-0 την μαχητική Δανία στο Ντόρτμουντ και «σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπου αναμένεται… τιτανομαχία με την Ισπανία εκτός αν η μαχητική Γεωργία κάνει ακόμα μία έκπληξη.

Οι οικοδεσπότες μπήκαν πολύ δυναμικά στο ματς αλλά έπεσαν πάνω στον Σμάιχελ ο οποίος με σημαντικές επεμβάσεις κράτησε το μηδέν. Η Δανία είχε τις δικές της στιγμές σ’ ένα πρώτο ημίχρονο που διακόπηκε για 25 λεπτά λόγω καταιγίδας η οποία όμως δεν έριξε το ρυθμό.

Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν σε λίγα λεπτά στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 48’ το γκολ του Άντερσεν ακυρώθηκε ως οφσάιντ για χιλιοστά και λίγο αργότερα ο Δανός αμυντικός υπέπεσε σε πέναλτι δίνοντας την ευκαιρία στην Γερμανία να ανοίξει το σκορ με τον Χάβερτς. Ο Νόιερ με μία μεγάλη επέμβαση στον Χόιλουντ κράτησε το 1-0, και η «Μανσάφτ» που είχε χαμένο τετ-α-τετ με τον Χάβερτς για το 2-0, πετυχαίνει τελικά δεύτερο τέρμα στο 68’ με τον Μουσιάλα.

Οι Δανοί το προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά αλλά δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί και το τελικό σφύριγμα επέτρεψε στους Γερμανούς να πανηγυρίσουν μαζί με το κοινό τους την πρόκριση στις οχτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.Μπήκε φουριόζα η Γερμανία έχοντας ακυρωθέν γκολ και δύο μεγάλες φάσεις

Η Γερμανία μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι και βρήκε δίχτυα στην πρώτη της φάση στο 4ο λεπτό όμως το γκολ του Σλότερμπεκ με κεφαλιά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Κίμιχ πάνω στον Σμάιχελ.



Ο Δανός γκολκίπερ είχε πολύ δουλειά με το… καλημέρα καθώς στο 7’ απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Κίμιχ ενώ στο 10’ είπε «όχι» και σε σουτ του Χάβερτς μέσα από την περιοχή.




Απάντησε σε δύο περιπτώσεις η Δανία

Το παιχνίδι ήταν μονόπλευρο με την Δανία να είχε αμυντικούς προσανατολισμούς με στόχο να «παγώσει» το ρυθμό, όμως στο 21’ πλησίασε στο 0-1 όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Άντερσεν, ο Έρικσεν κατέβασε εντυπωσιακά και επιχείρησε το σουτ αλλά ο Ρίντιγκερ έβαλε σωτήρια την προβολή.



Καταιγίδα, χαλαζόπτωση και προσωρινή διακοπή

Οι Δανοί επιχείρησαν να κερδίσουν μέτρα και στο 24’ απείλησαν ξανά με σουτ του Μέλε από πλεονεκτική θέση όμως το τελείωμα του υπό την πίεση του Ρίντιγκερ πέρασε άουτ. Η Γερμανία ανέκτησε τα ηνία αλλά στο 35ο λεπτό το παιχνίδι διακόπηκε λόγω σφοδρής καταιγίδας με κεραυνούς και χαλαζόπτωση!






Σμάιχελ και Νόιερ κράτησαν το μηδέν ως το ημίχρονο

Μετά από διακοπή 25 λεπτών ο αγώνας ξεκίνησε ξανά και η Γερμανία έδειξε ζεστή «αγγίζοντας» το γκολ στο 37’ με κοντινή κεφαλιά του Χάβερτς όμως ο Σμάιχελ πραγματοποίησε ενστικτώδης επέμβαση σώζοντας ξανά την Δανία.



Η Δανία είχε τη δική της μεγάλη στιγμή καθώς στο 41’ ο Σλότερμπεκ έχασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Χόιλουντ επωφελήθηκε αλλά το τελείωμα του ήταν άστοχο. Τέσσερα λεπτά μετά οι Δανοί έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ όταν μετά από αντεπίθεση, ο Χόιλουντ βρέθηκε σε τετ-α-τετ αλλά δε μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ.



Το 0-1 έγινε 1-0 μέσα σε λίγα λεπτά μέσω VAR

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο διαιτητές αποφάσεις που δόθηκαν μέσω VAR και άλλαξαν όλη την ιστορία του αγώνα. Και στις δύο ήταν πρωταγωνιστής ο Άντερσεν ο οποίος στο 48’ βρήκε δίχτυα για την Δανία αλλά το γκολ ως οφσάιντ για… ένα δάχτυλο, ενώ τρία λεπτά μετά υπέπεσε σε πέναλτι για χέρι στην περιοχή. Ο Όλιβερ έδειξε άσπρη βούλα μετά από ενημέρωση του Video Assistant Referee και ο Χάβερτς με την τέλεια εκτέλεση στην αριστερή γωνία άνοιξε το σκορ.





Από ένα χαμένο τετ-α-τετ και τελικώς 2-0

Το μομέντουμ άνηκε στην «Μανσάφτ» η οποία στο 59’ έφτασε μια «ανάσα» από δεύτερο γκολ. Ο Χάβερτς με τρομερή ντρίπλα, έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Δανών αλλά αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Σμάιχελ.



Η Δανία λίγο έλειψε να βρει άμεση ισοφάριση καθώς στο 66’ ο Χόιμπιεργκ έβγαλε τον Χόιλουντ σε θέση βολής μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε είχε στόχο τον Νόιερ.



Το 1-1 δεν έγινε ποτέ και στο 68’ η Γερμανία έθεσε ισχυρές βάσεις πρόκρισης. Ο Σλότερμπεκ έβγαλε υπέροχη μακρινή μπαλιά για τον Μουσιάλα, αυτός έφυγε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε με πλασέ τον Σμάιχελ που έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, πληρώνοντας την επιλογή του να μην κάνει έξοδο.



Οι Δανοί τα έπαιξαν όλα για όλα μετά το 2-0 παίρνοντας την κατοχή και ψάχνοντας κυρίως με βαθιές μπαλιές να δημιουργήσουν ρήγματα στην γερμανική άμυνα η οποία δεν αντιμετώπιζε θέματα.

Οι οικοδεσπότες αμύνονταν σωστά και έβρισκαν αρκετούς χώρους στις αντεπιθέσεις. Στο 90+1' ο Βιρτς βρήκε δίχτυα αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 90+5' ο Χάβερτς σπατάλησε νέο τετ-α-τετ καθώς νικήθηκε από τον Σμάιχελ στερώνοντας στην Γερμανία ένα τρίτο τέρμα.

Το 2-0 έμεινε ως το τελικό σφύριγμα, με την Γερμανία να εξασφαλίζει την πρόκριση στα προημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016. Από την άλλη, η Δανία γνώρισε άλλο έναν αποκλεισμό από οικοδεσπότη και αποχαιρέτησε τα γήπεδα της Γερμανίας χωρίς νίκη στη διοργάνωση.

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (80΄ Χένρικς), Άντριχ (64΄ Τσαν), Κρόος, Μουσιάλα (80΄ Βιρτς), Γκιντογάν (64΄ Φίλκρουγκ), Σανέ, Χάβερτς

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν (81΄Λάρσεν), Μπα, Μέλε, Ντιλέινι (69΄ Νόργκααρντ), Χόιμπιεργκ, Σκοβ Όλσεν (69΄ Πόουλσεν), Έρικσεν (81΄ Ντάμσγκααρντ), Χόιλουντ (81΄Βιντ)



Πείτε τη γνώμη σας:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Στοιχηματικές πλατφόρμες